Piecas lietas, ko nelikt koferī, kad dodies ceļojumā

Viena no raksturīgākajām problēmām, kravājot koferi ceļojumam, ir vietas trūkums. Mantu daudz, bet vietas nav. Tajā brīdī, kad pako mantas, liekas, kas vajag līdzi visu, gadījumam "ja nu noder".  Tomēr ir lietas, bez kurām mierīgi var iztikt un tās patiešām labāk atstāt mājās.

1. Otru balles tērpu atstāj skapī

Ja dodies atpūtas ceļojumā, kur nav paredzēts apmeklēt saviesīgus pasākumus, tad patiešām nav vajadzības ņemt līdzi vairākus variantus svinīgas kleitas vai uzvalkus. Vairums cilvēku pat nerodas izdevība ceļojumā uzvilkt to vienu līdzi paņemto svētku tērpu, tāpēc ne pavisam nav vajadzīgs vēl viens. Turklāt, tas aizņems lieku vietu koferī.

2. Neņem līdzi apģērbu, kuru nepieciešams gludināt

Krāmējot somu, lielisks veids, kā izvēlēties līdzi ņemamo apģērbu, ir to atlasīt pēc tā materiāla. Ceļojumā laiks jāpavada pēc iespējas produktīvāk, tāpēc diez vai gribēsies veltīt laiku gludināšanai un nepārtraukti uztraukties par saburzītu kreklu. Pie tam, izsvītrojot gludināmu apģērbu no līdzi ņemamo mantu saraksta, atbrīvosies vieta citām lietām, kas būtu daudz noderīgākas ceļojumā.

3. Neņem līdzi arī apģērbu, ko iepriekš neesi vilcis

Ceļojums nav īstais laiks, kad ietestēt vēl iepriekš nevalkātu apģērbu. Jaunās bikses var izrādīties pārāk ciešas, džemperis – kodīgs, un kurpes berzt. Labāk ņem līdzi apģērbu, par kuru ērtumu, esi drošs, nekā mokies nepiemērotā apģērbā un cietos apavos.

4. Atstāj mājās vērtslietas

Protams, ir dārgas lietas, bez kurām ceļojumā nevar iztikt, piemēram, fotoaparāts vai zelta gredzens, ko nekad nenoņem no pirksta. Taču visas pārējās lietas, kas ir dārgas gan finansiālā, gan emocionālā ziņā, labāk gan atstāj mājās. Atbrīvo maku no ceļojumam nevajadzīgajām bankas un klientu kartēm, atstāj atvilktnē dārgās rotaslietas un neņem līdzi visas iespējās elektroniskās ierīces. Pazaudēts dārgums viennozīmīgi var sabojāt visu ceļojumu.

5. Nepiekrāmē pilnu koferi ar grāmatām

Vairums cilvēku tīk paņemt līdzi kādu lasāmvielu, lai varētu nosist laiku brīvajos brīžos. Tomēr, jāņem vērā, ka visbiežāk ceļojuma galvenais mērķis ir atpūta un valsts apskatīšana, tāpēc brīvos brīžus drīzāk gribēsies pavadīt kaut vai nenozīmīgi staigājot pa pilsētu, nekā guļot viesnīcas numuriņā ar grāmatu rokās. Pilnīgi pietiks ar vienu grāmatu, ko palasīt lidmašīnā un iespējams vēl pludmalē sauļojoties. Paņemot līdzi vairākas grāmatas, tās visticamāk tā arī paliks koferī neizlasītas. Pie tam, tās aizņems lieku vietu un piešķirs somai ekstra svaru.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Melngalvju nams
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79267812sec.