8 iemesli, kādēļ jūsu ceļasoma ir pārāk smaga

Vai jūsu ceļasoma nereti ir tik smaga, ka gājiens cauri lidostai pielīdzināms maratonam? Vai jūsu ceļojuma izmaksas galvenokārt veido milzīgas bagāžas nodevas? Vai jūsu somas nereti mēdz plīst? Ja atbilde uz kādu no jautājumiem ir apstiprinoša, laiks zaudēt "lieko svaru".

Lai noskaidrotu, kādēļ mājas nespējat pamest bez vismaz trim lieliem koferiem, der iedziļināties problēmas saknē. Lūk, astoņi iespējamie pārkravāšanās iemesli un daži padomi, kā turpmāk ceļot vieglāk.

Gatavošanās "sliktākajam gadījumam"

Neapšaubāmi, ceļojums var sagādāt ne mazums negaidītu pārsteigumu. Tomēr tā plānošana, ņemot vērā katru iespējamo apstākli, ir ļoti sarežģīts un apgrūtinošs uzdevums. Tādēļ līdzi būtu jāņem vien pašas nepieciešamākās mantas.

Kravājot somu, ņemiet vērā tikai šādus faktorus: ieplānotās aktivitātes, klimatiskos apstākļus un paredzēto ceļojuma ilgumu. Ja tomēr jūs biedē kāda teju neiespējama dabas kataklizma, piemēram, Zemeslodes polu nobīdes izraisīta sniegavētra Kanāriju salās, atcerieties: ārkārtas gadījumā apģērbu varēsiet iegādāties arī galamērķī.

Pārāk liela soma

Ja jūsu soma izmēros ir milzīga, visticamāk, nespēsiet atturēties no tās piepildīšanas un pat pārpildīšanas. Risinājums – gluži vienkārši izmantojiet pavisam nelielu koferi, kas piedevām atbilst pazīstamāko lidsabiedrību noteiktajiem maksimālajiem rokas bagāžas izmēriem, lai nenāktos maksāt par reģistrējamo bagāžu.

Bailes no laika apstākļiem

Aprīļa pēcpusdiena Centrāleiropā var nest gan spēcīgu, ledus aukstu vēju, gan patīkami saulainu laiku. Taču tas nenozīmē, ka jums jāgatavojas visiem iespējamajiem scenārijiem. Tā vietā ņemiet līdzi vieglus un kompaktus apģērba gabalus, kas vienlīdz labi der dažādiem laika apstākļiem.

Somu kravāšana pēdējā brīdī

Pirms došanās garākā ceļā ir būtiski jau laikus izveidot līdzi ņemamo mantu sarakstu. Pretējā gadījumā dažas stundas pirms lidojuma somā nākas samest teju visu skapja saturu, un šie nevajadzīgie kilogrami drīz vien pārvērtīsies liekos izdevumos lidostā un sāpošā mugurā.

Nepareizo mantu izvēle

Nebaidieties izdot nedaudz vairāk naudas vieglāku, daudzfunkcionālu, īpaši ceļotājiem paredzētu produktu iegādē. Daži piemēri – ultraviegla vējjaka un pat salokāmas sieviešu kurpes.

Nespēja tikt galā ar netīro veļu

Ceļojumos, kas ilgst vairāk par nedēļu, vajadzētu ieplānot veļas mazgāšanas dienu – arī šādi varēsiet doties ceļā ar vieglāku bagāžu. Šim nolūkam var izlīdzēties ar parastām veļas ziepēm un izlietni lielveikala tualetē, galamērķī uzmeklēt pašapkalpošanās veļas mazgātavu vai arī noskaidrot šāda pakalpojuma cenas viesnīcā.

Pieredzes trūkums

Iespējams, ka nepietiekami novērtējat vieglas ceļasomas priekšrocības, jo gluži vienkārši jums nav nācies izbaudīt elli zemes virsū, mēģinot iekāpt Parīzes metro ar trim gigantiskiem koferiem...

Atkarība no elektroniskajām ierīcēm

Ir skaidrs, ka viedtālrunis ceļā ir neaizstājams palīgs. Tāpat noderēs arī pāris labu austiņu. Tomēr, piemēram, portatīvā datora, planšetdatora un fotokameras kombinācijai kopā ar to lādētājiem un aksesuāriem vien būs nepieciešama vesela soma, tādēļ rūpīgi apsveriet, kādas ierīces jums patiešām ir vajadzīgas. Turklāt, lai izvairītos no savstarpēji samezglojušos lādētāju atpiņķerēšanas, izmantojiet universālos lādētājus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.2028749sec.