7 būtiskākie iemesli, kādēļ ir vērts apceļot pasauli

Teju katram no mums pasaules apceļošana ierindota kādudien realizējamo sapņu sarakstā. Daļa ļaužu jaunu iespaidu gūšanai, svešu kultūru iepazīšanai un redzesloka paplašināšanai nopietnā mērogā plāno pievērsties tad, kad būs iekrāts vairāk naudas, izauguši bērni vai iegādāta ģimenes māja. Rūgtā patiesība ir tāda, ka vienmēr, šķiet, atrodas kāds vairāk vai mazāk būtisks iegansts, lai "lielos klejojumus" atliktu uz vēlāku laiku. Tomēr, ja lielā iespēja īstenot ko tādu ir vien dažu soļu attālumā, lūk, septiņi iemesli, kādēļ vilcināšanās gluži vienkārši nav pieļaujama.

Ceļošana savieno

Pretēji dažādām robežām un šķēršļiem mūsu ikdienā, ceļojot cilvēkam paveras iespēja baudīt pasaules ekspansīvo dabu. Tā palīdz atklāt laipnību svešiniekā un savieno radniecīgas dvēseles it visur pasaulē.

Ceļošana izmaina

Vienalga, vai tā būtu manevrēšana pa kādu Indijas metropoles priekšpilsētu motorrikšā vai attapšanās burtiski nekurienes vidū – ceļošanu raksturo negaidītas un pārsteidzošas situācijas ik uz soli, kas māca mūs domāt kritiski un reaģēt nekavējoties. Šis process ne vien palīdz izkopt patstāvību, bet arī attīsta neatlaidību.

Ceļošana izglīto

Klātienē redzot problēmas, ar kurām ik dienu spiesti saskarties trešās pasaules valstu iedzīvotāji, vai apbrīnojot pasaulslavenus mākslas darbus, kuri līdz šim skatīti vien attēlos, iespējams krietni paplašināt redzesloku un gūt izpratni par lietām un jēdzieniem, kuri iepriekš bijuši sveši. Turklāt šādas zināšanas ne vien bagātina prātu, bet arī palīdz izglītot citus.

Ceļošana aptur laiku

Laiks nenoliedzami ir pats dārgākais, kas mums dots, un tieši ceļošanai piemīt unikāla spēja to palēnināt. Pretēji steidzīgajai ikdienai, kad allaž nākas koncentrēt skatienu nākotnē, ceļošana cieši tur mūs tagadnē. Katra ceļā pavadītā diena slēpj ko nebijušu un aizraujošu, ir piedzīvojumiem piesātināta, kā arī mudina mūs pilnvērtīgi izmantot katru sekundi.

Ceļošana atslogo

Kad ļaujamies piedzīvojumu garam un ceļotpriekam, komunālie maksājumi, saspringtas situācijas darbā, nerealizēto sapņu "kamols" un citas ikdienas problēmas uz brīdi izgaist. Patiesībā ceļojuma laikā vienīgais uzdevums ir noskaidrot, kurp vēlamies doties un ko vēlamies redzēt, izjust, piedzīvot. Brīvības sajūtu papildina arī fakts, ka viss, kam jāpievērš stingrāka vērība, ir tikai viegls čemodāns un, iespējams, daži ceļabiedri.

Ceļošana dara interesantu

Ja darīsiet visu iespējamo sava pasaules apceļošanas sapņa realizēšanai, kļūsiet par vienu no retajām personām, kuras palīdzību draugi un paziņas meklēs ne vien, lai uzklausītu pārsteidzošus piedzīvojumu stāstus, bet arī neordināru jautājumu risināšanā. Galu galā tikai jūs varēsiet dalīties iespaidos ar piedzīvoto, nakšņojot uz nelielas saliņas Nīlā vai apbrīnojot savvaļas zirgus Mongolijas stepēs, un spēsiet uz šķietami ikdienišķām problēmām pavērties no pavisam cita skatpunkta.

Ceļošana ļauj allaž būt jaunam

Nav būtiski, vai runa ir par romantisku atpūtu Eiropas galvaspilsētās vai iespaidu gūšanu Dienvidaustrumāzijas ciematos, ceļošana teju visos gadījumos kultivē sajūtas, kuras līdzinās bērnībā izjustajai "brīnumu garšai". Kad ķermenis un gars darbojas pilnā gaitā, mēs allaž jūtamies veseli, spēcīgi un, pats galvenais, dzīvāki kā jebkad.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17108011sec.