8 padomi, kā ekonomiskās klases salonā justies (gandrīz) kā pirmajā klasē [1]

Kāpjot lidmašīnā un dodoties cauri pirmās klases salonam ceļā uz ekonomisko, daļa ceļotāju gluži vienkārši nespēj atturēties no skaudīgas nopūtas – komfortablās sēdvietas, kas pārtop gultās, itin izsmalcināta ēdienkarte, lieliska apkalpošana un, pats galvenais, daudz vietas...

Taču pat tad, ja lidojumu ekonomiskās klases saspiestībā jūs mēdzat pielīdzināt ellei, pastāv visdažādākie veidi, kā reisa laikā palutināt sevi un justies gandrīz kā pirmajā klasē.

1. Pirms lidojuma iegādājieties iecienītos kārumus

Ja jūs nekad nav sajūsminājis lidmašīnā pasniegtais ēdiens, kādēļ gan kāroto šokolādi vai uzkodas neiegādāties pa ceļam uz lidostu vai beznodokļu veikalos? Iecienītie gardumi ļaus sajusties mājīgāk un lieliski noderēs, ja stjuartes pasniegto maltīti patiesi atzīsiet par neēdamu.

2. Ņemiet līdzi labu ceļojumu spilvenu

Kvalitatīvs ceļojumu spilvens palīdzēs izvairīties gan no kakla un muguras sāpēm, gan ļaus ērti nosnausties garāka reisa laikā. Ieteicams nelietot aviokompāniju piedāvātos spilvenus, jo tie bieži ir cieti, plāni un aizslīd aiz galvas, tiklīdz iemiegat. Parūpējieties, lai līdzi paņemtais spilvens nebūtu pārāk liels – vislabāk iegādāties piepūšamu pakavveida spilventiņu, jo tas nodrošina labu atbalstu kaklam un ļauj izvairīties no galvas noliekšanās miegā.

3. Izmantojiet piepūšamu balstu kājām

Nedaudz paceltas kājas reisa laikā ne vien palīdz asinsritei, bet arī samazina pietūkšanas un locītavu sāpju risku. Ceļotāji par ko tādu iedomājas reti, taču neliels, piepūšams balsts kājām būs tieši lakā, turklāt tas rokas bagāžā aizņems pavisam maz vietas.

4. Izmantojiet skaņu izolējošas austiņas vai ausu aizbāžņus

Raudošs bērns, pļāpīgs blakussēdētājs vai dzinēja troksnis – mēģinājumi nosnausties lidojuma laikā dažādu skaņu dēļ bieži vien nevainagojas panākumiem. Tādēļ sagatavojieties gaidāmajam un ņemiet līdzi kvalitatīvas skaņu izolējošas austiņas, lai atskaņotu relaksējošu mūziku, vai, ja dodat priekšroku pilnīgam klusumam, iegādājieties ausu aizbāžņus. Ticiet, tie patiesi noderēs!

5. Ņemiet līdzi biezas zeķes

Atsevišķu lidsabiedrību pasažieri lidojuma laikā var saņemt bezmaksas zeķu pāri, taču tās bieži ir ļoti smalkas un plānas. Tā vietā papildus komfortam rokas bagāžā ielieciet pāri biezu, siltu zeķu, lai varētu ērti pārvietoties pa salonu. Lieliski noderēs "čībzeķes" ar gumijotu pamatni.

6. Uzmeklējiet brīvas vietas

Vienmēr pievērsiet uzmanību, vai nav iespējams pārsēsties uz kādu labāku vietu – reizēm lidmašīnā brīvas ir veselas sēdvietu rindas, un galu galā lidojums trīs sēdekļos būs daudz ērtāks nekā vienā. Turklāt šādā gadījumā, paceļot roku balstus, jūs pat varēsiet ērti nogulties pa visām trim vietām. Turiet acis vaļā un, ja māc šaubas, jautājiet apkalpei, vai drīkstat pārsēsties.

7. Ņemiet līdzi sejas masku

Pat salona nakts apgaismojums var traucēt miegam, tādēļ ilgāka lidojuma laikā noteikti ņemiet līdzi sejas masku. Ieteicams izvēlēties tādu, kurā iestrādāti iedobumi acīm – šāda maska nebūs piespiesta plakstiņiem, tādēļ netraucēs miega fāzē ar ātrajām acu kustībām jeb "sapņu miegā", ļaujot izgulēties labāk.

8. Ņemiet līdzi segu

Lidmašīnā mēdz būt pavēsi, turklāt ne katra aviokompānija pat garāku reisu laikā pasažieriem piedāvā segas. Ja tādas tomēr tiek izsniegtas, nereti tās ir ļoti plānas. Tādēļ ņemiet līdzi mīkstu un vieglu kašmira segu, kurā var ērti ieritināties un ieslīgt sapņu varā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 vārds 01/25/2015 22:39 Kur tikt pie čībzeķēm? Jogas ir dārgas

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38540697sec.