Kā sagatavoties atvaļinājumam un šovasar ceļot droši?

Kādi dokumenti nepieciešami, lai dotos uz ārzemēm? Kā saņemt palīdzību ārkārtas situācijās atvaļinājuma laikā? Kādas ir patērētāju tiesības, iegādājoties aviobiļetes un rezervējot viesnīcas internetā? ES māja aicina ikvienu interesentu 11.jūnijā pulksten 16.00 apmeklēt semināru "Gatavojoties atvaļinājumam jeb kā ceļot droši?" un saņemt atbildes uz šiem un citiem būtiskiem jautājumiem par ceļošanu ārpus Latvijas.

Seminārā Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta pārstāve Kristīne Vītola informēs, kādi personas dokumenti nepieciešami, lai dotos uz ārzemēm un kā nokārtot vīzas. Kā rīkoties ārkārtas situācijās ceļojuma laikā un kā nepieciešamības gadījumā saņemt konsulāro palīdzību?

Kā Eiropas Patērētāju informēšanas centrs (ECC Latvia) var palīdzēt atrisināt patērētāju pārrobežu sūdzības, stāstīs ECC Latvia direktore Aija Gulbe, savukārt juriste Kristīne Bednarska ieteiks, ko vajadzētu ievērot, ceļojot ar lidmašīnu, nomājot auto vai iepērkoties internetā.

Latvijas Komercbanku asociācijas Komunikācijas speciāliste Baiba Melnace pasākumā informēs, kā ārzemēs droši lietot maksājumu kartes.

Noslēgumā Nacionālā veselības dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Evija Štālberga izstāstīs, kādas ir Eiropas veselības apdrošināšanas kartes (EVAK) piedāvās iespējas un kādu ārstniecību nepieciešamības gadījumā ir iespējams saņemt Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Aicinām interesentus semināram pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.

Šogad 1.maijā  Latvija atzīmē tieši desmit gadus kopš iestāšanās Eiropas Savienībā. Gadadienai veltītus pasākumus Latvijas pilsētās un novados meklējiet www.esmaja.lv LV10ES pasākumu kalendārā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Krāslavas TIC
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.05274391sec.