Pieci padomi, kā ārzemēs neizskatīties pēc tūrista

Tūristu no parasta iedzīvotāja ir viegli atšķirt jebkurā valstī – sākot ar civilizēto Lielbritāniju līdz pat netīrīgajai Indijai. Un šo atšķirību aktīvi izmanto krāpnieki, kabatzagļi un negodprātīgi taksisti.

Saskaņā ar Skyscanner sniegtajiem ieteikumiem, šie ir galvenie aspekti, pie kuriem ikvienam tūristam būtu jāpiedomā:

1. Izvēlieties ceļvežus un kartes elektroniskā, nevis drukātā formātā

Nav labāka signāla par to, ka esat tūrists, ja stāvat uz ielas un ar pirkstu velkat līdzi tās nosaukumam – it īpaši Āzijas valstīs, kur tūristiem operatīvi 'metas palīgā' kāds vietējais brīvprātīgais. Par laimi, mūsdienās tam ir daudz elektronisko aizvietotāju. Piemēram, viedtālruņiem un planšetēm ir pieejams detalizētu digitālo karšu klāsts, bet cilvēks, kas ilgi pēta savu telefonu, nepievērš īpašu uzmanību.

2. Atstājiet mājās savu jostas somu

Tagad tās lieto galvenokārt tirgus pārdevēji vai tūristi. Jostas soma skaidri un gaiši pasaka: "Lūk, šeit ir visa mana skaidrā nauda un dokumenti!" Laba alternatīva ir josta ar slepeno kabatu, kurā ietilpst apmēram 1000 dolāru vai eiro. Tomēr drošs paliek drošs – vislabāk ir sadalīt naudu, glabājot to vairākās kabatās un apģērba nodalījumos vienlaicīgi. Svarīgi, lai šīs apģērba kabatas būtu pēc iespējas tuvāk ķermenim, bet somu kabatas – pēc iespējas dziļākas.

3. Laicīgi izpētiet vietējās naudaszīmes

Ne visās valstīs nauda izskatās vienādi. Piemēram, Tuvo Austrumu valstīs jūs nesastapsiet ciparus uz vietējām naudaszīmēm. Līdz ar to ir saprātīgi izpētīt, kā izskatās konkrētās valsts valūta, lai nemocītu vietējos iedzīvotājus, kamēr jūs ilgstoši pārskaitāt svešzemju naudu.

4. Nesteidziet vilkt "Es mīlu Ņujorku" suvenīrkreklu, kamēr esat Ņujorkā

Pamatojums ir gluži vienkāršs – šāds uzraksts vēsta, ka jūs esat ārzemnieks, kas tikko atgriezies no suvenīru bodes. Tāds tūrists kļūst par vieglu lomu tirgotājiem un visiem iespējamajiem zagļiem un krāpniekiem.

5. Izvairieties no apģērba ar nacionālo simboliku

Krievu tūrists, kas uzvelk T-kreklu ar uzrakstu 'CCCP' vai 'RUSSIA' var mierīgi aizmirst par domu sajaukties ar vietējo pūli. Turklāt šāda rīcība no tūrista puses bieži vien mudina vietējos iedzīvotājus izteikt domas par to, cik ļoti viņiem patīk vai nepatīk konkrētās nācijas pārstāvis.

Nobeigumā pēdējais padoms – lai neizskatītos pēc baltās vārnas vietējo iedzīvotāju acīs, ir noderīgi atcerēties latviešu teicienu: "Nelien svešā baznīcā ar savu dziesmu grāmatu!" Par šo zelta likumu tūristi bieži vien aizmirst. Tā vietā iesakām būt uzmanīgiem, apzinīgiem, un maksimāli izbaudīt ārzemju kultūru!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 26.04.2024 Rallistu ielas stāsti Talsu novada TIC
25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par | Skatīt vairāk
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41769099sec.