10 noderīgi padomi, kā sakravāt ceļasomu

Daļu ceļotāju, kravājot ceļasomu, jau pārņēmis saviļņojums par gaidāmo piedzīvojumu, un viņi to labprāt dara ar prieku. Tomēr citi šajā itin atbildīgajā mirklī secina, ka visas vēlamās lietas somā nav iespējams salikt, un pat krīt panikā.

Lai gan mūsdienās teju visu trūkstošo, visticamāk, varēsiet bez raizēm iegādāties galamērķī, katrs no mums var nosaukt vismaz dažus priekšmetus, bez kā doties ceļā atsakāmies. Lūk, 10 padomi, kas var noderēt, lai visu nepieciešamo bez raizēm savietotu ierobežota izmēra somā.

1. Sarullējiet drēbes

Lai taupītu vietu un novērstu drēbju saburzīšanos, tās der sarullēt nevis salocīt. Lai iegūtu vēl vairāk vietas somā, apģērbu lieciet vakuuma maisos, kādi visdažādākajos veidos un izmēros pieejami saimniecības preču veikalos.

2. Izmantojiet aiztaisāmus plastmasas maisiņus

Telefona lādētājs, dažādi adapteri, austiņas – šīs ierīces somā var ne vien pazust, bet arī radīt mulsinošu vadu jūkli. Šo problēmu var novērst, izmantojot ērti aiztaisāmus plastmasas maisiņus – atsevišķu maisiņu var atvēlēt gan katrai elektroniskajai ierīcei, gan lietām, kuras būs nepieciešamas, atgriežoties mājās (mājas atslēgas, auto atslēgas), gan, piemēram, medikamentiem.

3. Rokas bagāžu nosveriet pirms došanās ceļā

Lai nenāktos maksāt par pārāk smagu rokas bagāžu, jau pirms došanās ceļā allaž izmantojiet svarus un pārliecinieties, ka somas svars nepārsniedz jūsu izvēlētās lidsabiedrības noteiktos ierobežojumus.

4. Izmantojiet tukšu iepakojumu vērtslietu glabāšanai

Lai nekļūtu par zagļu upuri, loģiska rīcība ir ceļojuma laikā ar naudu un vērtīgākajām mantām rīkoties pēc iespējas neuzkrītošāk. Lai noslēptu dažas banknotes, izmantojiet tukšas kosmētikas līdzekļu pudelītes. Turklāt, ja līdzīgā veidā glabāsiet arī rotaslietas, nebūs jāsatraucas, ka auskari nozudīs ceļasomas dzīlēs.

5. Somā ielieciet veļas atsvaidzinātāju

Lai arī čemodānā saliktās drēbes visu ceļojuma laiku patīkami smaržotu, gluži tāpat kā skapī, tajā der ievietot veļas atsvaidzinātāju vai kādu citu aromāta avotu.

6. Nokopējiet svarīgākās ceļvežu lappuses

Tā vietā, lai līdzi stieptu smagas grāmatas, nokopējiet svarīgākās to lappuses. Savukārt, ja jums pieejams e-grāmatu lasītājs, lejupielādējiet nepieciešamos tūrisma ceļvežus vai brīvbrīža lasāmvielu elektroniskā formātā.

7. Jau laikus sastādiet līdzi ņemamo lietu sarakstu

Iegādājieties piezīmju blociņu un iekārtojiet lappusi katram ceļojuma veidam, piemēram, atkarībā no sezonas vai ilguma. Pēcāk atvēliet pusstundu laika, lai sadomātu, kādas lietas jums nepieciešamas "brīvdienām pludmalē", bet kādas – "nedēļas nogales izbraucienam". Blociņu turiet tuvu pasei, lai ik reizi, kad dodaties ceļā, nebūtu jālauza galva par to, ko likt somā.

8. Pašas nepieciešamākās mantas lieciet rokas bagāžā

Allaž ir vērts sagatavoties sliktākajam, un, būsim godīgi, bagāža lidostās mēdz nozust. Ja ceļojat ar lidmašīnu, parūpējieties, lai visas vērtslietas, kā arī citas mantas, bez kā nekādi nevarēsiet iztikt, ierodoties galamērķī, atrastos jūsu rokas bagāžā.

9. Izmantojiet ikkatru somas stūrīti

Kravājot ceļasomu, svarīgi izmantot katru tās brīvo stūrīti. Piemēram, apakšveļu vai zeķes var ievietot apavos.

10. Iegādājieties vieglu un vienkāršu somu

Tā vietā, lai viesnīcā ierastos ar dārga zīmola čemodānu, kādi, starp citu, biežāk kļūst par ēsmu zagļiem, labāk izvēlēties neuzkrītošu un vieglu ceļasomu. Jāpatur prātā, ka cieta materiāla soma var būt ļoti smaga, tādēļ dārgākais variants ne vienmēr būs piemērotākais.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23105693sec.