Deviņi veidi, kā sabotējam savu iespēju aizmigt lidmašīnā [1]

Kāpjot lidmašīnā, visiem ir vistīrākie nodomi: atgūt zaudētās, bet tik ļoti vajadzīgās stundas miega. Taču realitātē mēs bieži vien attopamies, darot lietas, kas mūs no miega attur. Kad lidmašīna ir nosēdusies, esam noguruši, mati ir sapinkojušies un ilgi plānotais ceļojums ir sācies nepatīkami. Lai izprastu, kāpēc nevari aizmigt, jāatrod iemesls.

Neatlaidīga skatīšanās ekrānā

Kurš gan nav gājis cauri sociālajiem tīkliem vai sērfojis internetā laikā, kad vajadzētu atpūtināt acis un smadzenes. Tā rīkoties ir kļūda, jo īpaši ņemot vērā, ka telefoni, klēpjdatori un datoru ekrāni izdala zilganu nokrāsu, kas spēlējas ar ķermeņa dabīgajiem miega hormoniem.

Zilā gaisma traucē  mūsu smadzenēs producēt melatonīnu. Melatonīns padara mūs miegainus, tam vajag tumsu, lai darbotos. Grāmatas lasīšana ir viens no labākajiem veidiem, kā iemigt lidmašīnā. Lasīšana palīdz atbrīvot prātu no dažādām domām un distancēties no kņadas lidmašīnā.

Iedzeršana

Desmitiem pētījumu apstiprina, ka jebkāda alkohola lietošana stundu pirms miega dehidrē ķermeni, tāpēc pamostoties joprojām jutīsies iereibis, kā arī biežāk būs nepieciešams izmantot labierīcības.

Kafijas dzeršana

Protams, kafija ir ļoti kārdinoša, it īpaši, ja sajūti grauzdēto pupiņu smaržu. Fakts, ka kafija patur nomodā, nav nekāds jaunums. Viena parasta izmēra krūze satur 95 miligramus kofeīna. Tas ir apbrīnojami, cik daudz pasažieru tomēr pasūta kafiju, lai arī bija plānojuši gulēt.

Tā vietā labāk pasūtīt ūdeni istabas temperatūrā, zāļu tēju vai siltu pienu.

Nepareizas sēdvietas izvēle

Ja esi kādreiz izvēlējies sēdvietu pa vidu starp diviem svešiniekiem, zini, ka tur nav iespējams pagulēt. Un, ja sēdi tieši pie ejas, tad tiksi piecelts katru reizi, kad sēdvietu biedriem būs nepieciešams izmantot labierīcības. Vienmēr optimālais variants ir sēdvieta pie loga. Tev būs gan siena pret ko atspiesties, gan iespēja aizvērt logu, un neviens tevi netraucēs. Rezervē sēdvietu pie loga, kad izdari lidojuma rezervāciju. Vai, ja lido ar aviokompāniju, kura piedāvā sēdvietas pēc principa "kas pirmais brauc, tas pirmais maļ", uzliec modinātāju, lai esi pirmais.

Nepietiekama sagatavošanās

Nedomā, ka varēsi labi izgulēties, ja nebūsi sagādājis nepieciešamās lietas. Pirms lidojuma sagatavo lietas, kas nepieciešamas miegam un ieliec tās rokas bagāžā. Ausu aizbāžņi un acu maska var palīdzēt samazināt traucējošos apstākļus un ļaut justies mazliet ērtāk.

Citi eksperti iesaka: troksni slāpējošas austiņas, biezas zeķes, kakla spilvenu, segu, zobu birsti un zobu pastu. Ja nav acu maskas, izmanto saules brilles, kas var kalpot arī kā "netraucē mani" zīme.

Izdari visu, ko vari pirms lidojuma

Ir vairākas lietas, ko vari izdarīt pirms lidojuma, lai lidmašīnā justos mierīgāk. Pirmkārt, izmanto labierīcības, pirms iekāp lidmašīnā. Ieturi normāla lieluma maltīti - tā, lai tā ir ne par lielu, ne par mazu.

Kamēr vēl ir pieejams Wi-Fi, un kamēr vēl neesi iestatījis telefonu uz lidmašīnas režīmu, ielādē telefonā dažas relaksējošas dziesmas. Tās palīdzēs atslābināties un iemigt.  

Nespēja iekārtoties

Ir tik daudz veidu kā mazas lietiņas var padarīt lidojumu ērtāku. Maksimālai mājīguma sajūtai neaizmirsti spilvenu, novelc kurpes un uzvelc tīras zeķes. Daži eksperti iesaka novietot savu somu uz galdiņa, un uz somas spilvenu, lai varētu atbalstīt galvu. Tiesa, tas strādā tikai tad, ja nav iebildumu noliekties uz priekšu.

Ceļojumu dienā nevelc neko apspīlētu, šauru vai stīvu, izņemot zeķubikses. Tā vietā apģērbies brīvās un ērtās drēbēs. Ieteicams paņemt līdz arī dažāda biezuma drēbes, jo nekad nevar zināt, vai paliks auksts vai karsts.

Kavēšana

Izvairies ieplānot lidojumu dienas laikā, kad esi visvairāk aktīvs. Rīta lidojumi ir vislabākie, jo tad vēl neesi paspējis izdzert savu ierasto tasi kafijas. Pretējā gadījumā rezervē biļeti reisam, kas ir pirms tavas gulētiešanas. Jebkurā gadījumā, centies lidot tad, kad varētu justies noguris.

Sarunas ar kaimiņu

Lidmašīnā pat sveicienu var pārprast kā signālu, ka vēlies veidot sarunu. Ja esi apsēdināts blakus runātīgam cilvēkam, tad par miegu vari aizmirst.

Kad iepazīsti savu kaimiņu, esi ātrs un pieklājīgs, tad ātri  uzvelc acu masku vai ieliec ausīs austiņas. Ja stjuarte lidojuma laikā piedāvā dzērienus, vari kaimiņam pirms pacelšanās palūgt, lai viņš stjuartei pasaka, ka nevēlies neko dzeramu. Tas arī liks saprast, ka nevēlies būt traucēts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 aapsis 06/30/2015 02:07 atsevishki piena viniem nav, kur nu veeel silta, zaalu teeju arii.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.09036708sec.