Esi mierīgs un ceļo: četri padomi, kā pārvarēt nervozitāti ceļojuma laikā

Vēlies apskatīt pasauli, vai vismaz kādu daļu no tās, bet no došanās piedzīvojumos attur nervozitāte? Nereti daudziem cilvēkiem doma par iekāpšanu lidmašīnā rada paniku, un uztraukt var viss, liekot vēlēties saritināties kamolā, līdz viss ir beidzies. Tomēr tas nenozīmē, ka domas par ceļošanu ir jāatmet. Piedāvājam dažus ieteikumus, kā pārvarēt uztraukumu lidmašīnā un arī ārpus tās. 

Praktizē savu iekšējo "balsi"

Parasti ikviens no mums vairāk vai mazāk apzinās, kas ir tas iemesls, kas rada nervozitāti, kā arī to, ka tā var uzliesmot jebkurā brīdī. Lai no tā izvairītos, identificē rašanās cēloni. Mēs zinām, uz ko mūsu ķermeņi ir spējīgi, taču ir jāsaprot, ka kontrolējot savas domas mēs varam kontrolēt arī ķermeni. Pamēģini apzināties, kas ir tas, kas uztrauc un centies to apkarot. Piemēram, ja ir bailes no mazām telpām, nekoncentrējies uz telpas izmēru vai uz to, cik iesprostots jūties.

Atgādini sev, ka tas pāries. Domā par savu galamērķi, nevis to, kas varētu ar notikt. Ja lidmašīna gatavojas nolaisties un vēl netiec pie sava telefona, koncentrējies uz savu "laimīgo vietu". Atceries, cik mierīgs juties savā iepriekšējā ceļojumā? Pirksti smiltīs, saule apspīd ķermeni, viss smaržo... Radi pozitīvas emocijas no šīs sajūtas.

Dzer ūdeni

Kad esi ticis cauri drošības pārbaudēm, katram gadījumam nopērc aukstāko ūdens pudeli, kādu vari atrast. To nepieciešamības gadījumā vari pielikt pie kakla, lai sevi nedaudz atmodinātu. Savukārt, kad stjuartes nāk piedāvāt kādas uzkodas, izvairies no visa, kas satur kofeīnu vai alkoholu. Tieši tā - nekāda alkohola! Ņem vērā, ka tad, kad alkohola ietekme samazinās, cilvēks jūtas vēl vairāk nervozs, nekā pirms tam.

Koncentrējies uz savām maņām

Pēkšņa trauksmes sajūta ir psiholoģiska pieredze. Tas nozīmē, ka tā var sākties kā nevainīgas bažas par lidojuma nokavēšanu un progresēt ļoti ātri kā slikta pašsajūta. Kad pārņem trauksmes sajūta, ķermeni pārņem "cīnies - bēdz" sajūta. Kad tava uzmanība pārvēršas atbildes reakcijā, zobi būs sakosti, ieņemta aizsardzības poza vai muskuļi saspringti, taču ja šo stāvokli apzināsies, pats vari palīdzēt sev no tā atbrīvoties. Apzinies šo uzbrukumu un koncentrējies uz visām savām maņām.

Tauste: sajūti savas pie zemes novietotās pēdas un koncentrējies uz saviem pirkstiem - katru atsevišķi. Saskaiti tos, pakustini, dari visu, ko vēlies.

Garša un smarža: Šīs maņas iet roku rokā. Pakošļā kādu mentola košļājamo gumiju, vai paņem savu lūpu balzāmu. Koncentrējies uz tā garšu un smaržu, veicot dziļas un garas ieelpas.

Dzirde: Klausies dzinēja skaņā, lidojuma paziņojumos vai pazīstamā mūzikā, kas tevi nomierina.

Redze: Paskaties apkārt un atrodi, uz ko tu varētu koncentrēties. Jebko. Koncentrējies uz vienu izvēlēto objektu vienu veselu minūti un ļauj prātam pāriet uz mierīgākām domām.

Atrodi kaut ko, kas novērš uzmanību

Ja lidmašīnā ir pieejams televizors, lai justos ērtāk, izvēlies noskatīties kādu filmu vai seriālu - gluži kā mājās. Tāpat uzmanības novēršanai itin labi var noderēt grāmatas, skicēšana, tamborēšana, vai jebkas cits, kas aizņem domas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23558593sec.