Kā saglabāt veselīgu dzīvesveidu ceļojot?

Neatkarīgi  no tā, vai tas ir komandējuma brauciens vai relaksējošs brīvdienu brauciens, ceļojot bieži mainās ieradumi, kas tika ievēroti līdz šim. Ceļojuma laiks var būt saspringts un jaunas vides adaptācija var radīt dažādas problēmas, kā piemēram, ēšanas problēmas.

Eksperti norāda, ka ir daži vienkārši noteikumi, kā saglabāt veselīgu ceļojumu laiku, lai pēc brauciena acis joprojām mirdzētu un kuplie mati neizzustu.

Ieplānojiet fitnesa treniņu

Sporta zāle viesnīcā ir viens veids, kā saglabāt savu treniņa grafiku, bet ceļojuma laikā var ieplānot piedzīvojumu pilnus pārgājienus pa takām, var ieplānot klintīs kāpšanu, neatkarīgi no tā, ko izvēlēsieties, galvenais ir būt kustībā. Ceļojuma laikā var izmantot riteņbraukšanas ekskursijas vai jogas stundas. Taču, ceļojuma režīmu var ietekmēt arī nepilnvērtīgs uzturs, tāpēc ēdienreizes un tā sabalansētība ir atkarīga no katra individuāli. Jāprot plānot uz priekšu, visu, ko plāno vai vēlas darīt.

Hidrāti

Dehidratācija vājina imūnsistēmu un, lai izvairītos no dehidratācijas, tad ieteicams ir būt ūdens tuvumā un izvairīties no saldinātiem dzērieniem, lietojiet pēc iespējas mazāk cukurotus dzērienu, kā arī alkoholiskos dzērienus. Daži mēdz lidojuma laikā iedzert vīnu saldākam un mierīgākam miegam, taču neaizdomājas, ka vīns tieši dehidrē organismu un tas neliecina par mierīgāku miegu. Brīdī, kad cilvēks ir noguris, tas var saasināt bada hormonus.

Miegs

Ja esat ceļojumā pāri laika zonām, tad nepieciešams atgūt zaudēto stundu miegu. Ja jūs ceļojat no rietumiem uz austrumiem, tad ieteicams miegu atgūt lidmašīnā, iemiegot dabiski, tāpat arī no austrumiem uz rietumiem lidojot, ieteicams iet gulēt agrāk. Reizēm miegu, var ietekmēt arī ēdiens, ko esat uzņēmis pirms miega. Pirms gulētiešanas izvairieties no alkoholiskiem dzērieniem, smagu vai pikantu ēdienu lietošanas. Tā vietā labāk izvēlēties kumelīšu vai piparmētru tēju. Neizgulēšanās, var jo īpaši radīt nepatiesu bada sajūtu, ko vēlēsieties remdināt. Svarīgi ir vismaz gulēt septiņas līdz astoņas stundas, pretējā gadījumā bada hormoni liks jums pārēsties.

Pārstājiet atrunāties

Runājot par pārtiku, tad bieži vien cilvēki mēdz meklēt attaisnojumus tam, ka padevušies ātrās ēdināšanas piedāvājumam vai ekstravagantām biznesa pusdienām, ar to, ka ir aizņemti darba pienākumu dēļ un neatliek laika ieturēt veselīgas un pilnvērtīgas pusdienas. Jācenšas ir ieturēt mazākas porcijas, lai nepārēstos. Olbaltumvielām un graudaugiem vajadzētu sastādīt vienu ceturtdaļu no šķīvja un otrai pusei jāsastāv no svaigiem dārzeņiem. Pat tad, ja neatrodas laiks ievērot veselīgu maltīti pirms lidojuma, tad ātrie varianti, kuru sastāvā ir augsts līmenis ogļhidrātu un tauku, nebūs labākais variants. Taču ņemot līdzi savu pārtiku, jāatceras par tā tilpumiem, lai drošības apsardze tos nekonfiscē.

Veiciet garāko ceļa posmu

Katru dienu vajadzētu vismaz veikt 10000 soļus, tāpēc reizēm sabiedriskā transporta vietā izvēlaties doties garākā pastaigā pa svaigu gaisu ar kājām. Tālrunī lejupielādējot attiecīgo programmu, soļu skaitu ir iespējams piefiksēt. Tas arī ir labs laika kavēklis, brīdī, kad gaidāt savu reisu, tā vietā, lai stundām ilgu sēdētu, pastaigājieties! Kā arī lifta vietā, labāk izvēlaties doties pa kāpnēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22616315sec.