Kā izvairīties no satraukumiem ceļojuma laikā?

Kad gadās bieži ceļot, var nākties saskarties ar dažādām lietām, kas var izraisīt stresu. Tāpēc ir svarīgi zināt pāris knifiņus un trikus, kas šādas stresa situācijas var novērst. Izbijusi stjuarte ar 10 gadu pieredzi, Elaina Svana, sniedz savus padomus lieka stresa novēršanai.

Sagatavo bagāžu tā, lai nekas nepazustu

Lai izvairītos no sāpēm par nozaudētu bagāžu, Svana iesaka savā rokas bagāžā glabāt vismaz vienu apģērbu komplektu gadījumam, ja pārējā bagāža neatceļo līdz vēlamajam galamērķim. Kā arī viņa iesaka nokopēt savu ceļojuma informāciju un nēsāt to līdzi mapītē. Tas ne tikai palīdzēs, ja bagāža tomēr tiek pazaudēta, bet arī būs kā rezerves plāns, ja nav pieejas internetam.

Kravāšanos sāc ar lielākajiem apģērba gabaliem

Daži cilvēki dod priekšroku apģērbu sarullēšanai, kamēr citi savus apģērbus saloka. Ja piederi pie cilvēkiem, kas apģērbus saloka, Elaina iesaka sākt ar lielākajiem apģērba gabaliem un izklāt tos pa čemodānu pēc iespējas plašāk, lai izvairītos no to salocīšanas. Šāds kravāšanas veids palīdzēs ievietot somā pēc iespējas vairāk apģērbu, tos nesaburzot.

Iepako savas elektriskās ierīces un to kabeļus atsevišķos plastmasas maisiņos

Iepakojot elektroniskās ierīces plastmasa maisiņos un atstājot tās kā savas bagāžas augšējo slāni palīdz ietaupīt laiku, ejot cauri lidostas drošības pārbaudei. Ja šīs ierīces ir izmētātas pa visu bagāžu, drošības dienestam ir grūtāk tās identificēt.

Ieskaties, kādas atlaides piedāvā izvēlētā viesnīca

Vairākas viesnīcas piedāvā dažādās atlaides noteiktos laikos, ko varētu saukt par „laimīgo stundu”. Tāpat arī citas viesnīcas var piedāvāt īpašas atlaides saviem regulārajiem apmeklētājiem.

Nebaidies painteresēties par lietām, ko lidmašīnās piedāvā par brīvu

Kaut gan vairākas lidsabiedrības piedāvā dažādus bezmaksas pakalpojumus, pasažieri ne vienmēr par tiem ir informēti.  Tā kā šādi pakalpojumi ne vienmēr tiek plaši reklamēti, Elaina iesaka par tiem apjautāties stjuartei. Tajā pat laikā nevajag baidīties arī no intereses par sēdvietas maiņu. Bieži vien stjuartiem pasažieru pārsēdināšana nesagādā nekādas problēmas. Elaina piebilst, ka bieži vien cilvēki uzskata, ka viņi nedrīkst prasīt citu sēdvietu, taču, ja lidmašīnā būs brīvas vietas, un cilvēks pajautās, vai viņu nevar pārsēdināt, nekādiem sarežģījumiem nevajadzētu būt.

Ziņo stjuartam, ja  kavē savu nākamo lidmašīnu

Tā vietā, lai satrauktos par sava nākamā reisa nokavēšanu, brīdini stjuartu par to, ka steidzies uz nākamo lidmašīnu. Piloti sazinās ar lidostām teju nepārtraukti, tāpēc, ja vairāki pasažieri dodas tālāk ar vienu un to pašu reisu, piloti par to var ziņot lidostai un šīs lidmašīnas izlidošana var tikt aizkavēta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73076916sec.