Aptauja: Modernās tehnoloģijas nemazina komandējumu biežumu

Moderno tehnoloģiju attīstība drīzāk nemazina vajadzību doties komandējumos, un 40% Latvijā strādājošo darījumu braucienos dodas vairāk nekā sešas reizes gadā jeb vismaz reizi divos mēnešos, liecina uzņēmumu fokusgrupas aptauja, ko organizēja ceļojumu aģentūra "Latvia Tours" sadarbībā ar "CV-Online Latvia".

Modernās tehnoloģijas strauji attīstās, ļaujot mūsdienu sabiedrībai gan komunicēt ar līdzcilvēkiem, gan arī vērot vai pat piedalīties noteiktos pasākumos pastarpināti. Tomēr, kā liecina aptaujas dati, lielākā daļa darbinieku - 45 % aptaujāto - nav novērojuši tendenci, ka tehnoloģiju attīstība ietekmētu vajadzību doties komandējumos. Desmitā aptaujāto daļa (10 %) par to ir pārliecināti. Savukārt 32 % aptaujāto par to nav tik droši, norādot, ka  tehnoloģiju attīstība drīzāk mazina komandējumu nepieciešamību, bet 13 % tam pilnībā piekrīt.

Kā rāda aptaujas rezultāti, 70 % aptaujāto arī atzīst, ka viņu pārstāvētajā uzņēmumā ir nozīmēta konkrēta persona, kas atbild par komandējumu organizēšanu, apliecinot, ka komandējumi ir būtiska uzņēmuma politikas daļa. Teju trešdaļa jeb 26 % respondentu norāda, ka komandējumos dodas vienu līdz trīs reizes gadā, tikpat daudz - trīs līdz sešas reizes gadā, bet 43 % - pat vairāk nekā sešas reizes gadā.

"Moderno tehnoloģiju ēras uzplaukuma laikā bija ļoti populāri izmantot tehnoloģiju sniegtās iespējas, piedaloties dažādos pasākumos darba vajadzībām attālināti. Tomēr ilgtermiņā uzņēmēju pieredze parādīja, ka bieži vien tikšanās klātienē ir daudz efektīgāka, un palīdz labāk izprast darījuma detaļas, kas ir ļoti svarīgi, lai pieņemtu pareizus lēmumus, tāpēc pēdējos gados šī tendence ir mazinājusies, un to apliecina arī veiktās aptaujas rezultāti," komentē SIA "Latvia Tours" direktore Ieva Keiša.

Lielākajā daļā gadījumu (27 %) komandējuma mērķis ir izstāžu vai konferenču apmeklēšana, kam seko tikšanās ar potenciālajiem klientiem (25 %), bet vienlīdz bieži - 20 % gadījumos - darījuma brauciena iemesls ir tikšanās ar darbavietas īpašniekiem vai apmācības.

"Arvien vairāk darba devēju, domājot par jaunu talantu piesaisti un esošo speciālistu noturēšanu, izstrādā personāla motivēšanas politiku, papildu ikmēneša algai piedāvājot dažādus labumus. Tie var tikt piedāvāti gan par individuāliem, gan komandas sasniegumiem, kolektīva saliedēšanai vai lojalitātes veicināšanai. Piemēram, ja nodaļa ir sasniegusi noteiktu mērķu izpildi, tad tās darbinieki var doties tuvākā vai tālākā atpūtā. Tāpat arī darba devēji saviem darbiniekiem, dodoties komandējumos, var piedavāt papildu brīvas dienas kā bonusu. To saskaņā ar aptaujas datiem Latvijā saviem darbiniekiem piedāvā aptuveni 28% uzņēmumu," stāsta "CV-Online Latvia" mārketinga un komunikācijas vadītāja Krista Roziņa.

Biežākais transportlīdzeklis, ko darbinieki izmanto, dodoties komandējumā, ir lidmašīna - to atzina 60 % aptaujāto, kam seko automašīna (30 %). Daudz retāk kā transportīdzekli izmanto vilcienu (3 %), autobusu (3 %) vai prāmi (3 %).

Aptaujā izkristalizējās arī uzņēmumiem svarīgi aspekti, ar ko tie rēķinās, izvēloties tūrisma aģentūras pakalpojumus: apkalpošanas ātrums, apkalpošanas kvalitāte, cena un draudzīgi apmaksas noteikumi.

Aptauja tika organizēta šā gada sākumā interneta vidē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29017806sec.