6 lieliski iemesli, kuru dēļ ir vērts ceļot

Ceļotāji vēlas paplašināt zināšanas par pasaules ģeogrāfiju, iepazīt vietējo kultūru un ēdienus, gūt jaunas paziņas, praktizēt savas svešvalodu zināšanas, aizmirsties no ikdienas un iedvesmoties jauniem mērķiem dzīvē, ceļojumu grupu gidu vērojumos dalās tūrisma operatora "INTERLUX Travel" Latvijas filiāles vadītājs Vitālijs Puķīts.  

Paplašināt zināšanas par ģeogrāfiju

Katram ir iespēja ceļotu tuvu vai tālu, bet, jo biežāki ir ceļojumi, jo plašākas kļūst mūsu zināšanas par pasauli – tās ģeogrāfiju. Jā, ir ceļotāji, kuri katru gadu dodas uz vienu un to pašu kūrortu, apmeklē vienas un tās pašas vietas, bet noteikti viņiem ir savs iemesls, kādēļ iepatikusies tieši konkrētā pasaules daļa. Lielākā daļa ceļotāju tomēr ir pasaules atklājēji un priecājas, ja izdodas nokļūt kārtējā vēl neredzētā valstī, un viņi saviesīgās sarunās var brīvi runāt par ceļojumos piedzīvoto, zina, kur ne tikai kartē atrodas pat daudziem no mums mazāk zināmas valstis kā Albānija, Maķedonija, Vjetnama vai tml. un var pat nosaukt to galvaspilsētas. Maldīgi uzskatīt, ka pasaules ceļojumos dodas tikai miljonāri, jo tūrisma nozare šodien ir tik demokrātiska kā jebkad agrāk.

Iespēja mācīties toleranci

Atšķirīgas tradīcijas, citi ēšanas paradumi, maz zināma reliģija – tas viss reizē gan iedvesmo, gan mudina izturēties cieņpilni pret konkrētās valsts iedzīvotājiem. Ne vienmēr tas ir viegli, gribas pamācīt vai vismaz izteikt kādu repliku, kā pareizi jādzīvo... bet labāk šādos brīžos paklusēt! Vietējie ir jārespektē un nepārtraukti jāatceras, ka esat ciemos. Turklāt zināmā mērā ceļojumā jūs arī esat savas valsts vizītkarte. Ja uzvedība būs nepiedienīga, un vietējie zinās, no kuras valsts esat, tas radīs kopējo iespaidu par visiem, kuri jebkad no Latvijas varētu ierasties.

Laba iespēja runāt svešvalodās

Ja dzīvē apgūta arī angļu, krievu vai vācu valoda, tad plašajā pasaulē noteikti radīsies iespēja tās pielietot. Pat mazi bērni ir gatavi veikt restorānā pasūtījumu angļu valodā, viņi nebaidās runāt, lai arī gramatika ne vienmēr ir pareiza. No viņiem varam pamācīties arī mēs – pieaugušie, jo galvenais ir mēģināt sarunāties, un tik labas prakses nebūs nevienos svešvalodas kursos! Populārākās frāzes vērts iemācīties arī apmeklētās valsts valodā, jo būsiet ne tikai paplašinājuši savas zināšanas. Jūsu centieni izteikties, piemēram, spāniski, noteikti simpatizēs vietējiem, bet reizēm tā patiesi var izrādīties vienīgā saziņas iespēja.

Doties iedvesmoties

Ja esat izdedzis darbā, nav iedvesmas, aiz muguras grūts posms personīgajā dzīvē vai pat slimība, noteikti jāplāno ceļojums – kaut vai uz nedēļu! Tā būs iespēja uz brīdi no visa atslēgties, atpūtināt prātu, relaksēties un sākt domāt par jauniem plāniem darbā, skaistiem notikumiem mājās, aptvert, cik ļoti tomēr šajā dzīvē ir veicies... Zvans uz mājām no tālas valsts, iespējams, būs reize, kad saviem mīļajiem, ģimenei spēsiet pateikt to, ko jau sen vajadzēja, bet līdz šim nebija laika, vai nevarējāt saņemties. Ceļojums piešķirs dzīvei jaunas emocijas un spilgtākas krāsas, kas īpaši svarīgi arī, lai pagarinātu atvasaru vai izrautos no ziemas drūmā laika un tumsas. Ceļojuma atmiņas sildīs vēl ilgi...

Jauni ceļabiedri, viesmīlīgi vietējie

Ja vien neesat pilnīgi intraverts tips, tad noteikti katrs ceļojums rada iespējas iepazīties arī ar jauniem cilvēkiem – gan ceļabiedriem, gan vietējiem. Nevajag baidīties ceļojumā doties svešā grupā, jo noteikti iepazīsieties ar kādu – ja ne visai dzīvei, tad pavadīsiet nedēļu labā kompānijā. Prom no mājām iepazīšanās notiek daudz ātrāk un vieglāk, jo esam atbrīvotāki un gatavi jauniem piedzīvojumiem. Ja palaimējas izveidot pazīšanos ar vietējiem, tad tā jāuztver kā veiksmīga iespēja uzzināt par visu to, ko ceļvežos neraksta. Varbūt pat izdodas sarunāt kopīgu pastaigu pa tūristiem mazāk zināmām vietām, saņemt norādes par autentiskajiem veikaliņiem vai interesantāko restorānu.

Pagaršot kaut ko jaunu

Lai cik arī pie mums populāra ir dažādu tautu virtuve, tomēr Spānijas produkti vislabāk garšo Spānijā un portugāļu Portugālē. Visticamāk, ja pat būsiet gājis uz gruzīnu restorāniem vai centies hačapuri pagatavot mājās, nokļūstot Gruzijā, sapratīsiet, ka tur Gruzijas nacionālie ēdieni garšo pavisam citādi. Liela daļa izcilās garšas slēpjas ne tikai produktos, bet arī mīlestībā un aizrautībā, ar kādu ēdienu sagatavo tieši vietējie. Protams, arī eksotiskie augļi savās dzimtajās plantācijās nogatavojas pilnībā un ir daudz garšīgāki! Pieredzējušajiem ceļotājiem reizēm atgriezties vienā vai otrā valstī gribas tieši tur baudītā ēdiena dēļ.

Tūrisma operatora "INTERLUX Travel" Latvijas filiāle strādā kopš 2015. gada, un tā devīze skan: "Mēs neiespējamos virzienus padarām iespējamos." "INTERLUX Travel" pārstāvniecības ārpus Latvijas atrodas vēl četrās valstīs – Lietuvā, Krievijā, Baltkrievijā un Vācijā, dodot darbu 150 cilvēkiem. "INTERLUX Travel" Latvijas filiāles mērķis ir izstrādāt augstas kvalitātes ceļojumus par pieejamām cenām. Ar viesnīcām, transporta, prāmju un aviokompānijām noslēgti ekskluzīvie līgumi dod iespēju INTERLUX Travel veidot augstas klases ceļojumus par zemām cenām. INTERLUX Travel piedāvā vairāk nekā 90 ceļojumus ar lidmašīnām, prāmjiem un autobusiem visā pasaulē. INTERLUX Travel izmanto sertificētu gidu pakalpojumus, kuri ir vietējie ceļojumu galamērķu valstīs. "INTERLUX Travel" Latvijas filiāle ir Latvijas Tūrisma Aģentu un Operatoru Asociācijas (ALTA), uzņēmums Latvijā ir apdrošināts 125 000 EUR vērtībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12181878sec.