Iepazīsti 10 valstu nacionālos dzērienus

miKatra valsts nes sev līdzi sava veida zīmolu, reizēm par atpazīstamības simbolu kļūst ēdieni, dzērieni, rakstura iezīmes vai izskats. Alkoholiskie dzērieni var būt viena no iezīmēm, kas raksturo konkrēto valsti, tāpēc ir uzskaitītas dažas valstis, kurās nacionālie dzērieni ir kā valsts vizītkarte.

Lietuvā – Midus

Lietuvā lielākā daļa dzērienu tiek gatavota uz medus bāzes, tas ir viens no pieejamākajiem resursiem. Midus - alkoholiskajam dzērienam ir 3 veidi: Bočių, Trakai, Stakliškės. Midus ir psasaulē senākais zināmais alkoholiskais un rituālais dzēriens.

Meksika – Pulke, Meskals, Tekila

Meksikāņu nacionālais dzēriens ir Pulke un Meskals, kas kopš seniem laikiem saglabājušies līdz mūsdienām un joprojām ir uzskatāmi par nacionālajiem  dzērieniem. Pulke ir duļķaini baltā krāsā, nedaudz putojošs, savukārt Meskals ir stiprs dzēriens, kas ir bezkrāsains ar izteiktu garšu un aromātu. Ārpus Meksikas populārs dzēriens ir tekila, kas patiesībā maldīgi tiek uzskatīts par nacionālo dzērienu. Pulke tiek lietota tīrā veidā no māla krūzēm, līdzīgi tiek dzerts arī Meskals, tas tiek dzerts tīrā veidā no shot tipa glāzēm pievienojot citronu ar sāli vai apelsīnu. Savukārt, tekilu var dzert gan tīrā veidā, gan arī dažādos kokteiļos.

Turcija - anīsa degvīns, Raki

Turcijā iecienīts alkoholiskais dzēriens ir anīsa degvīns – Raki. Raki tiek gatavots no svaigām vīnogām, kas sniedz augstu garšas kvalitāti. Turcijā Raki dzeršana ir rituāls. Raki dzēriena veidi ir dažādi un tie atšķiras gan pēc salduma, gan pēc anīsa daudzuma sastāvā. Pirms pasniegšanas, to ielejot glāzē, tam pievieno aukstu ūdeni un ledu, tādējādi iegūstot baltu nokrāsu. Turki Raki sauc arī par "lauvas pienu", kas atmodina garšas kārpiņas.

Grieķija – Ouzo, Recina

Visbiežāk Grieķijā dzer alu vai "Ouzo", kas ir grieķu anīsa degvīns, kā arī slaveno "Recinu" – jaunu, neizturētu vīnu, nostādinātu uz skujkoku sveķiem, kuru atšķaida ar kokakolu.

Krievija – Degvīns, Kaviārs

Krievijā iecienīts dzēriens ir degvīns jeb vodka un arī kaviārs. Pērkot degvīnu, uzmanība jāpievērš violetai nodokļu zīmei, kas ir pārlīmēta pāri pudeles korķim, kas arī simbolizē dzēriena kvalitāti.

Šveice – Absints

Šveices nacionālais dzēriens ir Absints, kas agrāk daudzās valstīs tika aizliegts. Absinta sastāvā ir vielas, kas satur narkotikas, kuru dēļ radās halucinācijas un pie tā baudītājiem nāca tā saucamā "Zaļā feja".  Absintu var lietot dažādos veidos gan tīrā veidā, gan ar dedzināšanu, bet populāri ir ūdens palaišana caur cukuru.

Itālija – Limoncello

Itālijā iecienītākie dzērieni ir vīni, taču vēl viņu vidū populārs dzēriens ir Limoncello. Limoncello ir liķieris, kas tiek pasniegts atdzesētā veidā un lej sasaldētās glāzēs.

Kuba – Rums

Kubieši rumu dzer gan svinībās, gan ballītēs, šim alkoholam ir neatņemama dzīves sastāvdaļa pašiem kubiešiem. Rumu var dzert gan tīrā veidā, gan lietot kokteiļos. Plaši pazīstamie ruma kokteiļi kā Mojito, Daiquiry, Cuba libre un citi, nāk tieši šīs zemes.

Vācija – Schnapps

Vācija ļoti iecienīts dzēriens no stipro gala ir Schnapps, taču to vidū populārs ir arī alus. Schnapps tiek pagatavots no dažādiem augļiem, kas izceļas ar savu ogu piepildīto burvību. Ieteicams dzert neatšķaidītu, lai varētu izjust augļu bagātīgo buķeti.

Īrija – Viskijs

Lielākoties īri viskiju dzer tīrā veidā, ik pa reizei tie mēdz pievienot ledu, taču to neizvēlās bieži, jo tādējādi vairs nav iespējams izbaudīt viskija sniegto garšu. Viskiju izmanto arī kokteiļos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21713018sec.