Taupīgi ceļotāji izvēlas moteļus

Moteļi viesnīcu vidū tiek uztverti kā brīvības, piedzīvojumu un ceļu romantikas simboli. Pasaulē pirmais motelis tika atklāts 1925. gadā un tas atradās pusceļā starp Sanfrancisko un Losandželosu. Šo naktsmītni sauca par Milestone Mo-tel - Mo no motor un tel no hotel. Tolaik bija nepieciešamas divas dienas, lai ar auto nokļūtu no vienas Kalifornijas metropoles uz otru, tāpēc jaunatklātais motelis, kas piedāvāja iespēju pārnakšņot tieši pusceļā starp abām lielpilsētām, ātri iekaroja popularitāti. Tikpat populārs kļuva arī moteļa darbības koncepts, ko jau drīzumā izmantoja daudzas naktsmītnes pie šosejām un autostrādēm.

Visiem moteļiem kopējs bija īsais attālums no auto stāvvietas līdz numura durvīm. Moteļi bija nakts patvērums steidzīgiem viesiem, tur tika nodrošināts minimālais pakalpojumu apjoms, bet numurā vienmēr bija liela gulta un vannas istaba. Iespēju nolikt mašīnu pie pašām numura durvīm un no rīta atkal doties ceļā iecienīja tirdzniecības pārstāvji, detektīvi, pārīši ārlaulības sakariem, mākslinieki turnejās, krimināli elementi un cilvēki, kam nepieciešams laiks vienatnē.

Ārpus Amerikas Savienotajām Valstīm pieticīgie moteļi ne tuvu nebauda tāda mēroga popularitāti. Daudzas Eiropas valstis vienkārši ir pārāk mazas šādam viesnīcu veidam, jo pilsētās autoceļu tuvumā atrodas pietiekoši daudz viesnīcu. Neskatoties uz to, Eiropā ir moteļi. Tādi pieejami, piemēram, Vācijā.

Moteļu izcelsmes zemē ASV tie tiek uzskatīti par otrās klases naktsmītnēm, tomēr katru gadu tajos pārnakšņo vairāki miljoni viesu. Lielākoties moteļiem raksturīga vienkārša kastīšu veida arhitektūra un luksusu tajos meklēt velti. Neskatoties uz to, pēdējos gados aizvien vairāk moteļu sāk piedāvāt viesiem mazliet augstākus apkalpošanas standartus un pieklājīgus restorānus, baseinus un lielas terases vakara pasākumiem. Lasvegasā pieejami pat moteļi ar burbuļvannām un spoguļsienām rotātiem numuriem, kas domāti jaunlaulātajiem. Vides aktīvistu štatā Kalifornijā mūsdienās atrodami moteļi, uz kuru jumta uzstādīti saules enerģijas kolektori, ko motelī izmanto ikdienas enerģijas patēriņa nodrošināšanai. Tomēr ceļiniekiem, kas lielākoties pārvietojas ar auto, vides tīrība ir diezgan vienaldzīga - svarīgākais ir iespēja pārnakšņot.

Moteļiem nav labas slavas - tur pārāk bieži norisinājušās cilvēciskas traģēdijas. Pāri pēc strīdiem moteļu numuros izbeidz gadiem ilgušas attiecības, pēc vecāku lūguma policija aiztur no mājām aizbēgušus pusaudžus narkotiku reibumā, bandīti un zagļi meklē tur patvērumu. Moteļos notikušas un notiek slepkavības un to izmantojuši daudzi šausmu filmu režisori, kas moteļus izmantojuši par filmu norises vietām. Slavenākās no šīm filmām ir Psycho un Motel. 2007. gadā uzņemtajā šausmu filmā Motel kādam pārim uz ceļa saplīst automašīna, tāpēc viņi ierodas pārnakšņot kādā motelī. Izrādās, ka moteļa darbinieki ir maniaki, kas vēlas pāri nogalēt un izseko viņus pa visu moteli, kamēr abi mēģina aizbēgt...

Uzturēšanās motelī patiesībā nav tik dramatiska kā šausmu filmās - moteļi tiešām ir vienkāršas un ērtas naktsmītnes, kur tiek piedāvāta iespēja pārnakšņot.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Grand Palace Hotel
,


Estravel Latvia
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17468786sec.