Vairums Latvijas iedzīvotāju nevar atļauties ceļot [1]

Vairums Latvijas iedzīvotāju, lai kā arī vēlētos, ierobežoto finanšu dēļ nevar atļauties atpūsties, ceļojot uz ārzemēm. Tiesa, liela daļa no viņiem tomēr ir gatavi taupīt citās sadzīves jomās, lai laiku pa laikam varētu doties tālākā ceļojumā. Tas noskaidrots jaunākajā „DnB NORD Latvijas barometrā”, kas medijiem un sabiedrībai pilnībā tiks publiskots trešdien, 27.10.2010.

Pētījuma pirmajā daļā noskaidrots, ka septembrī iedzīvotāju viedoklis par situāciju valstī kopumā un valdības darbu ir nostabilizējies un palicis augusta līmenī. Tomēr viedoklis par pašreizējo ekonomisko situāciju priekšvēlēšanu noskaņās septembrī bija nedaudz pasliktinājies.

Savukārt „DnB NORD Latvijas barometra” otrajā daļā iedzīvotāji komentējuši savus plānus nākamo 12 mēnešu laikā doties ārvalstu ceļojumā un iemeslus, ja patlaban aktīvus ceļojumu plānus nav iecerējuši, kā arī to, kāds, pēc Latvijas iedzīvotāju domām, patlaban ir mūsu valsts tēls ārvalstu tūristu acīs un kā to nākotnē vajadzētu veidot, lai piesaistītu lielāku tūristu plūsmu un interesi.

Pētījumā iegūtos datus šoreiz komentējuši DnB NORD Bankas ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš, tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes asociētā profesore Margarita Dunska, Latvijas Darba devēju konfederācijas finanšu un nodokļu eksperts Andrejs Jakobsons, Rīgas Tūrisma attīstības biroja direktors Gastons Neimanis, Biznesa augstskolas „Turība” Starptautiskā tūrisma fakultātes dekāne Agita Doniņa un citi eksperti.

„DnB NORD Latvijas barometrs”, kas jau kļuvis par atzītu ikmēneša socioloģisko pētījumu valstī, tiek veidots katru mēnesi, un tajā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgā jomā. Vienlaikus sabiedrībai katru reizi tiek uzdots arī pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo iedzīvotāju vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Evita 10/26/2010 14:42 Raksts par neko- vai tiesam cien.autorei nav par ko rakstīt?.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Grand Palace Hotel
,


Jūrmalas TIC
,


1st-studio.com
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55576396sec.