Tūristi labprātāk izvēlas individuālus ceļojumus

Tūrisma aģentūra Kaleva Travel prognozē, ka šogad pieaugs pieprasījums pēc individuāli plānotiem ceļojumiem un arī jauniem maršrutiem uz tālākām vai eksotiskām zemēm. Kā atzīmē eksperti, klientu aptaujas un saņemtie pieprasījumi norāda, ka princips „ceļot sev vēlamā laikā, ar sev vēlamiem cilvēkiem un redzēt vairāk” kļūst populārs. Tas liecina par to, ka mūsu ceļotāju redzesloks paplašinājies, un arī tūrisma konsultantiem būs intensīvāk jāstrādā, lai veidotu jaunus produktus pēc individuāliem pieprasījumiem.

„Pēdējo gadu tirgus tendences liecina, ka Latvijas tūristi no aģentūrām sagaida plašāku piedāvājumu klāstu - tūristi ir gatavi ieguldīt līdzekļus eksotiskos un tālos ceļojumu maršrutos, ja piedāvātais risinājums ir pārdomāts, atbilst pieprasījumam un nav nepamatoti dārgs”, pauž Irēna Riekstiņa, „Kaleva Travel” direktore.

„Tas nenozīmē, to, ka atgriežas „treknie gadi”, un cilvēki atkal sāk ceļot netaupot, tieši pretēji – draugu pieredze, izlasītās atziņas, ceļojumu apraksti par to, kā par, teiksim, par 300 ASV dolāriem var atļauties piecu dienu kruīzu pa Karību salām, pārliecina izmēģināt ko mazāk ierastu, bet toties vilinošu”, turpina tūrisma eksperte.

Protams, tas nenozīmē, ka čarterreisi uz siltajām zemēm nebūs pieprasīti, jo patērētāju gaumes atšķiras, bet iespējās plānot individuālos ceļojumus uz Āfriku, ASV, Birmu (Mjanmu) par līdzvērtīgiem ceļojumu budžetiem tikai pieaug katru gadu. „Kaleva Travel” redz potenciālu šis tendences attīstībai un paredz, ka arī gaidāmā tūrisma izstāde „Balttour 2011” šogad būs atšķirīga piedāvājumu ziņā, liekot uzsvaru uz īpašiem piedāvājumiem, mazāk pazīstamiem galamērķiem un individuālām tūrēm.

Kā populārākos tālos galamērķus šogad „Kaleva Travel” prognozē Ziemeļameriku (īpaši ziemas mēnešos Floridu un Karību salas), Dienvidāfriku un Namībiju, Āzijas virzienu – Taizemi, Birmu, Kambodžu un, protams, Austrāliju.

Konsultanti stāsta, ka tālo ceļojumu plānošanā lidojumus cilvēki bieži rezervē paši, izmantojot plašās interneta resursu iespējas, bet saturisko ceļojuma pusi, kūrortu rezervēšanu un samaksu gan dod priekšroku formēt caur ceļojuma aģentūrām: „Tā ir sava veida garantija un lokāls kontakts, kas nes atbildību, ja kas noiet greizi.”

Eksperti atzīmē, ka ceļojumi uz tālajiem galamērķiem gan prasa savlaicīgāku plānošanu un padziļinātu pētījumu par vietējiem apstākļiem, piemēram iekšzemes pārlidojumiem, izdevīgāko auto īri, naktsmītnēm, taču emocionālās atdeves un iespaidu ziņā tiek ilgi paliek atmiņā.

„Arī budžeta ziņā ceļotāji bieži neaizdomājas, ka pāris dienu ceļojums uz Eiropas lielpilsētām var izmaksāt tikpat, cik nedēļu ilga uzturēšanās Āfrikā,” norāda „Kaleva Travel” konsultanti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Estravel Latvia
,


Novatours
,


Latvia Tours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15542102sec.