Tūrisma operators Prieks Tūre sniedz atbildi klientei par publicēto sūdzību

Tūrisma operators Prieks Tūre sniedz atbildi klientei par tūrisma ziņu portālā Travelnews.lv publicēto sūdzību (skatīt zemāk).

Atvainojamies Prieks Tūre un Prieks.lv klientei par sagādātajām neērtībām un nepatīkamajiem brīžiem. Ir radies pārpratums, jo saskaņā ar līgumu visas ekskursijas ir pēc tūrista izvēles.

Sūdzības autorei ar prieku atlīdzināsim ceļojuma laikā radušos zaudējumus par ekskursijām, ja vien mūsu neuzmanības dēļ tika parakstīts vecā formāta līgums.

No 2012. gada jūlijā saskaņā ar PTAC vadlīnijām kolektīvās iepirkšanās portāls Prieks.lv un tūroperatora firma Prieks Tūre no piedāvājuma klāsta ir izņēmuši ceļojumus, kurus bija iespēja iegādāties kopā ar obligāto ekskursiju paketēm. Jau gadu ceļojumos iekļautās ekskursijas un muzeju apmeklējumi ir izvēles opcija. Uz visiem ceļojumiem tiek slēgts viena formāta līgums.  Ar ceļojuma nosacījumiem ir iespēja iepazīties portālā www.prieks.lv.


Klientes iesniegtā sūdzība, publikācija 26.06.2013

Tūrisma ziņu portālā Travelnews.lv vērsās mūsu lasītāja, kura sniedza informāciju, ka 2013. gada pavasarī devās tūroperatora Prieks Tūre ceļojumā "Romantiskā Prāga", kurā laikā radās aizdomas, ka minētais uzņēmums pārkāpj patērētāju tiesības, maldinot klientus par ceļojumu patieso cenu.

Ceļojums "Romantiskā Prāga" tika iegādāts interneta iepirkšanās portālā Prieks.lv, kur ceļojuma cena tika norādīti 69 LVL. Ceļotāja vērsusies ar sūdzību Patērētāju tiesību aizsardzības centrā un ALTA. "Sākotnējā reklāmā piedāvātā cena neatbilst reālajai ceļojuma cenai, jo visas neatņemamās ceļojuma sastāvdaļas (gidu pakalpojumi, ekskursijas) notiek tikai par papildus samaksu. Samaksa par ekskursijām un gidu pakalpojumiem tika pieprasīta ceļojumā laikā, neizsniedzot ceļotājiem nevienu darījumu apliecinošu dokumentu. Līdz ar to radās jautājums – kur paliek ceļojuma laikā iekasētā nauda?" informē lasītāja.

Travelnews.lv lasītāja pieļauj, ka tiek maldināti ceļotāji, jo Prieks.lv norādītā ceļojuma cena sastādīja tikai izmaksas par naktsmītni, ceļa izdevumiem un grupas vadītāja pakalpojumiem. Summējot ekskursijas, izbraukuma ekskursijas un citas izmaksas (izņemot piemaksu par vienvietīgo numuriņu un papildus vietu autobusā, pusdienas un sabiedriskā transporta izmaksas), kas ceļotājam jāveic, lai pilnvērtīgi izbaudītu ceļojumu (skatīt sarakstu zemāk), ir 105 EUR un 520 CZK. Līdz ar to patiesā kopējā ceļojuma cena ir aptuveni 157 LVL, nevis 69 LVL.

Piemaksas un papildus izdevumi, kas norādīti ceļojuma "Romantiskā Prāga" programmā:

- Piemaksa par vienvietīgo viesnīcas numuru (ja ir nepieciešamība) 35 Ls,

- Piemaksa par papildus vietu autobusā 35 Ls,

- Ekskursija Prāgā 10 EUR,

- Izbraukuma ekskursija uz Karlovi Vari 20 EUR,

- Izbraukuma ekskursija uz Drēzdeni 25 EUR,

- Ekskursija uz alus darītavu Krušovicā 15 EUR,

- Ieejas biļetes muzejos, izklaides programmās,

- Sabiedriskais transports Prāgā 18 – 32 CZK,

- Baseins Karlovi Vari 80 – 150 CZK,

- Tauva un skatu laukums 70 CZK,

- Pusdienas no 150 CZK,

- Muzeji Prāgā 50 – 300 CZK,

- Kruīzs uz kuģīša pa Vltavu 20 EUR,

- Muzikālo strūklaku šovs 15 EUR.

"Ceļotāji tiek maldināti ne tikai par ceļojuma cenu, bet arī norādot nekorektu informāciju par piemaksām un papildus izdevumiem. Ceļojuma programmā norādītas ir piemaksas un papildus izdevumi, bet ceļojuma līgumā – obligātās piemaksas un papildus izdevumi," tā Prieks Tūre kliente.

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv nenes atbildību par lasītājas sniegto informāciju. Portāls turpinās sekot līdzi minētajai problēmai, sazinoties ar citiem tūrisma operatoriem Latvijā un sūdzībā minēto Prieks Tūre.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47652102sec.