5 iemesli, kādēļ pusaudžiem aktuālas ir mūsdienu dejas – īpaši Hip Hop?

Mūsdienu deju nodarbību apmeklētāji galvenokārt sākuši dejot skolas pirmajās klasēs, bet pusaudžiem aktuālākajos deju stilos, piemēram, Hip Hop raksturīgi, ka regulāri pievienojas arī jauni dejotāji bez iemaņām, liecina Latvijas mūsdienu deju skolas "Dance of street" direktora Oļega Pavlova vērojumi.

Vispirms atrod īsto deju stilu

Pusaudži galvenokārt izvēlas sev interesējošo deju stilu pat bez jebkādām dejošanas iemaņām, lai būtu stilīgi draugu vidū, līdzinātos saviem elkiem – dejotājiem, dziedātājiem, modeļiem utt., bet ne vienmēr tas uzreiz ir pa spēkam. Pirmajā treniņā noder trenera secinājums, vai šis jaunajam dejotājam ir atbilstošākais deju stils vai tomēr labāk pagaidām izvēlēties citu.

Divi, trīs treniņi nedēļā

Ja nu līdz šim ilgstoši nav nekas fiziski darīts, tad dejošana jāuzsāk pakāpeniski. Varbūt sākt ar kaut mierīgāku, pakāpeniski palielinot deju slodzi un tempu? Pusaudži jau pēc aptuveni mēneša saprot, ka divos, trijos deju treniņos nedēļā ķermenis kļūst stiprāks, ikdienā ir labāka pašsajūta un paaugstinās spējas mācīties.

Stils un pasaules tendences

Dejas ir ne tikai fiziskas nodarbības, bet arī laba iespēja izpausties radoši. Pusaudžiem gribas būt stilīgiem, un televīzijā, internetā redzētais uzreiz jāizmēģina - Afro Fusion, Afro House, Experimental dance, Flex dance, Shufle dance, Dancehall dejas ir tikai dažas no aktuālākajām, bet Hip Hop popularitāte pusaudžu vidū ir nemainīga.

Nav laika un spēka muļķībām

Dejošana un vēlāk uzstāšanās publikas priekšā pusaudžiem ceļ pašapziņu. Pieaugot dejošanas prasmēm, daudzi labprāt izvēlas kopējo uzstāšanos dažādos pasākumos un konkursos Latvijā un ārpus valsts. Enerģija ieguldīta lietderīgi un maz iespēju, ka deju skolas audzēknis klīdīs pa ielām, lietos veselībai kaitīgas vielas vai tml. – viņam tam nebūs laika un spēka!

Jauni draugi un labāks kontakts ar vienaudžiem

Protams, tiek iegūti arī jauni draugi – arī ārpus Latvijas. Socializēšanās ar vienaudžiem, tikt pieņemtiem, redzēt mērķi savam darbam, paaugstināt pašnovērtējumu arī ir veids kā izvairīties no mūsdienās tik aktuālās depresijas, vienaldzības pret apkārt un savā dzīvē notiekošo. Nav retums, ka vienā treniņā dejo mamma, bet otrā meita – abām dejas ir kopīga lieta, ir par ko parunāt – kopā var izvēlēties tērpu, doties uz treniņu.

Latvijas mūsdienu deju skolas "Dance of street" audzēkņi bērnu un pieaugušo grupās pie Latvijas vadošajiem "Show dance", "Hip-hop dance", "Break dance" un citu stilu treneriem jau 30 gadus apgūst šo deju pamatus, stiprina savu fizisko sagatavotību, uzstājas pasākumos, kā arī ar panākumiem startē sacensībās. Latvijas mūsdienu deju skolas nodarbības bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem notiek Lāčplēša ielā 27, Rīgā. Viens no Latvijas mūsdienu deju skolas "Dance of street" audzēkņu lielākajiem izaicinājumiem ir sagatavoties Latvijas atklātajam čempionātam un Latvijas atklātajai kausa izcīņai ielu dejās, kas katru gadu Rīgā pulcē vairākus tūkstošus pašmāju un ārvalstu dejotājus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.51043701sec.