Lai atgādinātu par mentālās labsajūtas nozīmi, uzsāk Laimes sezonu

Lai uzmundrinātu sabiedrību gada tumšākajā laikā, kad pandēmijas ietekmē daļai iedzīvotāju ir pasliktinājusies mentālā un fiziskā veselība, Ekonomikas un kultūras augstskola uzsāk projektu “Laimes sezona”, kura ietvaros ar dažādām aktivitātēm ikviens tiks aicināts rūpēties par labsajūtu un dalīties ar savu laimes formulu. Projekta ietvaros paredzētas ekspertu vieslekcijas tiešsaistē, laimes recepšu grāmatas izveide, zīmējumu konkurss un citas aktivitātes.

Daudziem cilvēkiem novembra mēnesis asociējas ar drūmāko gada mēnesi. Tas ir laiks, kad visbiežāk rodas nomākts garastāvoklis vai pat depresīvs noskaņojums. Šogad situāciju smagāku padara arī pandēmijas izplatība un valstī noteiktie pulcēšanās ierobežojumi. Vairāki pētījumi apliecina, ka minētie ierobežojumi negatīvi ietekmē iedzīvotāju, īpaši jauniešu, mentālo veselību. Projekts “Laimes sezona” ietver vairākas aktivitātes, kas palīdzēs uzlabot gan mentālo, gan fizisko pašsajūtu. Tā mērķis palīdzēt cilvēkiem vairot laimes sajūtu sevī un apkārtējos.

“Daudziem no mums šis nav viegls laiks – pandēmija, ierobežojumi, stress. Pašsajūtu ietekmē arī laikapstākļi un tas, ka lielāko diennakts daļu ir tumšs, taču vienlaikus šī ir arī iespēja, kad varam veltīt laiku sev. Ar šo projektu vēlamies kļūt par laimes pieturu ikdienas skrējienā, atbalstot cilvēkus un katru mudināt aizdomāties par to, ka laime neslēpjas tikai materiālās lietās, bet arī fiziskajā un emocionālajā labsajūtā,” norāda projekta idejas autore, Ekonomikas un kultūras augstskolas rektore Dr.oec., asociētā profesore Oksana Lentjušenkova.

Ir plānotas vairākas ekspertu vieslekcijas par emocionālo un mentālo labsajūtu un laimi. Tāpat ar ikviena interesenta iesaisti plānots izdot laimes recepšu grāmatu. Akcijas ietvaros ikviens varēs iesūtīt savu personīgo laimes recepti un 50 no tām tiks apkopotas grāmatā, kas būs pieejama gan elektroniskā, gan drukātā formātā. Nosūtot savu laimes fotogrāfiju, līdz 5. novembrim ikviens aicināts piedalīties World Happiness Photography Contest, ko rīko “Happiness Strategy Foundation”.

Projekta aktīvākais posms plānots līdz Ziemassvētkiem, taču vairākas no aktivitātes turpināsies arī ilgtermiņā. “Laimes sezonas” ietvaros tiks organizēts arī zīmējumu konkurss, kura ikviens, ne tikai bērni, būs aicināti uzzīmēt laimi. Pēc balsošanas sociālajos medijos tiks izvēlēti 12 zīmējumi, no kuriem tiks izveidots Laimes kalendārs 2023. gadam. Tāpat projekta ietvaros būs vairākas aktivitātes fiziskās labsajūtas uzlabošanai.

Plānots, ka projekts kļūs par ikgadēju tradīciju. “Laimes sezonas” aktivitātēs aicināts iesaistīties ikviens interesents! Plašāku informāciju par projektu un tā aktivitātēm iespējams atrast augstskolas mājaslapā www.augstskola.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51644015sec.