Ceļotāji pases visbiežāk zaudē Lielbritānijā, Norvēģijā un Vācijā

Saskaņā ar Ārlietu Ministrijas Konsulārā departamenta un apdrošināšanas sabiedrības ERGO apkopotajiem datiem, Latvijas iedzīvotāji, ceļojot vai pastāvīgi uzturoties ārzemēs, personu apliecinošus dokumentus visbiežāk nozaudējuši Lielbritānijā, Norvēģijā un Vācijā, kā arī Baltkrievijā, Turcijā un Spānijā.

Kopumā šī gada pirmajā un otrajā ceturksnī pagaidu ceļošanas dokumenti izsniegti 2.046 personām.

ERGO apdrošināšanas pārstāvji norāda, ka apdrošināšanas pieteikumu skaits par personīgo dokumentu zādzību vai nozaudēšanas gadījumiem šogad ir nedaudz pieaudzis, salīdzinot ar identisku periodu pērn.

Ārlietu Ministrijas Konsulārā departamenta apkopotā informācija liecina, ka 2011. gadā Latvijas Republikas vēstniecībās, Goda konsulātos, citās Eiropas Savienības dalībvalstu pārstāvniecībās vai Konsulārajā departamentā ir izsniegti 4.360 pagaidu ceļošanas dokumenti, kas to turētājiem ļauj atgriezties Latvijā.

Saskaņā ar ERGO datiem, vidējās papildus izmaksas, kas personai rodas personu apliecinošu dokumentu gadījumā, sastāda vidēji no 20 līdz 90 latiem. Tajā pašā laikā ir gadījumi, kad izmaksas ir ievērojami lielākas – atkarībā no atrašanās vietas, atpakaļceļa biļešu cenas, viesnīcas izmaksām, nepieciešamā laika un citiem faktoriem.

Ivars Vismanis, ERGO Transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktors: "Personu apliecinošu dokumentu nozaudēšanas gadījumā likumsakarīgi rodas papildus izmaksas, un, pēc ERGO pieredzes, vidēji tās sastāda aptuveni 20 - 90 latus. Visbiežāk pases tiek nozaudētas neuzmanības un pieredzes trūkuma dēļ – atstājot tās izklaides iestādēs, restorānos, veikalos un tamlīdzīgās vietās. Tāpat jāmin, ka personu apliecinoši dokumenti nemainīgi ir ļoti vērtīga prece "melnajā tirgū", tādēļ par to drošību jādomā preventīvi."

ERGO un Ārlietu Ministrijas Konsulārā departamenta speciālisti norāda, ka personu apliecinošu dokumenta nozaudēšana vai zādzība, atrodoties ārpus Latvijas, nozīmē ievērojamus, neplānotus papildu izdevumus – gan saistītus ar nokļūšanu uz tuvāko iespējamo atgriešanās apliecības noformēšanas vietu un tās noformēšanu, gan izdevumi, kas saistīti ar ceļojuma maršruta un datumu izmaiņām – biļešu maiņa vai jaunu biļešu iegāde, apmešanās viesnīcā un, protams, zaudētais laiks. Tādēļ, dodoties ārpus Latvijas, par personīgo mantu drošību jādomā laikus – visa ceļojuma vai ilgstošas atrašanās ārpus Latvijas laikā.

ERGO ceļojumu apdrošināšanas polises pamatpiedāvājumā bez papildus piemaksas ietverts arī pases zaudēšanas risks, kā arī izdevumi, kas nepieciešami pases atjaunošanai, ja ceļojuma laikā tā tiek nozaudēta vai nozagta.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49359894sec.