Aptauja: arī polises ceļojumiem vēlas iegādāties «pa ceļam»

Liela daļa ceļotāju apdrošināšanas polisi iegādājas neilgi pirms ceļojuma un atzīst, ka ērtības labad to labprāt izdarītu, piemēram, lielveikalā, bankomātā vai benzīntankā, – tā liecina If Apdrošināšana internetā veiktā aptauja. Daudzi uzskata, ka apdrošināšana ceļojumam būtu arī lieliska dāvana.

Veiktajā aptaujā atklājās, ka ceļojuma apdrošināšanas polisi lielveikalā, tāpat kā vienkārši un ātri nopērkamu produktu, būtu gatavi iegādāties 34,2 % aptaujas dalībnieku. Daudziem (32,5 %) arī bankomāts šķiet ērta vieta, kurā varētu tirgot ceļojumu polises. Vēl 28,1 % aptaujāto cilvēku šķistu ērti polisi iegādāties benzīntankā.

"Tehnoloģijas mūs pieradinājušas pie ātras informācijas apmaiņas un pakalpojumu saņemšanas. Arī apdrošināšanas polisi daudzi labprāt vēlētos iegādāties tikpat ikdienišķā veidā kā pārtiku vai benzīnu. Ja polises iegāde ir droša un cena saprotama, cilvēki būtu gatavi sev ierastajos maršrutos "pa ceļam" iekļaut arī tās iegādi," stāsta If Apdrošināšana Personu risku apdrošināšanas produktu vadītāja Dagnija Rutka.

Tāpat aptaujas dati atklāj, ka nav daudz to iedzīvotāju, kas ceļo vieni, – kopumā tie ir tikai 13 % no visiem cilvēkiem, kas devušies ceļojumos ārpus Latvijas. Vairākums tomēr izvēlas ceļot divatā (ar dzīvesbiedru, draugu, draudzeni) – 54 % – vai grupā (organizēts ceļojums, draugu kompānija u.tml.) – 42%. Gandrīz trešdaļa ceļotāju (27,5 %) ceļo kopā ar vienu vai vairākiem bērniem.

Bēg no ikdienas un atpūšas

Ceļošanas iemesls visbiežāk ir saistīts ar jaunu iespaidu gūšanu (68,9 %) un atpūtu (68,5 %). Taču pietiekami daudz aptaujas dalībnieku atzina, ka ceļošana ir veids, kā aizbēgt no ikdienas (30,4 %). Savukārt citiem tā ir iespēja izklaidēties (26,2 %) un uzkrāt jaunus spēkus (24,2 %).

Starp citu, arī iepirkšanās ir viens no iemesliem ceļošanai – tās dēļ ārpus valsts robežām devušies 15,8 % aptaujas dalībnieku.

Labprāt saņemtu dāvanā

Pārsteidzoši, bet daudziem cilvēkiem apdrošināšana ceļojumam būtu arī lieliska dāvana. Lai gan tai pat laikā paši to dāvināt būtu gatavi krietni retāk. Ceļojumu apdrošināšanas polisi vairākums aptaujāto cilvēku (79,2 %) labprāt saņemtu kā dāvanu. Tai pat laikā paši Savukārt apdrošināšanas polisi uzdāvināt kādam citam būtu gatavi 47,2 % aptaujāto.

If internetaptaujā piedalījās 530 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 25 līdz 60 gadiem, kuri pēdējo piecu gadu laikā ceļojuši ārpus Latvijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73182702sec.