Aptauja: spa atpūta Latvijā ir pietiekami kvalitatīva, bet dārga [2]

Tūrisma un spa pakalpojumu nozares ekspertu organizētas aptaujas rezultāti liecina, ka vairākums respondentu atzinīgi vērtē Latvijas spa centru piedāvājumus un uzskata tos par pietiekami kvalitatīviem, tomēr piedāvātais cenu līmenis šķiet pārāk augsts. Aptaujātie atzīst, ka ekonomiskā situācija ir ietekmējusi ieradumus apmeklēt spa atpūtas centus, un arvien vairāk nozīmes tiek piešķirts cenām un akcijām.

Saņemtās atbildes liecina, ka interese par spa pakalpojumiem Latvijā ir diezgan liela. Vairāk kā puse no aptaujātiem respondentiem izmanto spa pakalpojumus vismaz reizi gadā, savukārt regulāri – vairākas reizes mēnesī – to dara 10% aptaujāto.

Lai gan vairākums respondentu Latvijas spa piedāvājumu klāstu un procedūru kvalitāti uzskata par apmierinošu, tomēr 60% uzskata, ka procedūru cenas ir pārāk augstas. Par pieņemamām spa pakalpojumu cenas uzskata 30% aptaujāto. Vairākums respondentu apliecināja, ka būtu ar mieru atvēlēt spa centra apmeklējumam 50 latus, uzskatot to par optimālo cenu, tomēr nav gatavi šķirties ar vairāk nekā 100 latiem.

Komentējot aptaujas rezultātus, Valdis Vanadziņš, Baltic Beach Hotel, Pārdošanas daļas direktors saka: „Aptaujas rezultāti pierāda, ka mūsu realizētā cenu politika ir uz klientu orientēta, un to esam izstrādājuši veiksmīgi, jo lielākoties procedūru cenas ir 5-35 Ls robežās, tātad saskan ar potenciālo klientu vēlmēm un iespējām. Pēc pilnīgas aptaujas rezultātu analīzes mēs varēsim pilnveidot savu piedāvājumu, un būt vēl pretimnākošāki klientiem”.

Par iecienītāko procedūru ir atzīta ķermeņa ietīšana, kam seko aromterapija un masāža ar vulkāniskajiem akmeņiem. Par populārākām vietām Rīgā un Jūrmalā, kur palutināt sevi ar spa pakalpojumiem, nosauktas Baltic Beach Hotel, Jūrmala Spa un Taka Spa, bet reģionos - SPA Hotel Ezeri un Usma Spa.

Galvenais iemesls spa procedūru apmeklēšanai ir pašsajūtas uzlabošana un relaksācija, kā arī iespēja uzlabot veselību un parūpēties par savu skaistumu.

Tomēr kopējā ekonomiskā situācija valstī lielā mērā ietekmēja arī cilvēku ieradumus un vairākums respondentu atzīst, ka šobrīd viņi pievērš pastiprinātu uzmanība cenām un cenšas izmantot dažādas akcijas un īpašus piedāvājumus. Tāpat vēlmi apmeklēt spa centru ietekmē arī draugu ieteikumi.

„Šī atpūtas nozare ir salīdzinoši jauna pakalpojumu niša Latvijā ar potenciālu augt. Veiktā aptauja apstiprināja to, ka elastīga cenu un akciju politika šo pakalpojumu padarītu to vēl pievilcīgāku, tāpēc mēs turpināsim strādāt ar spa pakalpojumu sniedzējiem, lai veidotu īpašus piedāvājumus klientiem”, rezumē Irēna Riekstiņa, Kaleva Travel direktore.

Kā tika informēts, tūrisma un spa pakalpojumu nozares eksperti augustā veica aptauju interneta vidē ar mērķi saņemt viedokli par Latvijas spa atpūtas centru sniegto piedāvājumu, cenu un kvalitātes attiecību, populārākajām procedūrām un krīzes ietekmi uz šo pakalpojumu kategoriju. Aptauja notika interneta vidē - www.kalevatravel.lv un turpinājās visu augustu. Tajā piedalījās 687 respondenti, vecumā no 18 līdz 50 gadiem.

Aptaujas rīkotāji pateicas visiem dalībniekiem par atbildēm un uzsver, ka aptaujas rezultāti tiks izmantoti veidojot piedāvājumus spa atpūtas cienītājiem.

Aptauju veica tūrisma aģentūra Kaleva Travel sadarbībā ar atpūtas un spa pakalpojumu sniedzējiem Baltic Beach Hotel, ESPA, Mārcienas muiža, Dikļu pils un SPA Hotel Ezeri.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 jausma 09/17/2009 15:32 Aha,jāmeklē kalevatravel.lv

2 jausma 09/17/2009 15:29 Vai tik piedaloties šajā aptaujā nebija iespēja laimēt SPA atpūtu. Ne vārda par uzvarētājiem vai laimesta saņēmējiem?!


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Dome Hotel
,


1st-studio.com
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81584001sec.