Pēc desmit gadu pārtraukuma Kalnu Karabahā viesojas filmēšanas grupa no Latvijas

Viesmīlīgā Armēnija augusta sākumā uzņēma filmēšanas grupu no Latvijas – žurnālistu Sandiju Semjonovu un ceļotāju Andžeju Reiteru. No 30. augusta sešās jauna LTV raidījuma “Ararata ēnā. Armēnija” sērijās abi iepazīstinās ar Kaukāza mazāko valsti.

Žurnālists Sandijs Semjonovs jau pazīstams kā aktīvs ceļotājs, kurš nevairās doties uz vietām, kas vienkāršiem atpūtniekiem šķistu bīstamas, savukārt Andžejs Reiters ir izaugsmes treneris un ekspedīciju ceļojumu vadītājs. Abi kopā apceļojuši Armēniju, izzinājuši valsts sāpīgo pagātni un jaunajā raidījumu ciklā ir gatavi pastāstīt par neapšaubāmi kolorīto un interesanto Kaukāza zemi.

Sandijs Semjonovs norāda, ka teritorijas ziņā Armēnija ir līdzīga Latvijai, un tai ir sarežģīta un sāpīga vēsture: “Ik dienu redzot Ararata sniegotās virsotnes, armēņi saprot, ka viņu svētais kalns atrodas Turcijas pusē.” Atvērtā un draudzīgā tauta ciemiņus uzņem labprāt un uzreiz aicina pie galdiem. “Te nav nozīmes, vai stāsts ir par pirms 30 gadiem notikušo zemestrīci vai sadzīviska saruna par šodienas ekonomiku,” par armēņu viesmīlību stāsta Sandijs. To pašu uzsver arī Andžejs: “Ja gribat iepazīt Armēniju, neejiet uz Erevānas dziedošajām strūklakām! Pieklauvējot pie pirmajām durvīm necilā lauku ciematā, ikviens uzzinās valsts vēsturi un par cilvēku dzīvēm. Tur dzīvo Armēnija!”

Raidījuma “Ararata ēnā. Armēnija” komanda ir pirmā filmēšanas grupa no Latvijas, kas pēdējo desmit gadu laikā viesojās Kalnu Karabahā. Ceļotāji satika arī leģendāro armēņu duduka meistaru Dživanu Gasparjanu, Erevānā viesojās armēņu radio, lai noskaidrotu no kurienes rodas joki par to, kā arī aplūkos, kā top armēņu lepnums – brendijs “Ararats”. Pirmajā sērijā ceļotāji dosies uz Erevānas tirgu, kas ir lieliska vieta, lai sāktu iepazīt Armēniju. Sandijs un Andžejs noskaidros, kāda ir valsts vidējā alga, dosies uz pasaulslaveno vietu, kur automašīnas un upes pavasaros plūst pret kalnu un, savām acīm ieraugot, mēģinās saprast, vai tas ir tikai acu apmāns vai īsta anomālija. Tāpat ceļotāji mēģinās uzkāpt augstākajā Armēnijas virsotnē – Aragacā, savukārt pēc tam nobaudīs vienu no savdabīgākajiem Kaukāza ēdieniem.

Jaunais raidījums būs vērojams ceturtdienu vakaros, plkst. 21.30, LTV1.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4419651sec.