«TripAdvisor» izdzēš vairāk nekā miljons viltotās atsauksmes

Viena no populārākajām tūrisma informācijas un rezervācijas vietne pasaulē "TripAdvisor" 2018. gadā izdzēsusi vairāk nekā vienu miljonu viltotus ierakstus un atsauksmes, kas bijušas fiktīvas, vēsta medijs dailymail.co.uk.

Pētījumu grupa "Which?" analizējusi lielu skaitu "TripAdvisor" lietotāju atsauksmes un secinājusi, ka liela daļa "it kā" populārāko viesnīcu saņēmusi viltus pozitīvās atsauksmes, lai palielinātu rezervāciju skaitu.

Atsauksmes bieži vien nav atbildušas nevienam no tajās minētajiem slavinājumiem – sākot no sadzīves tehnikas, līdz pakalpojumu kvalitātei un pieejamībai.

"TripAdvisor" ņēmis vērā pētījuma rezultātus un reaģējis, izdzēšot viltotos komentārus. Papildus tam, "TripAdvisor" uzlabojis tehnoloģiskos rīkus, kas atpazīst krāpnieciskas atsauksmes, kā arī ieviesis stingrāku satura korektoru darbu – jau šogad vien 2,7 miljoniem atsauksmju veltītas papildus pārbaudes.

Viesnīcas un restorāni, kuri guvuši labumu no viltotām atsauksmēm, saņēmuši naudas sodu un tikuši pārvietoti lejup no popularitātes ranga. Dažos gadījumos līdzās sarakstam tiek izlikts brīdinājums ar "sarkanu emblēmu", kas nozīmē – viesnīcas atsauksmēs vērojamas aizdomīgas darbības.

"TripAdvisor" un "Which?" atrastie pierādījumi nepārprotami liecina, ka ir uzņēmumi, kas nodarbojas ar šādām nelegālām darbībām un gūst peļņu, masveidā veidojot pozitīvās atsauksmes sociālajās platformās. Tāpat sīvajā konkurencē tiek radītas arī konkurentus nomelnojošas atsauksmes, lai gan kritika nav pamatota.

Daudzās pasaules lielākajās tīmekļa vietnēs netiek veikti pietiekami pasākumi, lai novērstu viltotu pārskatu plūdus, kas, iespējams, pakļauj patērētājus nekvalitatīviem vai nedrošiem produktiem un pat krāpšanai. Tādēļ – pirms uzticies kādai virtuālajai atsauksme, vienmēr pārbaudi produktu vai pakalpojumu plašāk!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40755892sec.