Velosipēdu apdrošināšana kļūst izdevīgāka

AAS Seesam Latvia no 27. jūlija līdz 31. augustam piedāvā apdrošināt velosipēdu tikai par Ls 10 gadā. Akcijas piedāvājums ir spēkā kopā ar īpašuma un mantas apdrošināšanu.

Valsts policijas dati liecina, ka vasarā Rīgā katru mēnesi vidēji tiek nozagti 150 līdz 200 velosipēdi, bet visā Latvijas teritorijā tiek reģistrētas aptuveni 300 līdz 350 velosipēdu zādzības mēnesī. Policija atzīst, ka apzagtajiem velosipēdu īpašniekiem ir salīdzinoši mazas izredzes atgūt savu divriteni, jo atklāta tiek tikai neliela daļa no šiem noziegumiem.

Neskatoties uz to, ka pēdējā laikā, policijas darbinieki pastiprinātu uzmanību pievērsuši velosipēdu drošībai tirdzniecības centru stāvlaukumos, zādzību skaits no tajos esošajām specializētajām velosipēdu novietnēm joprojām ir ļoti liels. Tagad zagļi zog velosipēdus no šķūnīšiem, garāžām, pagrabiem, kāpņu telpām un dzīvojamo namu balkoniem.

Lai velosipēdu īpašnieki nekļūtu par zagļu vai laupītāju upuriem, Seesam iesaka vairāk rūpēties par savu braucamrīku drošību:

- Lai nozagtu velosipēdu, zaglim pietiek ar pāris minūtēm. Tāpēc nedrīkst atstāt nepieslēgtu velosipēdu bez uzraudzības pat uz „īsu brīdi” ne tirdzniecības centra stāvlaukumā, ne kāpņu telpā un pat ne privātmājas pagalmā.

- Velosipēds vienmēr jāpieslēdz pie stacionāri nostiprināta objekta, piemēram, velostatīva, ar slēdzeni aptverot velosipēda rāmi un stacionāro objektu. Papildus abus velosipēda riteņus ieteicams saslēgt ar U-veida vai tam līdzīgu slēdzeni – salīdzinot ar troses vai ķēdes slēdzenēm, U-veida slēdzenes zagļiem ir grūtāk atlauzt. Velosipēda riteņu vai stūres saslēgšana ar rāmi, atstājot nepieslēgtu pašu velosipēdu, ir nepietiekams drošības līdzeklis – zaglis šādu velosipēdu var vienkārši aizvest vai aiznest.

- Velosipēda pieslēgšanai jāizmanto kvalitatīva slēdzene. Jo jaunāks un vērtīgāks velosipēds, jo lielāka interese par to var rasties zagļiem. Iegādājoties velosipēdu, drošai slēdzenei (-ēm) ieteicams atvēlēt summu, kas orientējoši ir ne mazāka par 10 % no velosipēda cenas.

- Nepieslēdziet velosipēdu pie maziem kokiem vai nelieliem stabiņiem, kā arī stiepļu vai koka žogiem, jo šos objektus ir viegli salauzt vai izcelt.

- Neatstājiet velosipēdu pa nakti uz balkona vai atvērtas lodžijas, jo īpaši pirmajā vai otrajā stāvā. Policija ziņojusi par velosipēda zādzību arī no trešā stāva balkona.

- Ja vien ir iespējams, velosipēdu vēlams novietot kādā no dzīvokļa vai mājas iekštelpām. Neatstājiet stacionāri nepieslēgtu velosipēdu kāpņu telpā, pat ja tā tiek slēgta.

- Pārvadājot velosipēdu uz automašīnas jumta bagāžnieka, stāvēšanas laikā pa nakti velosipēdu ieteicams novietot slēgtās telpās. Nakts laikā neatstājiet velosipēdu automašīnas salonā vai kādā citā vietā, kur tas viegli ieraugāms. Arī uz jumta bagāžnieka atrodošos velosipēdu ir ieteicams saslēgt.

Pieslēdzot velosipēdu un atstājot to bez pieskatīšanas, ieteicams ņemt līdzi visu viegli noņemamo vērtīgo papildaprīkojumu, piemēram, velodatoru, lukturus un pat sēdekli. Ja viegli noņemams ir velosipēda priekšējais ritenis, tad ieteicams noņemt arī to un saslēgt kopā ar pakaļējo riteni, rāmi un stacionāro objektu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Nikos Travel
,


Compensa Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73311996sec.