Pēc traumas slēpošanas trasē Austrijā cietušais saņem 8000 eiro lielu kompensāciju

Ziemas atpūta Austrijā šī gada sākumā visai neveiksmīgi beidzās kādam 29 gadus vecam slēpotājam no Latvijas, kurš trasē krita un guva ceļgala traumu. Mediķi, kas ieradās notikuma vietā, sniedza pirmo palīdzību, bet, izmeklējot cietušo stacionārā, ārsti secināja, ka situācija ir tik nopietna, ka šim pacientam nepieciešams veikt neatliekamu operāciju vēl pirms atgriešanās mājās Latvijā.

«Šis bija viens no tiem gadījumiem, kad viss ritēja ļoti raiti, jo vīrietis pirms ceļojuma bija apdrošinājies, iegādājoties īpašo slēpotājiem un snovbordistiem paredzēto polisi. Pirms operācijas viņš ar mums sazinājās, izskaidrojot situāciju, savukārt mēs no savas puses apliecinājām, ka tiks segti izdevumi gan par neatliekamo operāciju, gan pēcoperācijas uzturēšanos stacionārā, gan pārējie tēriņi, kas saistīti ar atgriešanos mājās un tālāko rehabilitāciju. Kopumā mēs šim cilvēkam kompensējām 8000 eiro,» stāsta AAS «Seesam Latvia» atlīdzību departamenta speciālists Aigars Umbraško.

«Uzreiz jāsaka, ka šādas sarežģītas situācijas ir salīdzinoši retas, un operācija ārzemēs nav uzskatāma par ikdienišķu pieredzi. «Seesam Latvia» praksē ik gadu ir apmēram četri gadījumi, kad ceļojumu apdrošināšanas izmaksas pārsniedz 4000 eiro. Parasti iemesls šādās reizēs ir nopietnas akūtas veselības problēmas, kuru dēļ ir bijusi nepieciešama operācija ārzemēs. Ja mediķi ārzemēs pacienta stāvokli novērtē kā robežgadījumu, kad ķirurga iejaukšanās nav tik steidzama, lai to veiktu nekavējoties, tad parasti pārspriežam iespēju cilvēkam atgriezties un veikt operāciju Latvijā, uzņemoties kompensēt izdevumus par to, kā arī tālāko ārstēšanos. Nav noslēpums, ka ārstēšanās ārzemēs saistīta ne tikai ar lielākām izmaksām, bet arī papildu stresu, cilvēkam atrodoties neierastākā situācijā,» skaidro A. Umbraško.

Iepriekšējo trīs slēpošanas sezonu laikā no 2008. līdz 2010. gadam «Seesam Latvia» par negadījumiem, kas notikuši slēpojot vai snovojot ārzemēs, izmaksājusi nepilnus 74 tūkstošus eiro jeb gandrīz 52 tūkstošus latu.

2010. gada slēpošanas sezonā (no 2009. gada 1. novembra līdz 2010. gada 1. martam) «Seesam Latvia» saņēma 29 atlīdzības pieteikumus, kas bija saistīti ar slēpojot gūtām traumām. Kopumā par tiem kompensācijās par medicīnas pakalpojumiem tika izmaksāti 6700 lati (apmēram 9500 eiro), 787 lati (vairāk nekā 1100 eiro) par medicīniskā transporta izdevumiem un 1690 lati (2400 eiro) par repatriācijas izdevumiem.

Šajā slēpošanas sezonā (no 2010. gada 1. novembra) jau saņemti astoņi atlīdzību pieteikumi par traumām, kas gūtas slēpojot vai snovojot ārzemēs. Pārsvarā visi šie gadījumi, izņemot sākumā minēto, saistīti ar salīdzinoši vieglākām traumām, piemēram, sasitumiem, mežģījumiem, nobrāzumiem, viegliem galvas smadzeņu satricinājumiem. Pēdējā laikā retāk notiek smagi negadījumi, kuru sekas ir, piemēram, komplicēti lūzumi. No šī gada sākuma apdrošināšanas akciju sabiedrība «Seesam Latvia» saviem klientiem, kas cietuši, slēpojot vai snovojot ārzemēs, jau izmaksājusi vairāk nekā 9000 eiro jeb 6500 latu. Un tuvākajā laikā tiks izmaksāti vēl aptuveni 3500 eiro jeb 2500 lati par pēdējā laikā saņemtajiem atlīdzību pieteikumiem.

«Dodoties ceļojumā uz ārzemēm, apdrošināšanas līguma slēgšana nav obligāta prasība. Taču no negadījumu riska mēs neviens neesam pasargāti. Slēpošanas un snovošanas trasēs traumu gūšanas varbūtība ir salīdzinoši lielāka nekā parastā ekskursijā, tāpēc arī ziemas aktīvā sporta cienītājiem «Seesam Latvia» piedāvā slēgt īpašus apdrošināšanas līgumus. Kā liecina prakse, traumas gūst arī pieredzējuši slēpotāji. Pēc kritieniem no smagām galvas traumām ne vienu vien sportotāju paglābusi aizsargķivere, tāpēc par tās lietderību cenšamies atgādināt ikvienam slēpotājam un snovotājam. Ja kalnos cilvēks lauzis kāju un viņam nepieciešama evakuācija, tad transportēšana ar kamanām var izmaksāt līdz 300 eiro, bet izdevumi par helikoptera pakalpojumiem var sasniegt pat 5000 eiro. Lūdzot ārsta konsultāciju, cietušajam jāpatur prātā, ka rēķins diez vai būs mazāks par 100 eiro. Tas ir pietiekami daudz, lai cilvēks, kas guvis salīdzinoši vieglu traumu, vēl padomātu, vai šie tēriņi viņam ir pa kabatai. Ja ir noslēgts atbilstošs apdrošināšanas līgums par noteiktiem riskiem ar «Seesam Latvia», tad vizīti pie ārsta ārzemēs nav nepieciešams atlikt. Gadījumos, ja polises īpašniekam trūkst līdzekļu, lai apmaksātu medicīniskos pakalpojumus, viņam jāsazinās ar «Seesam Latvia», lai informētu par notikušo un saņemtu izdevumu apmaksas garantiju. Ja cilvēks par medicīniskajiem pakalpojumiem ārzemēs norēķinājies pats, viņa tēriņi tiek kompensēti pēc atgriešanās mājās, ja vien ir saglabāti čeki. Sarežģītos gadījumos tiek piesaistīts mūsu palīdzības dienests, kas koordinē klienta ārstēšanu un atgriešanos mītnes zemē,» skaidro A. Umbraško.

Zināmu drošību, dodoties ceļojumā uz ārzemēm, sniedz arī Eiropas veselības apdrošināšanas karte (EVAK). Šīs kartes īpašnieks var saņemt neatliekamo palīdzību traumu gadījumos, ja vēršas tādā slimnīcā, kurai ir līgums ar attiecīgās valsts sociālās palīdzības dienestu, taču šīs kartes esamība neatbrīvo no pacienta iemaksas segšanas. Tā arī neparedz transporta izdevumu segšanu, lai nokļūtu līdz slimnīcai, vai repatriāciju.

AAS «Seesam Latvia» piedāvātā apdrošināšanas programma slēpotājiem un snovotājiem sedz pēkšņas saslimšanas vai nelaimes gadījuma risku, kā arī garantē zaudējumu atlīdzību, ja tiek nozagts vai bojāts inventārs. Tāpat tiek apdrošināta polises īpašnieka civiltiesiskā atbildība, ja viņš netīši nodara kaitējumu trešās personas veselībai, dzīvībai vai mantai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


CelojumuBode.lv
,


AL SVETS
,


Rixwell Old Riga Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15243602sec.