Bezvadu uzlāde – uz monitora, naktsskapīša un kafejnīcā

Kaut arī bezvadu lādēšanas tehnoloģija ir pieejama jau samērā ilgu laiku, tirgus eksperti vislielāko pieprasījumu pēc tās prognozē tieši šogad – globālais bezvadu uzlādes ierīču tirgus pieaugs vismaz 30 reizes, salīdzinot ar pērno gadu. Ne velti aizvien vairāk uzņēmumu, piemēram, Ikea, Starbucks, Mc’Donalds, sāk piedāvāt klientiem bezvadu uzlādi. Tas kļuvis par impulsu arī elektronikas ražotājam Samsung šo tehnoloģiju padarīt pieejamu ikvienam, piemēram, integrējot bezvadu uzlādes iespēju monitoros.

Uzlāde uz Samsung monitora

Bezvadu lādētāju augošā popularitāte un pieejamība cieši saistīta ar tehnoloģiju attīstību – tie ir kļuvuši krietni jaudīgāki, ātrāki un draudzīgāki cenas ziņā. Tie pieejami gan atsevišķi, gan integrēti citās ierīcēs – Samsung nupat prezentējis pasaulē pirmo monitoru, kurā iebūvēts bezvadu lādētājs. SE370 monitors ar 23,6 un 27 collu ekrāna izmēru ļauj atteikties no nevajadzīgiem vadiem uz darbagalda, un tālruni uzlādēt, to vienkārši novietojot uz monitora pamatnes. Latvijā monitori būs pieejami no oktobra, to aptuvenā cena būs 250 eiro par 23,6 collu modeli un 339 eiro par 27 collu ekrānu.

"Kā rāda tendences, cilvēki galvenokārt bezvadu lādētājus iegādājas, lai tos izmantotu darbā. Un saprotami – tas palīdz novērst neērtības, kas rodas katru reizi, kad, telefonam iezvanoties, tas jāatvieno no lādētāja un pēc tam atkal jāsavieno. Tā jaunais Samsung monitors uzlabo efektivitāti un ērtības, ļaujot ierīces lietot gudrāk," saka Māris Ķikāns, Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Baltijas valstīs.

Lādēšanas iespējas bez ierobežojuma

Ēdināšanas uzņēmumi Starbucks un Mc’Donalds ir sākuši uzstādīt bezvadu lādēšanas punktus savās kafejnīcās visā pasaulē. Piemēram, šī gada laikā Starbucks plāno izvietot 100 000 bezvadu uzlādes punktus vairāk nekā 8000 kafejnīcās Amerikā, turpinot to darīt Eiropas un Āzijas tirgos. Savukārt 50 Mc’Donalds restorānos Lielbritānijā jau pieejamas vairāk nekā 600 bezvadu uzlādes vietas. Tiek prognozēts, ka pavisam tuvā nākotnē bezvadu lādēšanas iespēja būs pieejama arī citās publiskās vietās – kafejnīcās, iepirkšanās centros, bibliotēkās un citviet.

Bezvadu dizains mājoklī un auto

Zviedru uzņēmums Ikea ir prezentējis arī mēbeļu kolekciju, kurās iebūvēta speciāla vieta ierīces bezvadu lādēšanai. Pētījumi liecina, ka cilvēkiem nepatīk atklātās vietās redzami kabeļi un vadi, tāpēc nu pie naktsgaldiņiem, stāvlampām un galda lampām pievienota īpaša bezvadu uzlādes iekārta, kas mazinās galvassāpes, mēģinot atrast brīvu kontaktligzdu un slēpjot nepievilcīgos vadus. Arī auto ražotāji BMW, Chrysler un Audi savos automobiļos tuvāko gadu laikā plāno ieviest bezvadu uzlādes tehnoloģiju.

Bezvadu uzlādes standarti

Pasaulē ir divi populārākie bezvadu uzlādes veidi jeb standarti – Power Matters Alliance (PMA) un Wireless Power Consortium (WPC). Lai izvairītos no tā, ka dažādos bezvadu uzlādes punktos iespējams uzlādēt tikai konkrētam standartam atbilstošu ierīci, Samsung ar Galaxy S6 sērijas viedtālruņiem radījis tehnoloģiju, kas atbalsta abus populārākos standartus – PMA un WPC, ļaujot telefonu uzlādēt neatkarīgi no tā, kāds lādētājs pieejams konkrētajā brīdī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3549819sec.