Latvijas orientēšanās čempionāts atgriežas Ventspils apkārtnē

Jau šīs nedēļas nogalē (3. un 4. septembrī) Ventspils apkārtnē notiks orientieristu rudens sezonas centrālais notikums – Latvijas orientēšanās čempionāts vidējā distancē un stafetē. Ventspils piejūras kāpas ir viens no Latvijas sarežģītākajiem orientēšanās apvidiem, tāpēc gaidāmas īpaši interesantas sacensības. Jau šobrīd sacensībām pieteikušies vairāk nekā 600 dalībnieki un 171 komanda, bet to skaits vēl augs.

Ventspils apkārtnē Latvijas čempionāts atgriežas pēc sešu gadu pārtraukuma. Pirmajā sacensību dienā, 3. septembrī, dalībnieki veiks vidējo distanci. Pulksten 12:45 starts tiks dots elites grupām, bet no 13:30 – pārējām. Sportistiem sacensību centrā Jaunupē jāierodas jau 12:00 uz dalībnieku reģistrāciju un sacensību atklāšanu. Savukārt otrajā dienā, 4. septembrī, komandas sacentīsies stafetes distancē Piejūras kempinga apkārtnē, kam starts tiks dots jau no pulksten 11:00.

Sacensību organizatori – Latvijas Orientēšanās federācija, SIA "O! Latvija" un Siguldas maratona klubs – izvēlējušies gana interesantu apvidu. Pirmajā dienā – priežu mežs ar detaļām bagātu kāpu reljefu, kā arī dažāda lieluma purviem, savukārt otrajā dienā sacensību dalībniekiem distancē var gadīties sastapt pat armijas daļu paliekas – dzeloņdrātis un dažādas būves Ventspils Piejūras kempinga apkārtnē. Jābūt uzmanīgiem!

Pagājušajā gadā par Latvijas čempionāta uzvarētājiem elites grupu individuālajās distancēs kļuva Līga Valdmane (ZVOC-VBSS) un Artūrs Pauliņš (OK Azimuts - Smiltenes BJSS¬), kurš čempiona titulu aizstāvēs arī šogad. Savukārt uzvarētāji stafetes sacensībās bija Siguldas kluba "A2" pārstāves un Rīgas "Ozons" komanda, kuriem zelta medaļu lielas izredzes ir iegūt arī šogad.

Tie Ventspils iedzīvotāji, kas vēlēsies pārbaudīt savu ātrumu, izveicību vai prasmes kartes lasīšanā, svētdien varēs darīt to bez maksas Piejūras kempinga apkārtnē no plkst. 13:30 līdz 14:30 bez iepriekšējas pieteikšanās. Sacensības atbalsta Ventspils pilsētas dome, Ventspils Piejūras kempings, Piebalgas alus un Pobeda Confectionary.

Latvijas čempionāts orientēšanās sportā ir Latvijas Orientēšanās federācijas organizēta orientēšanās sacensību sērija, kurā tiek noskaidroti Latvijas čempioni vairākās orientēšanās sporta disciplīnās. Pēdējos gados notiek atsevišķs čempionāts nakts orientēšanās (pavasarī), garajā distancē un sprintā (vasaras sākumā) un vidējā distancē un stafetē (vasaras beigās), kā arī atsevišķs čempionāts orientēšanās maratona distancē (rudenī).

Latvijas čempioni katrā distancē tiek noskaidroti daudzās vecuma grupās, tostarp arī vīriešu un sieviešu elites grupās. Latvijas čempionāti ir arī Latvijas kausa izcīņas posmi (attiecīgi klasiskajā orientēšanās sportā, sprintā vai stafetēs).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85103583sec.