Pie Zvārtes ieža notiks ūdenstūrisma sacensības

2019. gadā ūdenstūrisma sacensības "Amata" svin 55 gadu jubileja. Pirmās ūdens slaloma sacensības Amatas upē norisinājās 1964. gadā, kurās piedalījās ap 50 braucēju. Ūdens slaloma sacensībās "Amata" savu kulmināciju piedzīvoja 1969. gadā, kad sacensībās piedalījās jau ap 1500 braucēju un ap 20000 skatītāju. Pēc šīm sacensībām VDK (tautā sauktā Čeka) "Amatas" sacensības aizliedza.

Šogad ūdenstūrisma  sacensības "Amata 55"  notiks 6., 7. aprīlī pie Zvārtes ieža. Pirmajā dienā startēs sprinta un garā slaloma distanču dalībnieki, ja būs atsaucība, tad norisināsies arī retro brauciens. Otrajā dienā  plānoti komandu starti.

Sacensībās var piedalīties jebkurš interesents, kurš apzinās savas spējas patstāvīgi veikt distanci un sasniedzis 12 gadu vecumu. Dalībniekiem līdz 16 gadu vecumam jāuzrāda vecāku atļauja piedalīties sacensībās, vai jābūt atbildīgai personai sacensībās.

Atkarībā no ūdens līmeņa vai nelabvēlīgiem laika apstākļiem, var tikt veiktas izmaiņas sacensību nolikumā un programmā. Par izmaiņām komandu pārstāvji tiks informēti.

"Amata 55" ietvaros Amatas novada pašvaldība aicina uz semināru "Amatas vilinājums vakar, šodien un rīt", kas notiks š.g. 14. aprīlī plkst. 11.00 Drabešu tautas namā "Ausmas" (Amatas nov., Drabešu pag.).  

Seminārā tiks apspriestas tēmas par drošību upē, laivošanas atļaujām, dabas aizsardzību, ekstrēmo laivošanu, privātīpašumu attiecībām uz upes. Seminārā uzzinās, kas kopīgs Amatai ar Grand Canyon upi Colorado, oskaidros kādām aktivitātēm šodien izmantoj Amatas upi un ko var paveikt, lai nākotnē uzlabotu Amatas upes pieejamību un aktīvā tūrisma iespējas. Atskatīsies uz ūdenstūrisma "Amata" sacensībām toreiz un tagad.

Seminārā meklēs atbildes uz tādiem jautājumiem kā uzlabot upes pieejamību mainīga ūdens līmeņa situācijā un vasarā. Vai mūsdienu aprīkojums un tehnoloģijas to palīdz izdarīt?

Seminārā ar savu stāstījumu, pieredzi un ieteikumiem dalīsies Guna Daugule, Raimonds Dombrovskis, Jānis Briška, Edijs Dukurs un Egons Garklāvs.

Semināra laikā būs iespēja apskatīt laivotāju sarūpēto eksponātu un vēsturisku fotogrāfiju izstādi. Seminārs ir bez maksas.

Semināra laikā būs iespēja apskatīt laivotāju sarūpēto eksponātu un vēsturisku fotogrāfiju izstādi. Uz pasākumu lūgums reģistrēties šajā dokumentā. Sīkāka informācija: Anete Eglīte, 26330366, anete.eglite@amatasnovads.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50405598sec.