Ventspils Piedzīvojumu parkā notiks pusmaratons

2010. gadā Latvijas un Baltijas garo distanču šosejas skrējieniem piebiedrojas jaunas sacensības – VENTSPILS PIEDZĪVOJUMU PARKA PUSMARATONS.

Sacensības Ventspilī notiks katru gadu svētdienā pirms Līgo svētkiem, lai skriešanas entuziasti ar labi padarīta darba sajūtu pēc kārtīgi noskrieta skrējiena varētu kārtīgi nosvinēt Līgo svētkus.

2010. gada 20.jūnijā visi tiek laipni aicināti uz Ventspili – gan elites sportisti, lai cīnītos par uzvaru pusmaratonā un sadalītu naudas balvu fondu 845 LVL, gan skriešanas entuziasti, lai izmēģinātu spēkus pusmaratonā vai satelītskrējienā, gan nūjotāji, gan bērni, lai izskrietos bērnu skrējienā.

Aicinām uz Ventspili gan sacensību dalībniekus, gan viņu ģimenes locekļus, draugus un atbalstītājus, lai iepazītu Latvijas “Rietumu galvaspilsētu” un tās plašo tūrisma objektu klāstu. Sev interesējošas izklaides Ventspilī atradīs katrs – PIEDZĪVOJUMU PARKS ar dažādām atrakcijām (virvju trase, peintbols, velo trase, batuti, katapulta un vēl daudz citas izklaides), brīvdabas Akvaparks un slēgtais Ūdens Piedzīvojumu parks, Olimpiskā centra slidotava, Brīvdabas muzejs un “mazbānītis”, Piejūras parks, Bērnu pilsētiņa, Livonijas ordeņa pils, Tirgus laukums, Amatu māja, kuģītis “Hercogs Jēkabs” un vēl un vēl.

Sacensību centrālā norises vieta, starta un finiša zona atradīsies pie PIEDZĪVOJUMU PARKA Saules ielā 141.

Pusmaratona trase būs sertificēta un to veidos 4 apļi pa pilsētas ielām no Piedzīvojumu parka līdz pilsētas centram un atpakaļ. Satelītskrējiena dalībnieki un nūjotāji veiks vienu apli (5,3km) kopā ar pusmaratona dalībniekiem.

Skrējiena trase ir ideāli piemērota ātram skrējiena tempam un ir speciāli veidota, lai skrējēji varētu uzrādīt savus labākos rezultātus.

Skrējiena trase ir veidota no gariem, taisniem posmiem, ar maz pagriezieniem – tas ļauj skrējējiem skriet savā maksimālajā tempā, nesamazinot ātrumu līkumos un pagriezienos. Trases reljefs ir gandrīz līdzens, ar nelielu kritumu apļa sākumā un nelielu kāpumu apļa beigās – arī šis faktors ļauj skriet maksimālajā tempā un nepazaudēt tik dārgās sekundes garos un stāvos kāpumos

Kā arī vēl viens ļoti svarīgs faktors ir gaisa temperatūra. Jūnija vidū, Ventspilī, tā parasti nav augstāka par +180C, kad citos Latvijas novados tā var sasniegt +250C.

Rezultātu fiksēšanai tiks izmantota Championchip elektroniskā sistēma. Trasē būs izvietoti dzirdināšanas punkti , kā arī pēc finiša katram dalībniekam būs iespēja saņemt uzkodas un dzērienus. Katrs finišētājs saņems piemiņas medaļu. Pilsētas centra zonā skrējējus uzmundrinās muzikālie kolektīvi.

Īpaši uz starta tiek aicināti bērni, lai sev un vecākiem pa prieku, izskrietos bērnu skrējienā, kuru vadīs Rimanti no Rimi.

Pilsētas viesi tiek aicināti uz Ventspili jau sestdienā 19.jūnijā, lai bez steigas saņemtu numurus, apskatītu pilsētu un sagatvotos skrējienam. Numuru iepriekšēja saņemšana notiks 19.jūnijā Piedzīvojumu parkā Saules ielā 141.

Sacensības organizē biedrība “Ventspils maratona klubs, sadarbībā ar SIA “Olimpiskais centrs “Ventspils”” un Ventspils pilsētas domi.

Informācija par skrējienu atrodama sacensību mājas lapa http://www.pusmaratons.lv/ .

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Dobeles novada TIC
,


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.84193683sec.