Slēpošanas popularitāte Latvijā ik gadus pieaug

Ceļojumu aģentūras Kaleva Travel rīkotajā aptaujā atklājās, ka vairāk nekā puse (63%) aptaujāto ir aizrautīgi slēpotāji un snovotāji, kas ar šiem ziemas sporta veidiem nodarbojas vismaz trīs vai vairāk gadus. Tāpat vairāk nekā 16% aptaujāto šogad plāno baudīt ziemas priekus uz augstākajām Eiropas kalnu virsotnēm. Iespējams, ka sniegotā ziema ir tā, kādēļ vēl 37% aptaujāto šogad plāno sākt pievērsties kādam no ziemas sporta veidiem.

Atbilžu rezultāti apstiprināja novēroto tendenci, kā Latvijas iedzīvotāji aktīvi izmanto ziemas piedāvātās iespējas. Rezultāti ļauj secināt, ka piektdaļa aptaujas dalībnieku Latvijas kalnus atzīst par gana labiem ziemas prieku baudīšanai. Arī Eiropas slēpošanas kūrorti nepaliks bez latviešu slēpotājiem, jo uz augstākām virsotnēm lūkojas 16% aptaujāto, kas ziemas priekos dosies ārpus Latvijas robežām. Vairāk nekā puse aptaujāto (62,69 %) atklāja, ka slēpot dosies draugu kompānijā un kā pārvietošanās līdzekli izmantos automašīnu, savukārt mazliet vairāk nekā 22% braucienus rezervēs internetā. Vairāk nekā ceturtā daļa, jeb 28% aptaujāto, norādīja, ka vēl nav plānojuši, kur šogad nodosies ziemas vaļaspriekiem.

Kā jau vairākus gadus, arī šogad lielākā daļa ziemas atpūtā dosies uz Austrijas atpūtas bāzēm (37% respondentu), otrajā vietā ar 24% ierindojot viesmīlīgos Šveices, bet trešajā – Itālijas slēpošanas kūrortus, par ko balsojuši 22 % aptaujāto.

Kā atzina „Kaleva Travel” pārstāvis Pauls Gusts, arī šogad slēpotāji un snovotāji neplāno inventāru atstāt skapjaugšā - aktīva lidojumu izpirkšana uz populārākajiem slēpošanas kūrortu galamērķiem – Austriju, Šveici un Franciju novērota kopš oktobra „Arī fakts, ka latvieši ar ziemas sporta veidiem aizraujas nopietni un ilglaicīgi pierādās tajā, ka tie paši klienti pie mums atgriežas gadu no gada, lai iegādātos ceļojumu uz kādu no Eiropas kūrortiem. Lielais vēl neizlēmušo īpatsvars nav nekas pārsteidzošs, jo populārākie mēneši, kad latvieši dodas uz kalniem ir februāris un marts. Parasti šādos braucienos cilvēki dodas grupās, un apmetas vidējas klases viesnīcās vai ziemas SPA kompleksos”, turpina tūrisma aģentūras „Kaleva Travel” pārstāvis.

Aptaujas rezultāti ļauj prognozēt, ka jaunu popularitātes vilni piedzīvos distanču slēpes, jo 11% aptaujāto atklāja, ka ziemas ainavas baudīs pārvietojoties ar tām. Joprojām nepārspēts ziemas vaļasprieks Latvijas iedzīvotāju vidū ir kalnu slēpošana un snovošana, ar ko nodarbojas ceturtā daļa aptaujāto. Tikai nedaudz atpaliek slidošana, ko kā iecienītu brīvā laika pavadīšanas veidu minējuši 23% respondentu. Savukārt atpūtu ziemas SPA kompleksos par gana labu atzinuši nepilni 20% aptaujas dalībnieku.

Pētījums tika veikts interneta vidē ar mērķi saņemt viedokli par Latvijas iedzīvotāju iecienītākajiem ziemas sporta veidiem un šīs ziemas plāniem. Aptaujā piedalījās „Kaleva Travel” klienti vecumā no 18 līdz 50 gadiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


CelojumuBode.lv
,


Limbažu TIC
,


Alūksnes TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.10465097sec.