Sākusies reģistrācija leģendārajai Velodienai Kuldīgā

Ar šo ziņojam, ka sākusies reģistrācija Latvijā lielākajam nekomerciālajam velopasākumam „Velodiena Kuldīgā”, kas notiks šā gada 21. maijā.
Reģistrēties iespējams interneta vietnē: velo.kuldiga.lv/registracija

Reģistrēties var gan dienas, gan nakts braucienam un līdzīgi kā pērn, pirmie 500 dalībnieki iegūs Velodienas T-kreklus ar pasākuma simboliku. Reģistrēties elektroniski var līdz 18. maijam plkst.17.00. Pēc tam varēs reģistrēties arī pasākuma dienā Kuldīgas Rātslaukumā pie reģistrācijas.

Jau iepriekš ziņots, ka 21.maijā Kuldīgā jau ceturto reizi notiks velodiena, kuras mērķis ir veicināt riteņbraukšanas kultūru un zaļo domāšanu Latvijā.

Piedalīties pasākumā tiek aicināts ikviens Latvijas iedzīvotājs, kā arī ārzemnieks, īpaši ģimenes ar bērniem. Šogad Velodienas rīkotāji izvērsa īpašu pasākuma kampaņu Lietuvā un Igaunijā, ka slīdzīgi kā pērn, piesaistīs starptautiskos tūristus no kaimiņvalstīm, īpaši tāpēc, ka pirmoreiz Baltijas valstīs šeit atklās inovatīvo krustpunktu velosistēmu, kura veiksmīgi līdz šim darbojas un attīstās Nīderlandē, Beļģijā un Ziemeļvācijā, bet Austrumeiropā vēl nav.

Velodienu organizē Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecība Latvijā, Kuldīgas novada Dome, SIA „Velokurjers”, u.c.

Velodienai Kuldīgā izvēlēti 3 dažādu garumu maršruti Kuldīgas - Īvandes virzienā. Katrs pasākuma dalībnieks vienlaikus varēs testēt jauno krustpunktu sistēmu, veidojot ar krustpunktiem savu unikālo maršrutu. Maršrutu garums ieteicamām distancēm ir no 18-45 kilometriem ar pieturas punktiem Kuldīgas un tās apkārtnes gleznainākajās vietās. Visi maršruti sākas un beidzas Kuldīgas Rātslaukumā pie Tūrisma Attīstības centra. Kuldīgas Rātslaukumā 21.maijā no plkst.10.00 sāksies dalībnieku reģistrēšanās un no plkst. 12.00 Velodienas atklāšana, pēc kuras tiks sākts velobrauciens. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, lai dalībniekiem nebūtu lieka gaidīšana, braucēji tiks laisti maršrutā visi uzreiz. Velodiena tiks atklāta ar pasākumu atbalstītāju uzrunām.

Jau trešo gadu visiem interesentiem tiek piedāvāts arī atraktīvs nakts velobrauciens pa Kuldīgas apkārtni.Naktsbrauciena garums būs aptuveni 15 km garš un tas sāksies Kuldīgā un beigsies Īvandē. Pēc tam visiem, kuri sasniegs finišu Īvandē, tiks izsniegti Nakts velo akadēmijas sertifikāti par šī sarežģītā nakts pasākuma paveikšanu.

Pērn Kuldīgā Velopasākumos kopumā piedalījās vairāk nekā 1800 zaļi domājošu cilvēku, viņu vidū arī ministri, ārvalstu vēstnieki, pašvaldību vadītāji, sportisti un uzņēmēji. Šogad plānots, ka pasākumā piedalīsies vairāk nekā 2000 dalībnieku. Par „Velodienas Kuldīgā” vēstnieku-patronu atkal piekritis būt aktīvais velobraucējs-žurnālists Sandijs Semjonovs.

Bērni līdz 12 gadu vecumam braucienā var piedalīties tikai ar ķiverēm un vecāku pavadībā. Tāpat par riteņbraucēju drošību rūpēsies kārtībsargi.
Sekojiet informācijai internetā velo.kuldiga.lv un www.visit.kuldiga.lv Baznicas 5, Kuldiga,

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Siguldas novada TIC
,


Gulbenes novada TIC
,


Limbažu TIC
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.95043588sec.