Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratons «jau klāt!»

Jau pavisam tuvu ir Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratons, kas norisināsies sestdien, 16. jūnijā. Savu dalību pusmaratonā pieteikuši daudzi no Latvijas labākajiem skrējējiem tai skaitā Valerijs Žolnerovičs, kurš solās lauzt trases rekordu.

Par labāko rezultātu ir vērts cīnīties, jo ātrākie skrējēji dosies mājās ar 500 Ls, ko uzvarētājam un uzvarētājai, ja tiks labots trases rekords, dāvina Ventspils tranzītbiznesa pārstāvis „VK Tranzīts”. Pašlaik trases rekords vīriešiem pieder Krievijas sportistam Dmitrijam Lūkinam, kurš trasi veica 1st 7min 57sec, savukārt sievietēm labākais sasniegums vēl aizvien pieder pirmā skrējiena uzvarētājai Jeļenai Prokopčukai - 1st 14min 34sec.

Bez Valerija Žolneroviča, vēlmi piedalīties Piedzīvojumu parka Pusmaratonā ir izteicis Mareks Florošeks - pirmā Piedzīvojuma Parka Pusmaratona uzvarētājs. Reģistrējies skrējienam ir arī Jānis Višķers, kurš katrās sacensībās spēj noskriet 21,097km distanci ātrāk par 1st un 10minūtēm. Nav zināma Māra Ābeles sportiskā forma, bet noteikti arī viņš ir spējīgs pacīnīties par pirmo trijnieku. Sportisti Renārs Roze un Kristaps Kaimiņš (abi pirmo „Skrien Latvija” posmu Biķerniekos noskrēja ap 1st un 10min) gatavojas cīnieties par pirmajām vietām un naudas prēmijām. Par vietu pirmajā sešniekā spēs pacīnīties Andrejs Jesko, kurš Rīgas Maratonā bija labākais no latviešiem. Šogad trasi neskries Maratona Kluba pārstāvis Aigars Matisons, jo šajās sacensībās viņam ir uzticēta galvenā tiesneša loma.

Labākajiem Latvijas skrējējiem jārēķinās gan ar vietējiem konkurentiem, gan brāļiem lietuviešiem. Lietuvieši atzinuši, ka Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratons ir labākais pusmaratons Baltijā. Par dalību šī gada pusmaratonā nav izlēmis spēcīgais Sanktpēterburgas skriešanas klubs, bet visticamāk klubs startēs pilnā sastāvā!

Par konkurenci sieviešu grupā jāsāk ar lietuvieti Remaldu Kergyti, kura nesen izpildīja olimpisko A normatīvu maratonā. Teorētiski arī viņa varētu tikt pie „VK Tranzīts” 500 Ls naudas prēmijas. Startēs arī iepriekšējo gadu uzvarētāja Gyta Norgiliene. Skrējienam reģistrējusies, mūsu iespējamā olimpiete maratona distancē Dace Līna. Par trijnieku cīnīsies Rīgas pusmaratona uzvarētāja Irina Pankoka –Štūla, Liene Brensone, Ināra Lūse.

Piedzīvojumu parka Pusmaratonā piedalīsies arī Maratona Kluba pārstāves, ventspilnieces Santa Feldmane un Baiba Muzikante. Rīgas pusmaratonā par 5 sekundēm ātrāka bija Santa, taču zinot kāds atbalsts ventspilniecēm būs mājas trasē, noteikti kritīs abu personīgie rekordi un pat nebūs svarīgi, kura uzvarēs – tā būs skaista cīņa!

Piedzīvojumu parka Pusmaratonam, kas notiks 16. jūnijā, ar startu plkst. 15:00, iespējams reģistrēties www.pusmaratons.lv .

 

Trase. Pusmaratona distanci veido 4 vienādi 5,274 km gari apļi pa pilsētas ielām. NIKE tautas klases 10,55km skrējiena distanci veido divi vienādi 5,275 km gari apļi, savukārt satelītskrējiena dalībniekiem un nūjotājiem būs jāveic tikai viens aplis. Lai uzmundrinātu skrējējus un iesildītu līdzjutējus, piecos trases punktos ir sagatavota īpaša kultūras programma, tāpēc vientuļi nebūs pat pusmaratona skrējējiem, kuri 20 reizes tiks īpaši izklaidēti un iepriecināti.

Piektdien, 15.jūnijā no plkst.15:00. Numuru izņemšana sāksies piektdien, Ventspils Sportlandā, tirdzniecības centrā Tabago. Tur arī iespējams veikt pēdas testu, parunāties par skriešanu, uzēst auzu pārslu putru, iepirkties par labām cenām.


Lūdzam ierasties savlaicīgi! Tā kā skriešanas svētki Ventspilī tiks atklāti jau plkst.12:00 ar „BALTAIS” bērnu skrējiena startu 3 grupās gan meitenēm, gan puišiem, ielas STARTA/ FINIŠA zonas tuvumā tiks slēgtas jau plkst.11:30. Tāpēc sportistiem, kas uz sacensībām plāno ierasties ar privātajiem transporta līdzekļiem un vēlas noparkoties pavisam tuvu Piedzīvojuma parka teritorijai, jāierodas savlaicīgi. Organizatori mudina arī pārējos dalībniekus ierasties un reģistrēties vismaz 1 stundu pirms plānotā starta laika, tādejādi izvairoties no nevajadzīga pirmstarta stresa un steigas, atvēlot pietiekami daudz laika, lai pārģērbtos, iesildītos un sagatavotos skrējienam. Darbosies mantu glabātuve.
Visa trase un saistītās ielas tiks slēgtas plkst.14:30. Ar sacensību trases shēmu var iepazīties: http://www.pusmaratons.lv/lv/trase/ .


Brīdinām par ceļa remontiem! Ceļa posmā Rīga – Ventspils rit ceļa remontdarbi, satiksmes plūsma ir ierobežota ar pagaidu luksoforiem, tāpēc rekomendējam ieplānot papildus 30 minūtes braucienam.
Telšu pilsētiņa. Piedzīvojuma Parka teritorijā jau no piektdienas un līdz pat svētdienai būs atvērta telšu pilsētiņa ar labiekārtotu piknika vietu – grils, galds, soliņi, un pieejamām labierīcībām.


Atrakcijas bērniem. Kamēr vecāki pārbaudīs savus spēkus garākās distancēs, bērni sestdien no plkst.14:00 līdz plkst.17:00 varēs deldēt enerģiju lielajā piepūšamajā atrakcijā un izlēkāties batutā turpat Piedzīvojuma parka teritorijā. Atrakcijas būs bez maksas, bērnu vecākiem uzrādot bērna vai savu dalībnieka numuru.


Sveiciens no SUMATAS! Gluži tāpat kā pērn, arī šogad SIA „Sumata” ir sarūpējusi dāvanas – 20 litrus degvielas pusmaratona un NIKE tautas klases 10,55km skrējiena 50.vietā, 100.vietā, 150.vietā, 200.vietā, 250.vietā un 300.vietā finišējušajiem dalībniekiem. Iesakām pēc izvēlētās distances pievarēšanas nesteigties mājup, jo dāvanas saņems tikai tie, kas būs klāt apbalvošanas ceremonijā!
Turklāt SIA „Sumata” ikvienam dalībniekam dos lielisku iespēju uzpildīt degvielu (dīzeļdegvielu, benzīnu, auto gāzi) ar atlaidi 3 santīmi par litru 15., 16.un 17.jūnijā, uzrādot operatoram kuponu.


Apgūstam nūjošanu un nūjojam kopā! Ja ir vēlme nūjot, bet līdz šim nekad nav bijusi iespēja apgūt pareizu nūjošanas tehniku, tad nāc sestdien uz Piedzīvojuma parku un plkst.12:00 apgūsti nūjošanas pamatiemaņas, bet jau plkst.13:15 piedalies meistarīgas nūjošanas stundā, pilnveidojot esošās prasmes nūjošanas treneres Lindas Andrusas vadībā. Plkst.14:00 interesentiem būs iespēja satikt Nūjo.lv komandas dalībniekus, kuri pastāstīs par 100km nūjošanas distancē gūto pieredzi, bet plkst.14:30 visi nūjotāji tiks gaidīti uz kopēju iesildīšanos startam Ventspils Piedzīvojumu Parka Pusmaratonā.
Pirms sacensībām būs iespēja izīrēt nūjas par 1 LVL.


„Karsta” diena! 16.jūnijs solās būt patiešām sportiskiem notikumiem piepildīta diena ar pelnītu atpūtu dienas izskaņā Ventspils Pludmales akvaparkā. Par to ikviens interesents var pārliecināties, iepazīstoties ar sacensību norisi Ventspils Piedzīvojumu Parkā:

10:00–14:30 Reģistrācija, numuru un čipu saņemšana
12:00 Starts „BALTAIS” bērnu skrējienam
13:30 „BALTAIS” bērnu skrējiena apbalvošana
13:50 Cilvēku aleju izveide sadraudzības skrējienam
14:00 Starts sadraudzības skrējienam ar bērniem ar īpašajām vajadzībām
14:45 Elites sportistu izvešana uz startu
14:55 Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga uzruna
15:00 Pusmaratona, NIKE tautas klases 10,55km skrējiena, TOP 5,3km skrējiena un
nūjošanas starts ar īpašo pils lielgabalu
15:15 Satelītskrējiena uzvarētāja sagaidīšana ar tradicionālajiem Līgo vainagiem
15:30 NIKE tautas klases 10,55km skrējiena uzvarētāja sagaidīšana ar Līgo vainagiem
16:05 Pusmaratona uzvarētāja sagaidīšana ar Līgo vainagiem
15:00–17:00 Piecos trases punktos īpaša kultūras programma skrējēju uzmundrināšanai un
līdzjutēju iesildīšanai
17:00 Uzstāja grupa PER
15:30–18:00 Bezmaksas aukstā zupa visiem sacensību dalībniekiem
17:40 Pusmaratona pēdējā dalībnieka finišs
18:30 Apbalvošanas ceremonija
20:00 Afterparty Pludmales akvaparkā, Medņu ielā 19

Ja nepieciešama sīkāka informācija vai ir radušies kādi jautājumi, lūdzam zvanīt sacensību organizatoriem – Aigaram Matisonam (tel. 29217674 ), Andrim Valertam (tel. 29149170 ) vai Mārim Priedēnam (tel. 29288659 ).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.57416415sec.