Uzzini, kad ir visizdevīgākais laiks ziemas ceļojumu iegādei

Laika apstākļi var iegrozīties visādos siltuma grādos un nokrišņos. Tā, pavisam negaidīti, Alpos, kas ir viens no slēpošanas brīvdienu populārākajiem galamērķiem, nākas dzīvot ar pilnīgu sniega trūkumu. Ko šādos gadījumos darīt slēpošanas faniem, kuri savu brīvdienu biļeti jau iegādājušies? Vai ir iespējams slēpot pa zaļu zāli? Protams, ka nē, tāpat kā nav iespējams 100 procentīgi paļauties uz laika apstākļiem. Svarīgāk ir izvēlēties vispiemērotāko laika posmu, kad doties uz ceļojuma aģentūru, lai rezervētu atbilstošāko nedēļu atvaļinājumam uz kalna, lai beigu beigās nepaliktu bez iecerētajām brīvdienām.

Travelnews.lv sazinājās ar ekspertiem tūrismu aģentūrām, lai noskaidrotu, kad ir labākais laiks, lai rezervētu un iegādātos ceļojuma paketi uz slēpošanas kūrortu.

Tūrisma aģentūras ''Travel Time'' pārstāve Līva Kārkliņa uzskata, ka labāk slēpošanas kūrortu ceļojuma paketes ir rezervēt un iegādāties iepriekšpārdošanas akcijas laikā, pirms slēpošanas sezonas sākuma. Pirmkārti tas ir ērti, jo var izvēlēties jebkuru datumu un ir pieejamas viesnīcas ar maksimāli lielākām atlaidēm, kā arī liels pluss ir, ka tiek nodrošināta zemākās cenas garantija. Pērkot tūrpaketes pēdējā brīdī pastāv risks, ka var nebūt pieejamas vietas lidmašīnā uz vēlamo datumu, cena var būt augstāka, kā arī var neapstiprināt vietu izvēlētajā viesnīcā. "Varu apgalvot, ka vislabākais laiks ziemas kūrorta ceļojuma paketes rezervēšanai ir septembra mēnesis," sacīja Līva.

Tūrisma aģentūras ''FTB Latvija'' direktore  Anta Jokste ir pārliecināta, ka rezervāciju uz ziemas kūrortiem vajadzētu veikt jo ātrāk, jo labāk, kamēr ir brīvās vietas. Vislabākais laiks ceļojumu iegādei ir, kad ceļojuma aģentūras un viesnīcas piedāvā agro rezervēšanu un atlaides. "Atvaļinājums būtu jāplāno laicīgi, jāatzīmē kalendārā brīvās dienas," iesaka Anta Jokste. "FTB Latvija" direktore uzsver, ka agrajai rezervācijai nekādi riski nepastāv. Anta ir novērojusi, ka diemžēl latvieši nav pieradināti par ragavām domāt jau vasaras mēnešos, savukārt citur Eiropā cilvēki par savām ziemas brīvdienām domā jau vasaras mēnešos, taču parasti rezervāciju veic septembra sākumā. Tieši šis laiks dod iespējas atrast vislētāko variantu, nešauboties par atlikušajām vietām. Turklāt, ja ceļo ar bērnu viņa brīvdienu laikā, vienlaikus vajadzētu pieteikt arī slēpošanas skolu vai instruktoru.

Ceļojuma aģentūras ''Laimtūre'' pārstāve Evita Rodeviča skaidro, ka labākais laiks slēpošanas kūrortu ceļojuma paketes rezervācijai ir agro rezervēšanas akciju laiks. Šajā laikā tiek piedāvātas zemākās cenas, bet ir jārēķinās ar stingrākiem noteikumiem- pēc rezervācijas apstiprināšanas nav iespējams mainīt ceļotāju datus, uzvārdus, viesnīcas u.c. informāciju, kas ir saistīta ar minēto rezervāciju. Slēpošanas kūrortu sezona ilgst no decembra līdz martam. Ceļotājiem, kuri dodas slēpošanas kūrortiem, visbiežākie riski ir saistīti ar traumām un inventāra bojājumiem. Ceļojot uz slēpošanas kūrortiem, obligāti ir jāiegādājās apdrošināšana, kas apdrošina ceļotājus pret nelaimes gadījumiem un apdrošina slēpošanas inventāru.

 












KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.23907495sec.