TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Igaunijas tūroperatori iepazīst tūrisma maršruta «Via Hanseatica» populārākos tūrisma objektus Latvijā

Aizvadītajā nedēļā Vidzemē viesojās seši tūroperatori no Igaunijas, lai iepazītos ar tūrisma maršruta “Via Hanseatica” populārākajiem tūrisma objektiem, kā arī jaunākajām atpūtas iespējām Latvijas ziemeļos. Pārstāvji no tādām kompānijām kā Germalo Reisid, E-Turist Reisiburoo Ltd, ABZ Reisid, Good Memories OU, kā arī pāris Tartu gidi, kas organizē arī braucienus uz Latviju vērīgi klausījās uzņēmēju un tūrisma speciālistu stāstījumā, lai bagātinātu savas programmas ar jauniem objektiem.


Tūroperatori atzina, ka šogad maijā atvērtā mazā, bet omulīgā kafejnīca “Kauči šosejas Valka-Valmiera malā, atrodas stratēģiski labā vietā – ir īstais brīdis izlocīt kājas un iemalkot tasi kafijas. Kafejnīcas saimnieks piedāvā iegādāties arī pašmāju dīķos noķerto zivju kūpinājumus, kā arī žāvētu gaļu.

Par skolēnu ekskursijām interesantu tūrisma objektu tika atzīta Jērcēnmuiža, kurā iespējams sajust ne tikai kultūrvēsturisko mantojuma bagātību, bet izskrieties arī pa blakus esošo parku, kā arī pārbaudīt savas zināšanas par ekosistēmu un iemēģināt roku šautuvē. Tūroperatori bija pārsteigti par salīdzinoši nelielajām ieejas biļešu cenām, kas, protams, nav mazsvarīgi tieši organizējot un plānojot ekskursijas skolēniem. Jērcēnu puses lielākā bagātība ir Kaņepju ozols, kura ozolzīles vietējā mājražotāja prasmīgi izmanto, lai gatavotu ozolzīļu kafiju – netradicionālā garša pārsteidz. Tūrisma piedāvājumu bagātina arī blakus esošais Sedas purvs, kurā var vērot putnus un doties 4 km un 8 km garos pārgājienos. 

Valmiermuižas alusdarītava igauņiem nebūt nav mazpazīstama, tur darināto alu vismaz reizi pagaršojis teju katrs igaunis. Tomēr interesanti ir doties apskatīt alus ražotni, kā arī tūroperatori novērtēja uzņēmēja radošumu, piedāvājot organizēt individuālas darbnīcas, balstoties uz tūristu grupu interesēm. Interesi raisīja arī Valmiermuižas alusdarītavas zirgu stallis un tā piedāvājums. Sarunās ar Valmiermuižas pārstāvjiem izskanēja ideja apmācīt kaimiņzemes gidus ekskursiju vadīšanā alusdarītavā, lai nodrošinātu pakalpojumu arī igauņu valodā. 

Par lielisku objektu atpūtai tikai atzīts arī atpūtas parks Rakšos. Kā atzina viena no brauciena dalībniecēm – dzīvē Rakšos ir daudz jaukāk un iespaidīgāk nekā internetā un tūrisma materiālos bija lasīts. Turklāt, kas svarīgi – Rakšos darbs nebeidzas arī ziemas sezonā.

Cēsu koncertzāle pievilina ar savu ģeogrāfisko novietojumu, jo nav jāmēro tik ierastais un vienlīdz arī garais ceļš uz galvaspilsētu Rīgu, turklāt – kultūras bagātīgais un kvalitatīvais piedāvājums komentārus neprasa. Savukārt pastaiga pa Cēsu vecpilsētu lukturu gaismā ir labs papildinājums tiem, kas vēlas pēc koncerta vēl nedaudz iepazīt pilsētu. Tūroperatori uzslavēja kvalitatīvo gides Reginas Kinder sniegumu, kā arī tikpat atzinīgi novērtēja Veselības laboratorijas saimnieka viesmīlību un atraktīvo stāstījumu, kas paliek atmiņā un sagādā ne mazums pozitīvas emocijas.

Ungurmuiža Pārgaujas novadā atmiņā palikusi kā labs piemērs, cik kvalitatīvi var saglabāt kultūrvēsturisko mantojumu citām paaudzēm, savukārt Kārļamuižā novēroja izcilu prasmi ieturēt vienotu, senatnīgu stilu un likt justies ikvienam viesim gaidītam.

Kocēnu novada Mucu muzejā, kam dots amizants nosaukums - “Nu liela muiža!”, tūroperatori bija pirmo reizi, iepazīstot mucu darināšanas tehnikas un darba instrumentus. Savukārt, Straupes zirgu pastā, kur mājvietu radis arī Straupes labumu tirdziņš, brauciena dalībnieki baudīja stāstījumu par to, kā tirdziņš radies, cik vēsturiski nozīmīga ir vieta, kur tas tiek organizēts.

Dikļu pils spēj šarmēt ikvienu – gan tūristus, gan tūrisma profesionāļus. Greznība un garšīgās maltītes neatstāj vienaldzīgu nevienu.  Viesnīcās, kas atrodas ārpus lielajām pilsētām, pakalpojumi ir augstā kvalitātē. Dikļu pils īpašā vērtība ir oriģinālās podiņu krāsnis, senatnīgās mēbeles un iespaidīgā gleznu kolekcija.

Ņemot vērā lielo interesi un dažādus papildu jautājumus, jāsecina, ka viesošanās ir izdevusies un visticamāk, ka lielākā daļa no tūroperatoru brauciena programmā iekļautajiem objektiem būs igauņu tūristu dienaskārtībā. Tūroperatori saņēma arī plašu informatīvo materiālu kopumu par pārējo tūrisma maršruta "Via Hanseatica" piedāvājumu.

Tūroperatoru brauciens tika organizēts sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35147285sec.