TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Jaunpienācēji piesaka konkurenci ilggadējiem Ventspils ēdinātāju konkursa dalībniekiem

Sācies Ventspils pilsētas domes organizētais konkurss “Labākais ēdināšanas uzņēmums Ventspilī 2017”.

Vērtēšanai šogad izvēlēti 50 Ventspils ēdināšanas uzņēmumi, starp kuriem ir gan apmeklētāju jau ilgstoši iecienīti uzņēmumi, gan pavisam jauni, kā “Windau Coffee” un “Rātsgalds”, kā arī nesen atvērtais “Burgerbārs” Pils ielā 28 (iepriekš telpās strādāja kafejnīca “Kebabs”) un krodziņš “Olīve”, kas durvis krodziņa “Don Basil” vietā Annas ielā 5 vaļā vērs tuvākajā laikā. Vairāk nekā 10 uzņēmumi konkursā tiks vērtēti pirmo reizi. Tā kā pēdējā laikā arvien lielāku pilsētas iedzīvotāju un viesu interesi raisa dažādas kafijas un svaigi ceptu konditorejas izstrādājumu baudīšanas vietas, šogad pirmo reizi atsevišķi tiks vērtētas kafetērijas. Papildus tam jau tradicionāli tiks noskaidroti labākie restorāni–krogi (ēdināšanas uzņēmumi ar apkalpošanu pie galdiņiem), kafejnīcas un ātrās ēdināšanas uzņēmumi.

Kā jau ierasts, konkursa dalībniekus apmeklēs un to piedāvājumu vērtēs neatkarīgi eksperti, kuru vidū būs viens no titulētākajiem Latvijas šefpavāriem, kā arī pieredzējuši vīna un viesmīlības speciālisti. Jau otro reizi tiks noskaidrots uzvarētājs nominācijā “Mazulim draudzīgs pakalpojums”, ko papildus neatkarīgajiem ekspertiem noteiks programmas “Mazulim draudzīga pilsēta” māmiņu grupas brīvprātīgās pārstāves. Ēdināšanas uzņēmumu vērtēšana pirmajā kārtā noritēs līdz augustam, savukārt otrā kārta norisināsies septembrī un oktobrī. Savukārt novembrī paredzēts apmeklētāju simpātiju balsojums internetā.  

Konkurss “Labākais ēdināšanas uzņēmums Ventspilī” šogad norisināsies jau 19. reizi, un tā mērķis ir ne tikai noskaidrot un popularizēt labākos ēdināšanas uzņēmumus un to darbiniekus, bet arī veicināt tūristu pieplūdumu un saimnieciskās darbības attīstību Ventspilī un izpratni par veselīgu uzturu.

Arī šogad uzvarētāji tiks paziņoti un sumināti noslēguma pasākumā decembrī. Katras grupas pirmo trīs vietu ieguvēji saņems Ventspils pilsētas domes atzinības rakstus, savukārt pirmo vietu ieguvējiem būs iespēja izvietot informāciju par savu uzņēmumu 2018. gada Ventspils tūrisma brošūrā un Ventspils tūrisma kartē.     

2016. gada konkursā restorānu un krogu grupā pirmo vietu ieņēma “Skroderkrogs” un “Ostas 23”, otrajā vietā ierindojās “Zītari”, bet trešā vieta tika piešķirta restorānam “TEX–MEX”. Savukārt kafejnīcu grupā par labākajām tika atzītas “Ukraina”, “Jūras brīze” un “Latta” Sarkanmuižas dambī, bet ātrās ēdināšanas uzņēmumu grupā – bistro “Latta” Kuldīgas ielā, kafejnīca “Centrs” un “Pankūkas un pelmeņi”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81996918sec.