TŪRISMA BIZNESS | Bizness

MK lemj turpmāk atbalstīt starptautisku darījuma tūrisma pasākumu organizēšanu Latvijā

Akceptējot Ekonomikas ministrijas rosinātos grozījumus ES fondu programmā „Starptautiskās konkurētspējas veicināšana”, Ministru kabinets šā gada 28. novembrī pieņēma lēmumu turpmāk atbalstīt starptautisku darījuma tūrisma pasākumu organizēšanu Latvijā - konferenču, kongresu, semināru, simpoziju vai līdzīgu pasākumu organizēšanu, kuru mērķis ir darījumu kārtošana, komercdarbības jautājumu risināšana, darbinieku motivēšana, zināšanu un pieredzes papildināšana.  

Atbalstot darījumu tūrisma pasākumu organizēšanu, tiks veicināts starptautisku pasākumu skaita pieaugums Latvijā, tādējādi piesaistot maksātspējīgākos ārvalstu tūristus, kas vidēji tērē četras reizes vairāk kā vidējais ārvalstu tūrists Latvijā. Šāds atbalsts ir efektīvs instruments, lai palielinātu naktsmītņu un ēdināšanas uzņēmumu noslogojumu un tūrisma nozares MVU ieņēmumus nesezonā, tādējādi mazinot to atkarību no sezonalitātes. No tūristu skaita pieauguma labumu gūs ne tikai tiešie ar tūrismu saistītie komersanti, bet arī netieši saistītie uzņēmumi, piemērām, transporta, tirdzniecības vai ēdināšanas uzņēmumi. Spēja noorganizēt Latvijā vērienīgus un kvalitatīvus starptautiskus pasākumus, vienlaikus uzņemot daudzus simtus ārvalstu viesu, tiks paaugstināta valsts kā darījuma tūrisma galamērķa starptautiskā konkurētspēja,” norāda Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

Apstiprinātie grozījumi atbalsta programmā paredz, ka valsts segs 10% pasākumu organizēšanas izmaksas, ja pasākums ilgs trīs dienas un tajā piedalīsies vismaz 150 dalībnieki no ārvalstīm (plānots, ka uz vienu ārzemnieku vienā pasākumā tiks attiecināti ne vairāk kā 50 EUR un attiecinātas ēdināšanas, tehniskā aprīkojuma, telpu nomas izmaksas un transporta izmaksas Latvijā). Atbalstu saņems šo pasākumu organizatori (komersanti, biedrības, nodibinājumi).

Darījumu tūrisms Latvijā pēdējos gados ir nostabilizējies un 2016. gadā sasniedza 19% no visiem vairākdienu ceļotājiem - vairāk kā 344 tūkstoši ceļotāju kā darījumu tūrisma mērķi izvēlējas Latviju. Vērtējot Baltijas valstu galvaspilsētu kā darījuma tūrisma galamērķa konkurētspēju, Starptautiskā konferenču un kongresu asociācija secinājusi, ka Rīga 2015. un 2016. gadā organizējusi vairāk konferences nekā kaimiņvalstu galvaspilsētas (Rīga – 33, Viļņa – 29, Tallina – 23).

Detalizēti ar grozījumiem Ministru kabineta 2015. gada 1. decembra noteikumos Nr.678 “Darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 3.2.1. specifiskā atbalsta mērķa „Palielināt augstas pievienotās vērtības produktu un pakalpojumu eksporta proporciju” 3.2.1.2. pasākuma „Starptautiskās konkurētspējas veicināšana” īstenošanas noteikumi”” var iepazīties Ministru kabineta tīmekļa vietnē.

Atbalsta programmu „Starptautiskās konkurētspējas veicināšana” ievieš Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra. Papildu informācija par šo atbalsta programmu pieejama LIAA tīmekļa vietnē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.48975301sec.