TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Latvijā bāzētā Primera Air ierindota starp pasaules vadošajām zemo cenu aviokompānijām

Latvijā bāzētajai aviokompānijai Primera Air 2017. gads bija rekordveiksmīgs – tā pārvadājusi vairāk nekā 1 miljonu pasažieru, kopskaitā sasniedzot 1 017 657 ceļotāju, lidojumu tiešās pārdošanas apjoms internetā audzis pat par 125,8%, savukārt uzņēmuma ieņēmumi palielinājušies par 13,7% salīdzinājumā ar 2016. gadu. Visi šie rādītāji sasniegti, reisos nodrošinot  vietu piepildījumu 85% apjomā.

“Tik daudzi rekordaugsti darbības rādītāji ļauj mums 2018. gadu uzsākt ar lielu pārliecību. Īpaši vēl apzinoties, ka šis gads Primera Air būs noteicošais, jo no pieredzējušas Eiropas aviokompānijas kļūstam par nozīmīgu transatlantiskā tirgus spēlētāju,” saka Primera Air komercdirektore Anastasija Višņakova.

Respektablais aviācijas industrijas interneta žurnāls Anna.aero Primera Air iekļāvis zemo cenu aviokompāniju Top 6 pasaulē un Top 3 Eiropā, kas veic garos pārlidojumus, ņemot vērā datus par veiktajiem izlidojumiem iknedēļu.   

“Tas ir milzīgs sasniegums – būt starp līderiem mainīgajā īso pārlidojumu un transatlantisko lidojumu segmentā. Vienlaikus tas ir arī apstiprinājums, ka dodamies pareizajā virzienā un, galvenais, mēs turpinām pielikt pūles, lai  spētu  piedāvāt aviobiļetes par zemām cenām kā Eiropas, tā transatlantiskajos lidojumos,” norāda A. Višņakova.

Primera Air ir Rīgā bāzēta aviokompānija, kurā strādā vairāk nekā 130 cilvēku. Aizvadītā gada laikā aviokompānija ir piesaistījusi īpašu pasaules vadošo mediju uzmanību, kuru vidū ir arī Independent, The Economist, Fox, Forbes, Telegraph, Business Insider, un iekļuvusi vairāku prominentu izdevumu topos kā straujāk augošais zemo cenu aviopārvadātājs pasaulē.

Jau vēstīts, ka Primera Air atvērusi jaunas bāzes Birmingemā (BHX), Stanstedas lidostā Londonā (STN) un Šarla de Gola lidostā Parīzē (CDG), no kurienes jau šī gada aprīlī uzsāks lidojumus uz Ņujorku, Bostonu un Toronto. Tāpat jau aprīlī aviokompānija uzsāks regulārus reisus no Rīgas uz Malagu, kā arī no Lielbritānijas uz Malagu, Palmu de Maljorku, Alikanti un Barselonu Spānijā un Haniju Krētas salā.

Kopumā tuvāko divu gadu laikā Primera Air plāno palielināt lidojumu skaitu no esošajām bāzēm, kā arī atvērt jaunus transatlantiskos maršrutus un bāzes. Lai paplašinātu darbību, aviokompānija ir pasūtījusi 20 jaunus Boeing 737 Max 9 – ER lidaparātus. Saskaņā ar aviokompānijas datiem 2017. gadā Primera Air visvairāk lidojumu veica uz Malagu no Kopenhāgenas un Billundas, kā arī uz Billundu no Maljorkas.

Par Primera Air

Primera Air nodrošina regulārus lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem Eiropā. Aviokompānija ir bāzēta Latvijā un Dānijā, tā ietilpst Primera Travel Group koncernā, ko veido vadošie tūrisma operatori Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā, Somijā, Islandē un Igaunijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4534781sec.