TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Zemgalē notiks diskusija par «Latvijas ainavu dārgumiem»

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) un plānošanas reģioniem ir izveidojusi ceļojošu izstādi “Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt”.

 Tā stāsta par 50 Latvijas ainavu dārgumiem, kas, iesaistot sabiedrību, izraudzīti jau pērnajā gadā. Izstādē ir iekļautas mums visiem nozīmīgo Latvijas ainavu fotogrāfijas, kas uzņemtas valsts jubilejas gada maijā, kā arī vēsturiski fotoattēli no iedzīvotāju un LNB krājumiem. Katru Latvijas reģionu izstādē raksturo 10 ainavu dārgumi, kas vispirms aplūkojami reģionālajās izstādēs. Zemgalē, kā pirmajā no pieciem reģioniem, minēto izstādi atklās jau pavisam drīz – 5. septembrī pulksten 11 Jelgavas pilī. Ikvienam interesentam sešos lielgabarīta stendos būs saistoši un interesanti no jauna iepazīt tādas Zemgales “pērles” kā: Mūsas un Mēmeles satekas ainava ar Bauskas pili, Daugavas ainava ar Pļaviņu HES, Daugavas ainava pie Klidziņas, ietverot Skrīveru dendroloģisko parku, Daugavas un Pērses satekas ainava ar Kokneses viduslaiku pilsdrupām un parku, Jelgavas pils, parka un Pils salas ainava, Mežotnes ainava ar pilskalnu, muižu un parku Lielupes krastos, Rundāles pils ansambļa ainava, Saukas ezera ainava ar Sēlijas lauku sētām, Tērvetes parka ainava ar pilskalnu un Zemgales auglīgā līdzenuma ainava.

Reizē ar izstādes, kas Jelgavas pilī būs apskatāma līdz 11.oktobrim, atklāšanu pils Sudraba zālē notiks plaša diskusija par Zemgales ainavu vērtību un nozīmi mūsu dzīvē laika ritumā, kā arī par to, kādu Latviju vēlamies redzēt nākotnē un kas darāms, lai to sasniegtu. Dažādu nozaru speciālisti, pašvaldību, izglītības un kultūras darbinieki runās par senajiem pilskalniem, mazajām upēm, palieņu pļavām, birzīm, alejām, dižkokiem, Likteņupes Daugavas un lauku sētas kultūrvēsturisko nozīmi Zemgales ainavā, kā arī par zaļās infrastruktūras pilnveidošanas iespējām zemieņu upju ainavā. Pasākuma dalībniekiem būs iespēja doties īsā ekskursijā pa Jelgavas pili, parku un Pils salu, apmeklēt jauno skatu torni.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.03.2024 - 23.03.2024 Uzlādējoša atpūta ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Aicinām uzlādējošā piedzīvojumā, kas liks sirdij gavilēt aiz prieka, ko radīsiet Šrilankā ar tiešo lidojumu no Rīgas 18.03.! | Skatīt vairāk
no 913.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.61460686sec.