TŪRISMA BIZNESS | Bizness

2018.gada balvu Rīgas arhitektūrā saņem «Grand Poet» viesnīca Raiņa bulvārī [1]

Pirmdien, 1. oktobrī, Pasaules arhitektūras dienā jau trīspadsmito reizi pasniegta Gada balva Rīgas arhitektūrā un šogad tā piešķirta “Grand Poet Hotel by Semarah” viesnīcai.


Balva pasniegta viesnīcas projekta autoriem: arhitektiem Jānim Nordem, Aijai Lismanei, Didzim Valciņam, Zanei Pastarei, Daigai Lēvaldei, autoruzraudzības vadītājam Oskaram Vēverim, arhitektam-tehniķim Atim Auziņam, interjera autoriem Jenny Ahlbäck un Rong Guan – “Par paraugpiemēru vēsturisko ēku atjaunošanā un pārveidošanā, vairākus eklektisma stila īres namus Rīgas bulvāru ansamblī pārveidojot par laikmetīgu viesnīcu ar potenciālu publiski aktivizēt apkārtējo pilsētvidi”.


Papildus gada balvai, Rīgas pilsētas arhitekta birojs piešķīra astoņas atzinības par izcilību atsevišķu objektu arhitektūrā.

“Šī gada skatē nominētie balvu pretendenti atspoguļo laikmetīgu līdzsvaru starp paša objekta ambīciju un kvalitātēm, kā arī tā pienesumu Rīgas arhitektūrai un pilsētvidei. Redzam, ka turpinās attīstība arhitektoniski augstvērtīgu viesnīcu segmentā un Grand Poet viesnīca Raiņa bulvārī, kam piešķirta 2018. gada balva Rīgas arhitektūrā, ir lielisks piemērs četru vēsturisku ēku atdzimšanai jaunā veidolā. Daudzveidīga funkcionalitāte, apmeklētājus uzrunājošs dizains un cieņa pret vēsturisko mantojumu ir vērtības, kuras novērtē gan galvaspilsētas viesi, gan rīdzinieki un uzņēmēji. Tas ir arī lielisks piemērs komandas darbam, kur starptautiska autoru komanda – pašmāju arhitektu birojs un zviedru dizaineri – balvu godam ir nopelnījuši,” uzsver Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis.

Iepriecina, ka lielākā daļa ir kvalitatīvi un interesanti privāto investīciju projekti dažādos segmentos – viesnīcas, daudzdzīvokļu un īres nami, jaunā ražošana un pilsētvide. Labus piemērus un iedvesmu iespējams gūt gan restaurācijas un pārbūves, gan jaunu objektu īstenošanas virzienos. Tāpat vērojams arī pienesums pilsētvides ainavā un apsveicami centieni saglabāt kultūrvēsturiskās vides un arhitektūras vērtības gan Rīgas centrā, gan attālākas apkaimēs. Īpaši svarīgs šādu daudzveidīgu objektu izvērtēšanā ir skates žūrijas darbs, un žūrija savu darbu ir paveikusi – objekti ir apmeklēti klātienē, uzklausīti arhitekti un pasūtītāji, vērtējumi ir sagatavoti.

Jāatzīmē arī sabiedrības aktīvā iesaiste pretendentu vērtēšanas procesā un tāpēc arī šogad jau tradicionāli tika pasniegtas arī „Sabiedrības atzinības” būvēm, kuras pozitīvi novērtējuši visvairāk apmeklētāju Rīgas pilsētas arhitekta biroja Facebook vietnē. Šogad “Sabiedrības atzinību izpelnījās divi objekti – bijušās Valsts elektrotehniskās fabrikas kultūras pils pārbūve un restaurāciju Ropažu ielā 2 (projektētājs SIA"Graf X") un dzīvojamās ēkas un palīgēkas pārbūve Artilērijas ielā 35 (projektētājs – SIA"LDU").

Kā pēdējos gados ierasts, balvas pasniegšana simboliski notika iepriekšējā gadā par labāko atzītajā būvē – “Pullman Riga Old Town” viesnīcā Jēkaba ielā 24. Aizvadītajā gadā balva “Par apjomīgas publiskās ēkas mūsdienīgu un emocionāli izteiksmīgu risinājumu vēsturiskajā vidē” tika piešķirta tās autoriem: Mārtiņam Hermansonam, Robertam Valdmanim, Olafam Ieviņam, Norai Saulespurēnai, Kristapam Grundšteinam, Aldim Blicsonam un Tomam Kokinam.

2018. gada balvai Rīgas arhitektūrā izvirzītos objektus vērtēja kompetenta žūrija: Rīgas pilsētas arhitekta kolēģijas pārstāvji Helēna Gūtmane, Egons Bērziņš, Viesturs Brūzis, Jānis Krastiņš, Vilnis Šlars, Edgars Neilands, Latvijas Arhitektu savienības pārstāvji Daiga Dzedone, Artūrs Lapiņš, Renārs Putniņš, Latvijas Būvinženieru savienības pārstāvji Aldis Grasmanis, Raimonds Eizenšmits, Viesturs Briedis, Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padomes pārstāvji Maija Križmane, Andris Veinbergs, Mārtiņš Žvīgurs, Latvijas Ainavu arhitektu asociācijas pārstāve Indra Purs un biedrības “Zaļās mājas” pārstāvis Kristaps Ceplis.

Skatē tika pārstāvētas būves no biroju ēku, daudzdzīvokļu ēku, izglītības iestāžu, ražošanas būvju, tirdzniecības ēku, transporta infrastruktūras, veselības aprūpes iestāžu, kā arī viesnīcu kategorijām. No vairāk nekā 900 aizvadītajā gadā ekspluatācijā nodotajiem būvobjektiem Rīgā balvas dalībnieku reģistrā tika iekļautas un tālākai izvērtēšanai izvirzītas 22 būves.

Arhitektūras sasniegumu skati organizē pašvaldības aģentūra „Rīgas pilsētas arhitekta birojs” sadarbībā ar Rīgas domes struktūrvienībām un partneriem. Dalībniekus – būves un to autorus – skatei varēja izvirzīt Rīgas pilsētas arhitekta birojs, valstiskās un nevalstiskās institūcijas un organizācijas, kā arī jebkura juridiska un fiziska persona.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 VadimMaster 10/02/2018 14:30 vadiju pasakumus saja viesnica, varu secinat ka ta ir loti originala ar ekskluzivu dizainu viesnica. Prieks stradat un atrasties tur ))

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6945889sec.