TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Zemgales atklāsme izstādē «Balttour 2019» būs atraktīva un saistoša visiem

Gaidāmajā izstādē – gadatirgū “Balttour 2019” zemgalieši būs vēl pamanāmāki nekā pirms gada, jo “apdzīvotā” platība kļuvusi lielāka, bet apmeklētājiem paustie vēstījumi - ar faktiem un notikumiem bagātāki un atraktīvāki.

 Ar daudzpusīgu, dažādām interesēm atbilstīgu tūrisma piedāvājumu izstādē būs pārstāvētas visas 22 reģionā ietilpstošās pašvaldības, kas tradicionāli apvienojušās sešos sadarbības puduros. Vienu no tiem veido Jelgavas pilsēta, Jelgavas un Ozolnieku novads, otru – Jēkabpils pilsēta un Krustpils novads, trešo – Bauskas, Iecavas, Rundāles un Vecumnieku novads, ceturto – Auces, Dobeles un Tērvetes novads, piekto – Aizkraukles, Pļaviņu, Kokneses un Skrīveru novads, bet sesto, tā dēvēto Sēlijas puduri – Jaunjelgavas, Jēkabpils, Neretas, Salas un Viesītes novads. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šoreiz, izstādes otrajā dienā iecerēta krāšņa pašvaldību, vai redzamāko tūrisma objektu talismanu teatralizēta parāde. Tās laikā apmeklētāji varēs sastapt, piemēram, Jelgavas simbolu – alni, kas šogad iecelts Latvijas gada dzīvnieka godā, Rundāles novada lepnumu – draisko lauvēnu, no Skrīveriem atbraukušo Andreja Upīša literāro tēlu – Laimes lāci, Jēkabpils ģerbonī attēloto pilsētas simbolu – lūsi, mūsdienu Dobeli raksturojošo sniegavīru, Daugavas dzelmē pamodināto Kokneses talismanu – samu, no Jelgavas novada Lielplatones muižas ieradušos vešerieni, kā arī vairāku citu Zemgales muižu pilskungus un dāmas rekonstruētos tērpos.

Gan šie, gan citi personāži, kā arī tūrisma informatori – konsultanti potenciālos Zemgales apceļotājus visās trīs dienās gatavi iepazīstināt gan ar jaunākajiem tūrisma objektiem un pakalpojumu sniedzējiem, gan ar gaidāmajiem lielākajiem notikumiem reģionā. Baušķenieki, piemēram, aprīlī - Lieldienu laikā, Mūsas upē un tās krastos rīkos iecienītos Vimbu makšķerēšanas svētkus, koknesieši jauno tūrisma sezonu ievadīs ar tradicionālajiem Sama modināšanas svētkiem un savulaik populārā Pērses ūdenskrituma imitācijas atklāšanu, Tērvetes dabas parka saimnieki maijā atkal aicinās apmeklēt Baltijas valstīs vērienīgāko meža izziņas pasākumu - Meža dienas, kas pērn pulcināja aptuveni 12 000 apmeklētāju, bet Sēlijas Novadu apvienība jūnija pēdējā sestdienā rīkos tradicionālos tautas mākslas svētkus “Sēlija rotā”, kas šoreiz notiks Jēkabpils novada Ābeļu pagastā. Par tūrisma jaunās sezonas novitāti var uzlūkot Viesītē iegādāto elektromobili, kas tūristus vizinās gan pa šaursliežu bānīša bijušā depo teritoriju, gan pa mazpilsētas šarmantajām ieliņām, arī Rundāles novada Svitenes pagasta uzņēmuma “Laima Ceramics” jauno keramikas darbnīcu, Kokneses apkaimē SIA “Kāpiņa” rekonstruēto ādas mākslinieciskās apstrādes radošo darbnīcu un tur atvērto suvenīru tirgotavu “Dāvanu laiks”, jaunizveidoto Latvijas pirmā prezidenta Jāņa Čakstes piemiņas muzeju Ozolnieku novada “Aučos” un padomju laika vēstures ekspozīciju Aizkrauklē, kā arī Aknīstes novada Gārsenes muižas klētī iekārtoto radošo rezidenci “Debesjums”.

Ciemojoties Zemgales stendā, apmeklētājiem nebūs jāgarlaikojas ne mirkli, jo brīžiem te uzturēsies un paraugdemonstrējumu sniegs veļas gludinātājas no Lielplatones muižā restaurētās veļas mājas “Vešūzis”, darbosies dobelnieku iekārtotā ziepju darbnīca “Anna Vanna”, zemnieku saimniecība “Vaidelotes” no Bauskas novada ļaus pagatavot īpašu garšvielu maisījumu, Ozolnieku novada uzņēmums “5 masti” mudinās pievērsties līdzsvara trenažierim, bet no Aizkraukles atbraukušās nešpetnās raganas centīsies izjokot kā lielus tā mazus apmeklētājus. Vēl Zemgales stendā neizpaliks arī tējas, vīna, alus un mājražotāju gatavoto gardumu degustācija, dažādas fotografēšanās, veiklības un erudīcijas pārbaudes iespējas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem Estravel Latvia
Neaizmirstama pieredze, augstākās klases apkalpošana! Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem - Piepildiet sapni! | Skatīt vairāk
no 2210 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30967283sec.