TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Bauskas puses tūrisma uzņēmēji apvienojušies vienotā maršrutā «Lielceļa kaimiņi»

Četri Bauskas novada tūrisma objekti, kuri atrodas pie automaģistrāles A7 – “Mazā muiža”, atpūtas komplekss “Rožmalas”, saimniecība “Vaidelotes” un Bauskas Motormuzejs  apvienojušies kopīgā maršrutā - “Lielceļa kaimiņi”.

Maršruta autore ir Rīgas Motormuzeja Bauskas filiāles vadītāja Jolanta Jēkabsone, kura uz sadarbību aicināja vairākus objektus. Viņa stāsta: “Ideja par bukletu dzima kādā ziemas dienā Motormuzejā ar domu izveidot jaunu maršrutu Bauskas A7 virzienā. Tā kopīgi tiekoties un strādājot tapa šis maršruts un elegantā brošūra, kurā katrs no iesaistītajiem objektiem ir devis savu ideju, darba un ieinteresētības artavu. “Lielceļa kaimiņi”  maršruta piedāvājums ir daudzveidīgs, neparasts, kontrastu pilns vienas vai vairāku dienu piedzīvojums, kas ļaus ielūkoties retro spēkratu un modes vēstures pasaulē, piedāvā baudīt garšas, dzirdēt neatkārtojamus stāstus un iepazīt tradīcijas.  Ceru, ka ar laiku maršrutā vēlēsies iesaistīties arī citi objekti“.

Maršruta brošūra latviešu valodā pieejam minētajos objektos un Bauskas Tūrisma informācijas centrā, tā lieliski noderēs plānojot braucienus pa A7 Bauskas vai Rundāles virzienā.

Maršrutu, virzienā no Rīgas puses, iesakām sākt ar Rīgas Motormuzeja Bauskas filiāli (Bauskas Motormuzeju), kur apmeklētāji aicināti ienirt seno spēkratu - automobiļu, motociklu pasaulē, aplūkot Latvijas autobūves šedevrus, saņemt neatkārtojamu adrenalīna devu virtuāli izbraucot sacensību trasi.  Motormuzejs piedāvā aplūkot fascinējošu dzīvojamās istabas gammu, vai baudīt gida stāstījumu, iegrimstot laikā.

Tālāk ceļš ved uz zemnieku saimniecību “Vaidelotes”, kas popularizē latvisko dzīves ziņu, piekopj tradicionālos rituālus un cienā ar lauku ēdieniem, kas gatavoti no pašu audzētiem graudiem un rupja maluma miltiem. Tējas, garšvielas un citi lauku labumi būs pieejami ik vienam šo vietu apciemojot un iepriekš piesakot.

Izbraucot cauri Bauskas pilsētai Latvijas – Lietuvas virzienā, ceļotājus sagaida atpūtas komplekss “Rožmalas”. Tā sirdī – autentiskās “Ribbes” dzirnavas, kas tikko nosvinējušas 150-to jubileju, aicina aizraujošā ekskursijā.  Te tiek piedāvātas telpas svinībām, sarīkojumiem un semināriem, ēdināšana, naktsmājas, pirts ar SPA kompleksu, sporta laukumi aktīvai atpūtai. Koks, lins, akmens “Rožmalās” ir atradis īpašu vietu telpās un lietās, uguns un ūdens veldzē SPA zonā un Zemgales rāmais līdzenums ir grezns fons svinībām.

Savukārt pie pašas Latvijas Lietuvas robežas Grenctālē, atrodas “Mazā muiža”, kura durvis apmeklētājiem vēra 2018. gadā. Atjaunotajā senās muižas klētī apskatāma unikāla kolekcija, kas iepazīstina ar modes attīstību 18. un 19. gadsimtos. Vēsturisko rekonstrukciju studijas “Rokoko” dalībnieki ir autori visiem ekspozīcijā aplūkojamajiem tērpiem un aksesuāriem. Unikālo kolekciju papildina aizraujošs stāsts par modes vēstures  un sadzīviskām niansēm kā arī labo manieru meistarklase. Savukārt apmeklētājiem ir iespēja ne vien apskatīt eksponātus, bet arī, pielaikojot tam īpaši paredzētus tērpus, sajust 18. gs. “komfortu”.

“Lielceļa kaimiņi” aicina neparastā ceļojumā Bauskas pusē, atklāt daudzveidīgo piedāvājumu un iegūt neatkārtojamu pieredzi.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85877609sec.