TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Starptautiskā konkursā meklē labāko fotoattēlu par zvejniecības mantojumu Latvijā

Ar mērķi saglabāt dzīvas zvejniecības kultūras tradīcijas Rīgas plānošanas reģions aicina ikvienu līdz 30. augustam piedalīties starptautiskā konkursā par labāko fotoattēlu par zvejniecības mantojumu Rīgas jūras piekrastē (no Engures līdz Ainažiem). Konkursa galvenajā balvā – ceļojums uz Maljorku Spānijā, kur notiks apbalvošanas ceremonija.


Konkursam paredzēto uzņemto fotoattēlu mērķis ir sniegt ieskatu par zvejnieku kopienu kultūras mantojuma bagātību, daudzveidību un nozīmi. Plašāka informācija par fotoattēlu ievietošanu – http://ejuz.lv/tzp.

Fotokonkurss notiek starptautiska projekta “CHERISH” ietvaros, kas vairākās Eiropas Savienības valstīs īsteno projektu, lai sekmētu piekrastes zvejniecības kultūras potenciālu.

Fotoattēla iespējamās tēmas – kultūras mantojums, zvejniecības tradīcijas, zvejnieki, zvejas laivas, zvejas aprīkojums, zivju loms, kulinārais mantojums, amatniecība, kultūras festivāli un tradicionālie pasākumi.

Fotokonkursa darbus vērtēs starptautiskā žūrija, kas sastāvēs no viena žūrijas locekļa no katras konkursā pārstāvētās valsts (Grieķija, Portugāle, Spānija, Latvija, Itālija, Kipra, Nīderlande un Vācija). Latviju žūrijā pārstāvēs mākslinieks Mārtiņš Krūmiņš, Latvijas Mākslas akadēmijas un Šauļu Universitātes (Lietuva) absolvents, šobrīd Liepājas Universitātes lektors, kopš 1998.gada Mākslinieku savienības biedrs.

Fotogrāfiju iesniegšanas termiņš konkursam ir no 2019. gada 1.jūnija līdz 30. augustam.

Žūrija izvēlēsies vispārējo uzvarētāju un vienu labāko attēlu reģionā. Konkursa laureāts Latvijā iegūs galveno balvu – Svētupes nēģu tača apmeklējumu divām personām, kā arī 2 kg nēģu! Starptautiskā mērogā konkursa galvenā balva būs ceļojums uz Maljorku (Spānijā), kurā tiks organizēta apbalvošanas ceremonija.

Informācijai:

Rīgas plānošanas reģions ievieš INTERREG EUROPE programmas projektu “Reģionālā attīstība sekmējot  piekrastes zvejniecības kultūras mantojuma potenciālu Eiropā/CHERISH”, kura vispārējais mērķis ir uzlabot reģionālo politiku, lai sekmētu piekrastes zivsaimniecības kopienu attīstību un kultūrvēsturiskā zivsaimniecības mantojuma aizsardzību un popularizēšanu.

Svētupes nēģu tacis ir īpašas konstrukcijas laipa, kas būvēta pēc sentēvu metodēm, neizmantojot ne skrūves, ne naglas. Nēģu ķeršanai tiek izmantoti mazie murdi, stāvot zvejniekiem uz nelielajām laipām. Nēģu ķeršana notiek diennakts tumšajā laikā. Viesošanās laikā nēģu tacī jums ir iespēja vērot nēģu zvejas procesu, klausīties zvejnieku stāstus par šiem neparastajiem apaļmutniekiem, to dzīvesveidu un migrāciju.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43982697sec.