TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Iespēja Ventspilī nokārtot tālvadības pilotu pārbaudes

Šī gada 12. decembrī, Ventspils Digitālais centrs sadarbībā ar valsts aģentūru “Civilās aviācijas aģentūra” piedāvā iespēju nokārtot pārbaudījumus paaugstināta riska lidojumu veikšanai ar bezpilota gaisa kuģiem jeb droniem. Pirms tam interesentiem būs iespēja noklausīties semināru par dronu lietošanas noteikumiem.


Seminārs un teorētisko zināšanu pārbaude notiks Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, un tā ietvaros “Civilās aviācijas aģentūras” pārstāvis informēs dalībniekus par noteikumiem un normatīvā regulējuma prasībām, kas jāievēro katram tālvadības pilotam.


Pēc semināra interesentiem būs iespējams kārtot teorētisko zināšanu pārbaudi, lai pretendētu ilgtermiņa atļaujas saņemšanai paaugstināta riska lidojumu veikšanai ar bezpilota gaisa kuģiem. Tie pretendenti, kuri sekmīgi nokārtos teorētisko zināšanu pārbaudi, varēs pieteikties praktisko prasmju pārbaudei Ventspilī tajā pašā dienā.


Praktisko prasmju pārbaudi tālvadības pilotam jākārto ar savu bezpilota gaisa kuģi. Gadījumā, ja interesentu skaits būs liels, dalībnieki, kuri nepaspēs praktisko pārbaudījumu nokārtot Ventspilī, tiks aicināti praktiskās prasmes pārbaudīt Rīgā. Ņemot vērā, ka teorētisko un praktisko pārbaudījumu kārtotāju skaits būs ierobežots, pieteikties semināram un pārbaudei iespējams elektroniski šeit: www.ej.uz/dronutiesibas.


Semināra programma:


·  Sagatavošanās pārbaudījumiem:


9:30 – 11:30 seminārs par bezpilota gaisa kuģu sistēmām (UAS).


·  Pārbaudījumi:


11:30 – 12:30 teorētisko zināšanu pārbaudes;


no plkst. 13:00 praktisko prasmju pārbaudes.


Dalība seminārā un pārbaudījumu kārtošana ir bez maksas. Interesentiem, kuri vēlas kārtot pārbaudījumu, līdzi jābūt personu apliecinošam dokumentam - pasei vai ID kartei.


Jaunieši, kuri jaunāki par 16 gadiem, drīkst pilotēt dronu patstāvīgi tikai, ja tā masa nepārsniedz 500 gramus un tā veiktspēja neļauj veikt lidojumu augstāk par 50 metriem. Savukārt paaugstināta riska lidojumus patstāvīgi ļauts veikt personām no 18 gadu vecuma.


Sīkāk ar bezpilota gaisa kuģa regulējumu un atļaujas saņemšanu paaugstināta riska lidojumu saņemšanai var iepazīties Civilās aviācijas aģentūras bezpilota gaisa kuģiem veltītajā mājas lapā uas.caa.lv. Bezpilota gaisa kuģu lietošanu regulē 2019. gada 13. augusta Ministru kabineta noteikumi nr. 368 “Kārtība, kādā veicami bezpilota gaisa kuģu un cita veida lidaparātu lidojumi”.


Ceturtdien, 12. decembrī, plkst. 18:00 “Civilās aviācijas aģentūras” pārstāvji viesosies arī Ventspils TechUp pasākumā, lai pastāstītu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju industrijas pārstāvjiem un interesentiem par jaunajiem dronu pilotēšanas noteikumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47976899sec.