TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ogres tūrisma uzņēmēji tiekas Krapē

10.decembrī notika Ogres novada Tūrisma informācijas centra rīkotais izbraukuma seminārs tūrisma uzņēmējiem.


Šāds formāts tika izvēlēts ar mērķi iepazīstināt Ogres novada tūrisma uzņēmēju pārstāvjus ar novada tūrisma piedāvājumu, kā arī veicināt savstarpējo sadarbību. Izbraukuma seminārā tika uzaicināti arī pārstāvji no tūrisma aģentūrām. Šo iespēju izmantoja "Impro", "Skaisto skatu aģentūra", "Jauni rakursi". Brauciena laikā bija iespēja iepazīties ar citu uzņēmēju idejām, ierosinājumiem, izaicinājumiem, problēmām, kā arī apmainīties idejām. Šoreiz par brauciena galamērķi tika izraudzīts Krapes pagasts, kurā pēdējo gadu laikā veiksmīgi attīstās tūrisma piedāvājums.


Rīts sākās ar "Skaņumājas" apmeklējumu. Šeit izveidota latviešu tradicionālo mūzikas instrumentu ekspozīcija. Muzeja radītāji un īpašnieki Ilmārs Pumpurs un Sandra Lipska visus sagaidīja ar muzikālu priekšnesumu, šādi viesos radot mājīguma sajūtu. Skaņumāja ir viņu lolojums. Šeit tika sniegts aizraujošs stāstījums, kas reizēm tika papildināts ar muzikāliem fragmentiem, lai demonstrētu instrumentu īpašības. Skaņumājā atrodas arī mūzikas instrumentu darbnīca. Sandra un Ilmārs bieži piedalās dažādos projektos, kuros, piemēram, notiek apmācības kāda instrumenta spēlētprasmju apgūšanā.


Turpat netālu bija nākamais apmeklējuma pieturpunkts – vīna darītava "Lauskis". Īpašnieks Vents Grīnbaums nosaukumu tai devis par godu savam vecvectēvam Vilim Lauskim. Kaut arī oficiāli tā skaitās Lielvārdes novadā, tūrismā robežas netiek stingri novilktas un galvenais vienmēr ir piedāvājums un sadarbība. Darbību uzsākusi salīdzinoši nesen, vīna darītava jau paspējusi uzsākt veiksmīgu produkta pārdošanu. Ražošanas telpas un vīna uzglabāšanas telpas ir iekārtotas vecajos muižas dārznieka mājas pagrabos, kuri arīdzan ir vairāk nekā 100 gadus seni, un ideāli piemēroti vīna glabāšanai, jo uztur nemainīgu temperatūru visu gadu. Vīna ražošanai liela daļa no ābolu ražas tiek vākta no vecvectēva stādītajiem ābeļu dārziem,  kuriem nu jau ir tuvu pie 100 gadiem.


Desmit minūšu gājiena attālumā ir nākamais apskates objekts - Krapes ūdensdzirnavas, kuru apsaimnieko Jānis Baltačs un Vineta Grīnberga. Pieredzes apmaiņas dalībnieki tika iepazīstināti ar ūdensdzirnavu piedāvājumu un nākotnes plāniem. Ūdensdzirnavas piedāvā telšu un kemperu vietas, vasaras sezonas laikā, iespēju iegādāties uz vietas audzētas foreles un Āfrikas samus. Vinetas pārziņā ir sojas sveču izgatavošanas darbnīca, kā arī izzinošs stāstījums par pļavas augu eliksīriem un to degustācija. Ūdensdzirnavu īpašnieki ir daudz pētījuši Krapes muižas un arī sava īpašuma vēsturi un viesiem sniedza interesantu stāstījumu par bijušajiem laikiem, lietām un cilvēkiem.


Kopumā Krapes pagasta tūrisma uzņēmēji atzīst, ka pēdējos gados situācija ir krietni izmainījusies uz labo pusi, ir pieaudzis apmeklētāju un interesentu skaits. Ļoti pozitīvs ir fakts, ka uzņēmēji savā starpā sadarbojas un cits citu atbalsta. Tiek virzītas kopīgas idejas un projekti, veidojot interesantu vidi ceļotājiem.


Seminārs noslēdzās bijušā Ogres trikotāžas kombināta telpās, kur dalībniekiem bija lieliska iespēja apskatīt "slepeno objektu", kas lielākam apmeklētāju skaitam diemžēl nav pieejams - Rīgas motormuzeja auto kolekciju. Ar to iepazīstināja muzeja direktora vietnieks Agris Šmits.


Noslēgumā Ogres novada tūrisma informācijas centra vadītāja Elīna Baltiņa pateicās visiem semināra dalībniekiem par atsaucību un izteica cerību, ka tūrisma profesionāļu brauciens bija interesants un rosinošs pasākums, kura laikā smelties iedvesmu no citu uzņēmumu vadītājiem. Visi iesaistītie atzina šāda pasākuma formāta izvēli par veiksmīgu.   

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76599097sec.