TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Paulig» atzīst par Somijas ilgtspējīgāko dzērienu ražošanas zīmolu

«Paulig» patērētāju vērtējumā ieguvis pirmo vietu Ilgtspējīgo zīmolu indeksa dzērienu kategorijā.

Minētais indekss ir vērienīgākais zīmolu ilgtspējīgās attīstības pētījums Ziemeļvalstīs. Rezultāts apliecina, ka Paulig ilgtermiņa darbs ilgtspējas jomā un sadarbība visā vērtību radīšanas ķēdes garumā sniedz ieguvumu arī patērētājiem. Aptauja tika veikta no novembra līdz februārim, un tajā piedalījās vairāk nekā 58 000 patērētāju.

"Mēs esam iesaistījušies ilgtermiņa darbā visā vērtību radīšanas ķēdes garumā, lai nodrošinātu spožu nākotni kafijai, un ļoti priecājamies, ka šis darbs ir novērtēts un mūsu ražotie produkti ir atstājuši lielisku pēcgaršu," saka Katarīna Aho (Katariina Aho), kura uzņēmumā Paulig ir atbildīga par apgādi.

Paulig ir pionieris ilgtspējas pasākumu īstenošanā kafijas ražošanas nozarē. Paulig kā viena no dažām lielajām kafijas grauzdētavām pasaulē izmanto kafijas pupiņas, kas iepirktas tikai no pārbaudītiem ilgtermiņa piegādātājiem. Paulig pastāvīgi strādā un iegulda sadarbībā kafijas audzēšanas valstīs.

"Ilgtspēja nozīmē darbu, pastāvīgu sadarbību un cieņu pret citiem. Ir jānodrošina, ka visām vērtību radīšanas ķēdē iesaistītajām pusēm klājas labi un tās saņem pietiekamu finansiālu atlīdzību par savu darbu, lai tiktu saudzēta arī apkārtējā vide. Mūsu mērķis ir godīga kafijas pasaule, un mēs priecājamies redzēt, ka tik daudz cilvēku novērtē ilgtspējīgu kafiju un tās labā paveikto darbu," piebilst K. Aho.

Paulig grauzdētavas Somijā darbina atjaunojamā enerģija. Šogad Paulig un energokompānija Helen īsteno pilotprojektu, kurā tiks reģenerēts un atkārtoti izmantots Vuosāri grauzdētavas atlikum siltums. Pateicoties iepakojuma attīstībai, Paulig ir palielinājis atjaunojamo materiālu pielietojumu kafijas iepakojumu ražošanā, vienlaikus par trešdaļu samazinot iepakojumu ražošanas procesā radīto oglekļa emisiju daudzumu. Turklāt uzņēmums tic drosmīgiem eksperimentiem. K Group, Paulig un Globe Hope īstenotā aprites ekonomikas pilotprojekta ietvaros iespaidīgs daudzums — 25 000 — kafijas iepakojumu tika izmantoti atkārtoti pārstrādātu dizaina priekšmetu izgatavošanā.

"Somijā mēs esam pazīstami ar savu augstākās kvalitātes un ilgtspējīgu kafiju, taču bez dzērieniem mēs esam arī starptautiska mēroga pārtikas produktu ražotāji. Ilgtspējīgo zīmolu indeksa 2020. gada aptaujā pārtikas produktu kategorijā mūsu zīmoli ir pārstāvēti arī ar Santa Maria, kas ierindojies 24. vietā, un Risenta, kas ieņem 27. vietu. Līdz ar šiem augu valsts produktiem mūsu portfelī ir arī ārkārtīgi ilgtspējīgais un veselīgais Gold&Green ražotais produkts Pulled Oats. Grupas mērogā mēs iesaistāmies sistemātiskākā un ambiciozākā ilgtspējas darbā, un nākotnē mēs vēlamies piedāvāt vēl garšīgākas ilgtspējīgas alternatīvas," stāsta Paulig Ilgtspējas un sabiedrisko lietu nodaļas direktore Lea Rankinena (Lea Rankinen).

Pagājušajā gadā Paulig ieņēma piekto vietu Ilgtspējīgo zīmolu indeksa aptaujas apvienotajā pārtikas un dzērienu kategorijā.

Ilgtspējīgo zīmolu indeksa aptauja

Aptauja reizi gadā tiek veikta Ziemeļvalstīs, un tajā 58 000 patērētāju vērtē zīmolus pēc to ilgtspējas. Visus zīmolus ir novērtējuši vismaz 1 000 cilvēku, kuri ir vecāki par 16 gadiem. Papildus zīmoliem aptaujas gaitā tiek iezīmētas ilgtspējīga patēriņa tendences un to stimulējošie faktori.

Novērtētie zīmoli aptaujai tiek izvēlēti, balstoties uz to situāciju tirgū, neto pārdošanas rezultātiem, tirgus daļu un vispārīgu zīmola atpazīstamību. Aptauja ir balstīta uz Apvienoto Nāciju Organizācijas noteiktajiem ilgtspējīgas attīstības mērķiem.

"Mēs ceram, ka mūsu sasniegums Somijā iedvesmos uzņēmējus tepat Latvijā. Es ticu, ka šādi novērtējumi mudina ieraudzīt un izvērtēt, cik ļoti mēs esam savstarpēji saistīti un atkarīgi no dabā notiekošā. Domāju, ka, tikai strādājot kopā, uzņēmumiem izdodas uzbūvēt un attīstīt ilgtspējīgu biznesu.

Vienlaicīgi gribētu piebilst, ka  Paulig Coffee Latvia  Ilgtspējas indeksā Sudraba kategorijā Latvijā ir iekļuvis pēdējos divus gadus pēc kārtas. Šos gadus Paulig ir bijis vienīgais starp kafijas ražotājiem un izplatītajiem Latvijā, kas iekļuvis topā. Topu rīko Institute for Corporate Sustainability and Responsibility.

Jāatzīmē, ka Paulig ir ģimenes uzņēmums ar 140 gadus ilgu vēsturi un visus šos gadus uzņēmējdarbības pamatā ir ilgtspējīga domāšana un rīcība," gūto panākumu komentē Paulig Coffee Latvija valdes locekle Margarita Aļabjeva – Vaišļa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.44499207sec.