TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Brīvdabas muzeja 50. gadatirgus norise tiek pārcelta uz nedaudz vēlāku laiku

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja rīkotais 50. Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu Gadatirgus, kura norise bija plānota 2020. gada 6. un 7. jūnijā, tiek pārcelts uz 1. un 2. augustu saistībā ar šī brīža ārkārtas situāciju.

"Mūsu amatnieki un apmeklētāji ir mūsu lielākā bagātība, tāpēc, sekojot norisēm Latvijā un pasaulē, esam pieņēmuši lēmumu šogad uzņemt Gadatirgus viesus nevis kā ierasts – jūnija sākumā –, bet augusta pirmajās dienās. Vēlamies, lai jubilejas – 50. Gadatirgus – izdotos īpaši bagātīgs un lai nekas nesabojātu mūsu pašu un meistaru atkal satikšanās prieku ar pasākuma viesiem. Gadatirgus ir mūsu apjomīgākais pasākums un pie tā rīkošanas muzejs diendienā strādā mēnešiem ilgi. Šobrīd jūtam, ka gan no pasākuma kvalitātes, gan kopējā sabiedrības labuma viedokļa būtu pareizāk, ja šo ilgi gaidīto notikumu pārceltu uz vasaras beigām," stāsta Gadatirgus organizatori.

Dalībnieki, kuri jau bija pieteikuši savu dalību šī gada Gadatirgū, varēs to saglabāt. Tomēr, ja dalībnieki izvēlēsies atteikties no dalības pasākumā, organizatori lūdz par to ziņot līdz šī gada 5. jūnijam.

Izmaiņas ir skārušas arī citus Brīvdabas muzejā plānotos pasākumus – Mūsdienu amatniecības festivāls un VI Latvijas novadu amatierteātru svētki, kas tika plānoti 1. un 2. augustā, ir pārcelti uz 5. un 6. septembri. Šīs divas svētku dienas muzejā papildinās arī akcija "Satiec savu meistaru 2020".

Gadatirgum valsts kultūrtelpā ir ļoti nozīmīga vieta un tas allaž bijis svarīgs tautas nacionālās pašapziņas stiprinātājs. Līdzīgi kā dziedātāji un dejotāji pulcējas Dziesmu un Deju svētkos, tā amatnieki un tautas lietišķās mākslas meistari ik gadu sabrauc no visām Latvijas malām, lai rādītu savas prasmes, dalītos ar pieredzi un smeltos jaunus iespaidus turpmākajam darbam. Gadatirgus kuplināšanā piedalās ne vien amatnieki, bet arī folkloras kopas, deju grupas, dziedātāju ansambļi, kapelas, seno spēļu un rotaļu pratēji, nacionālo ēdienu darinātāji un citi dalībnieki. Viņi ir tie, kas kopj, radoši pārveido un iepazīstina mūsdienu sabiedrību ar latviešu tautas tradicionālo kultūru.

2019. gadā Gadatirgū piedalījās 549 tirgotāji ar amatniecības darinājumiem, 21 grāmatu tirgotāji, 185 pārtikas izstrādājumu tirgotāji, 18 ēdinātāji un tā apmeklējums bija vairāk nekā 36 000.

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs izsaka jau iepriekš lielu pateicību viesiem pasākuma dalībniekiem, partneriem un citiem iesaistītajiem par sapratni un atbalstu. #TiksimiesDrīz

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61264706sec.