TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Paulig» klimata mērķus apstiprina organizācija «Zinātnē balstīto mērķu iniciatīva»

Paulig kļuvis par pirmo pārtikas un dzērienu uzņēmumu Somijā un par vienu no lielākajiem uzņēmumiem pasaulē, kura klimata mērķus apstiprinājusi organizācija Zinātnē balstīto mērķu iniciatīva (SBTi).

Atbalstot Uzņēmējdarbības ambīciju kampaņu, Paulig apņēmies savā darbībā un vērtību veidošanas ķēdē ieviest Parīzes nolīgumā noteiktos mērķus, lai apturētu gaisa temperatūras paaugstināšanos pasaulē un ierobežotu klimata sasilšanu līdz 1,5°C. Paulig izvirzītie mērķi pašlaik ir visaugstākie Zinātnē balstīto mērķu iniciatīvas procesā. Līdz 2030. gadam Paulig samazinās savas darbības rezultātā radītās siltumnīcefekta gāzu emisijas par 80 % un no vērtības veidošanas ķēdes radītās – par 50 %. Šie mērķi ietilpst 2020. gada aprīlī uzņēmuma izsludinātajā ambiciozajā ilgtspējības programmā.

Paulig virza ilgtspējīgas pārtikas nākotni

Pārtikas un dzērienu nozarei pasaules klimata risinājumos ir būtiska loma, tādēļ Paulig izvirzījis ambiciozus ilgtspējības mērķus, kas paātrinās ilgtspējības ieviešanu. Paulig, kā starptautiskam pārtikas un dzērienu uzņēmumam, ir jāpiedāvā jaunas garšas un jāmudina patērētājus veikt ilgtspējīgākas izvēles, nemazinot produktu līdzšinējo garšu vai to lietošanas ērtības.

„Pašlaik pasaule saskaras ar vides izaicinājumiem, un mums jāuzņemas atbildība visu nākotnes paaudžu un arī pārtikas nākotnes labā. Apņemoties veikt zinātnē balstītus klimata pasākumus, mēs piedalāmies klimata pārmaiņu mazināšanā un veicinām to, lai patērētāji un klienti izdarītu ilgtspējīgākas izvēles,” stāsta Paulig vadītājs Rolfs Ladau (Rolf Ladau).

Paulig izvirzījis ambiciozus klimata mērķus

„Mēs ļoti priecājamies, ka Zinātnē balstīto mērķu iniciatīva apstiprinājusi mūsu klimata mērķus. Sistēma vieš skaidrību un palīdz mums pārvaldīt darbu pie klimata pārmaiņu mazināšanas saskaņā ar Parīzes Klimata nolīgumu par ierobežotu klimata sasilšanu līdz 1,5°C. Demonstrējot, ka iespējams strādāt ar uzņēmējdarbības modeli, tiecoties pēc 1,5° C samazinājuma mērķa, mēs vēlamies iedvesmot visus uzņēmumus, lai arī tie paaugstinātu savus klimata mērķus. Paulig vēlas arī veicināt tādu izaugsmi, kurā zinātnē balstīti mērķi kļūst par uzņēmējdarbības standartu,” skaidro Paulig vecākā viceprezidente Lea Rankinena (Lea Rankinen), kura uzņēmumā atbild par komunikācijas un ilgtspējības jautājumiem

Lielākā daļa Paulig siltumnīcas gāzu izmešu rodas uzņēmuma vērtības izveidošanas ķēdē un ir saistīti ar izejvielām. Salīdzinājumā ar 2018. gadu Paulig plāno līdz 2030. gadam par 50 % samazināt vērtību ķēdes radītās siltumnīcefekta gāzu emisijas ķēdē. Paulig turpinās sadarbību ar pašreizējiem piegādātājiem un partneriem, lai pārņemtu ilgtspējīgas lauksaimniecības prakses, lūkotos pēc jaunām izejvielām un jauniem partneriem, kā arī meklētu jaunus biznesa modeļus, kas atbalsta aprites ekonomiku.

Paulig turpina koncentrēties arī, lai pārveidotu produkcijas iepakojumu un izvirzījis mērķi līdz 2030. gadam visus Paulig iepakojumus ražot no atjaunojamiem vai pārstrādātiem materiāliem, kurus varēs pārstrādāt atkārtoti.

Paulig uzņēmuma darbībā turpinās palielināt atjaunojamās enerģijas īpatsvaru, kā arī uzlabot energoefektivitāti un otrreizējās pārstrādes rādītājus.

Par celmlaužiem kļūst lielākie uzņēmumi

Paulig ir viens no vairāk nekā 900 uzņēmumiem, kas izvirzījuši zinātnē balstītus mērķus. Zinātnē balstīto mērķu iniciatīva apstiprinājusi apmēram 300 uzņēmumu mērķus. Pārtikas un dzērienu nozarē rīkoties sākuši jau 75 uzņēmumi, un apmēram 40 no tiem izvirzījuši apstiprinātus mērķus.

Paulig ir viens no pasaules pirmajiem 12 pārtikas un dzērienu ražošanas uzņēmumiem, kas apņēmies savā darbā ieviest apstiprinātos mērķus, lai apturētu gaisa temperatūras paaugstināšanos pasaulē un ierobežotu klimata sasilšanu līdz 1,5°C.

Par Zinātnē balstīto mērķu iniciatīvu

Zinātnē balstīto mērķu iniciatīva ir sadarbība starp Oglekļa emisiju novērošanas projektu (CDP), Apvienoto Nāciju Globālo līgumu (UNGC), Pasaules Resursu institūtu (WRI) un Pasaules Dabas fondu (WWF) saskaņā ar vienu no apvienības „Rīkosimies nopietni” (We Mean Business Coalition) saistībām. Zinātnē balstītie mērķi, ko izvirzījuši uzņēmumi, lai samazinātu siltumnīcas gāzu izmešus (GHG), tiek uzskatīti par „zinātnē balstītiem”, ja atbilst jaunākajiem klimata zinātnieku izvirzītajiem noteikumiem, kas jāievēro, lai sasniegtu Parīzes nolīguma mērķus, tas ir, lai ierobežotu globālo sasilšanu, nepārsniedzot 2° C virs pirmsrūpniecības laikmeta līmeņiem un lai censtos ierobežot klimata sasilšanu līdz 1,5° C.7

Paulig ir vadošais Eiropas dabiskās kafijas, garšvielu un pārtikas ražotājs. Paulig Grupa ir 1876. gadā nodibināts starptautisks pārtikas rūpniecības koncerns, kas ir pazīstams ar Paulig grupas zīmoliem Paulig, Santa Maria, Risenta un Gold & Green un piedāvā dažādus pasaulē pazīstamus etnisko ēdienu konceptus, garšvielas un dabīgus, veselīgus pārtikas produktus, kā arī kafiju un kafijas dzērienus. Uzņēmums novērtē bezkompromisu kvalitāti, ilgtspējīgu darbību un ilgstošu koncentrēšanos uz rezultātiem. Paulig Grupā 13 valstīs strādā 2000 darbinieku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12176704sec.