TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Valdība paplašina iespējas veikt starptautiskos pasažieru pārvadājumus

Turpmāk pārvadātāji varēs veikt starptautiskos pasažieru pārvadājumus uz un no valstīm, kur kumulatīvais 14 dienu saslimstības rādītājs uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju divkārtīgi nepārsniedz vidējo rādītāju Eiropas Savienībā, Eiropas Ekonomikas zonā, Šveicē un Lielbritānijā.

Uz valstīm, kur saslimstības rādītājs ir vairāk nekā divas reizes lielāks par Eiropas vidējo rādītāju, pasažieru pārvadājumu aizliegums stāsies spēkā trešajā dienā pēc valstu kumulatīvo rādītāju aktuālā saraksta publicēšanas Slimību profilakses un kontroles centra tīmekļa vietnē.

Lai, paplašinot starptautisko pasažieru pārvadājumu iespējas, vienlaikus kontrolētu saslimšanas izplatību, tiek noteikta prasība ievērot 14 dienu pašizolāciju, atgriežoties no valstīm, uz kurām ir attiecināmi īpašie piesardzības un ierobežojošie pasākumi, – kumulatīvais 14 dienu saslimstības rādītājs pārsniedz 16 uz 100 000. Pasažieriem būs arī pienākums iespējami ātri nokļūt pašizolācijas vietā un ievērot citus spēkā esošos epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Latvijā noteiktās Covid-19 ierobežojumu prasības ir ievērojami stingrākas, nekā citās ES valstīs, tās būtiski ietekmē Latvijas pārvadātāju un pakalpojumu sniedzēju konkurētspēju un finanšu ilgtspēju.

"Ievērojot pašlaik spēkā esošo pārvadājumu aizliegumu, Latvija faktiski tuvojas ārkārtējās situācijas laikā spēkā esošajiem ierobežojumiem un tiek izolēta no pārējās pasaules. Lai neveicinātu ekonomikas bremzēšanu, mums no vispārēja aizlieguma jāvirzās uz mērķtiecīgākiem ierobežojumiem. Pasažieri atrod dažādus apkārtceļus, kā no augsta riska valstīm ierasties Latvijā, pārsēžoties citās lidostās vai izmantojot sauszemes transportu, un šādā gadījumā saskarsme ar citiem ceļotājiem ir daudz lielāka, savukārt kontrole un uzraudzība apgrūtināta," valdības sēdē skaidroja satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Atbilstoši 26. augusta datiem vidējais saslimstības rādītājs Eiropā ir 46. Tas nozīmē, ka pašreizējā situācijā starptautiskie pārvadājumi netiktu veikti uz valstīm, kur 14 dienu kumulatīvais saslimstības rādītājs pārsniedz 92 (noapaļojot 90) uz 100 000 iedzīvotājiem, nosakot, ka valstīs, kur kumulatīvais saslimstības rādītājs pārsniedz 90, ir valstis, kas var radīt nopietnu sabiedrības veselības apdraudējumu.

Valdības lēmums paplašināt iespējas veikt starptautiskos pasažieru pārvadājumus atbilst arī Ekonomikas ministrijas informatīvajā ziņojumā "Par kritisko situāciju aviācijas un tūrisma nozarē saistībā ar starptautiskajiem pasažieru pārvadājumiem" ietvertajam risinājumam, ko atbalsta arī Veselības ministrija.​

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67661405sec.